Kdy dát dítě do sportovního kočárku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.7.23 22:06

Dobry den, rada bych obnovila tema kdy dat miminko do sportaku… Doporuceni fyzioterapeutu je jasne, v zadnem pripade ne driv nez si dite samo volne sedne, dokonce idealne az dva mesice potom. Ja jsem ale v situaci, ze s timto doporucenim temer nemuzu z domu. Mam 10-mesicni holcicku, ktera jeste nesedi volne, zatim jen v sikmem sedu. Jeste donedavna se mi vesla do korbicky a kazdy den jsem chodila na prochazku na jeji spani. Ke konci se ji tam uz na spani prestavalo libit, uz ji casteji vzbudilo kdyz treba zasteka pes nez kdyz byla novorozenec, rada spi na boku co v kocarku moc nejde. Na brisku se ji za jizdy nikdy moc nelibilo. No a ve sportaku v lehu uz vubec, nezaspi, maximalne se vzteka a zveda se protoze chce videt. Denni spanky momentalne probihaji doma v postylce a rada bych s ni chodila ven kdyz je vzhuru. V nositku zacne po 5 minutach rvat, myslim si ze se ji nelibi ze je tak na pevno a snazi se z neho vysvobodit. Mozna je ji teplo, kdo vi. Na dece na trave se ji nelibi, “stoji” na kolinkach na miste a breci, maximalne kousek popoleze a nechce tam byt. Myslim, ze se ji nelibi jak to neni rovne jako podlaha v byte. Zkousime to, ale zatim zadny uspech. Jedine co ma rada, je noseni na ruce, klasicky na (mem) boku. Jenze to zvladnu jen nejakou dobu nez mi zacne odpadavat ruka a je to dost neprakticke. Kdyz je doma manzel, muzeme se treba stridat v noseni a nejak to jde, na chvili.. ale kdyz jsem doma sama pondeli az patek, muzu jit jen na chvilku pred barak s ditetem na ruce a zase domu? Nebo jasne muzu ven, ale v rvoucim mimcem v lehu ve sportaku, co neprichazi do uvahy. Nemame ani balkon. Navic i ona je strasne rada venku, vzdy vyska radosti kdyz jdeme ze dveri. Dali jste nekdo treba za podobnych okolnosti miminko do sportaku? Melo to nejake neblahe nasledky? Ja to dost zvazuji i kdyz se snazim drzet vsech rad fyzioterapeuta, ale uz to trva opravdu dlouho, je to na palici a jine moznosti nam nefunguji. Priznavam, ze asi pred mesicem jsem ji dala do sportaku do nejnizsi polohy ktera jde krome uplneho lehu a na chvili jsme sly ven. Strasne se ji to libilo, ale od te doby jen cekame. A to mam jeste stesti, ze kdyz musim treba k doktorovi, muze manzel kdykoliv hlidat. Vubec nevim jak jinak bych ji brala sebou, rvouci ve sportaku v lehu? :nevim: :(

• Citovat
  • Upravit
422
18.10.23 23:49
@Anonymní píše:
Dobry den, rada bych obnovila tema kdy dat miminko do sportaku… Doporuceni fyzioterapeutu je jasne, v zadnem pripade ne driv nez si dite samo volne sedne, dokonce idealne az dva mesice potom. Ja jsem ale v situaci, ze s timto doporucenim temer nemuzu z domu. Mam 10-mesicni holcicku, ktera jeste nesedi volne, zatim jen v sikmem sedu. Jeste donedavna se mi vesla do korbicky a kazdy den jsem chodila na prochazku na jeji spani. Ke konci se ji tam uz na spani prestavalo libit, uz ji casteji vzbudilo kdyz treba zasteka pes nez kdyz byla novorozenec, rada spi na boku co v kocarku moc nejde. Na brisku se ji za jizdy nikdy moc nelibilo. No a ve sportaku v lehu uz vubec, nezaspi, maximalne se vzteka a zveda se protoze chce videt. Denni spanky momentalne probihaji doma v postylce a rada bych s ni chodila ven kdyz je vzhuru. V nositku zacne po 5 minutach rvat, myslim si ze se ji nelibi ze je tak na pevno a snazi se z neho vysvobodit. Mozna je ji teplo, kdo vi. Na dece na trave se ji nelibi, “stoji” na kolinkach na miste a breci, maximalne kousek popoleze a nechce tam byt. Myslim, ze se ji nelibi jak to neni rovne jako podlaha v byte. Zkousime to, ale zatim zadny uspech. Jedine co ma rada, je noseni na ruce, klasicky na (mem) boku. Jenze to zvladnu jen nejakou dobu nez mi zacne odpadavat ruka a je to dost neprakticke. Kdyz je doma manzel, muzeme se treba stridat v noseni a nejak to jde, na chvili.. ale kdyz jsem doma sama pondeli az patek, muzu jit jen na chvilku pred barak s ditetem na ruce a zase domu? Nebo jasne muzu ven, ale v rvoucim mimcem v lehu ve sportaku, co neprichazi do uvahy. Nemame ani balkon. Navic i ona je strasne rada venku, vzdy vyska radosti kdyz jdeme ze dveri. Dali jste nekdo treba za podobnych okolnosti miminko do sportaku? Melo to nejake neblahe nasledky? Ja to dost zvazuji i kdyz se snazim drzet vsech rad fyzioterapeuta, ale uz to trva opravdu dlouho, je to na palici a jine moznosti nam nefunguji. Priznavam, ze asi pred mesicem jsem ji dala do sportaku do nejnizsi polohy ktera jde krome uplneho lehu a na chvili jsme sly ven. Strasne se ji to libilo, ale od te doby jen cekame. A to mam jeste stesti, ze kdyz musim treba k doktorovi, muze manzel kdykoliv hlidat. Vubec nevim jak jinak bych ji brala sebou, rvouci ve sportaku v lehu? :nevim: :(

Já si myslím že jí občas ta nejnižší poloha v kočárku neublíží. Dcera šla do sporťáku v 6m a sedla si až v 8,5m a taky jsem jí tam o jedu polohu přidzvedla. Jinak s tím nošením na ruce, uvažovala jste třeba o pořízení šátku ring sling? Prcek může mít vyhozený ručičky ven, máte ho na boku, má rozhled a vy volný ruce. Případně nosit na zádech nebo na boku pokud to vaše nosítko umožňuje? To se třeba mojí skoro roční dceři líbí o dost víc než nošení na břiše, tam to snesla jenom jako úplně malý mimčo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí