Kdy dát dítě na tábor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2922
12.6.21 15:04

Téměř osmiletý syn ještě nebyl, jezdí na příměstské tábory ale na spací nechce. Nutit ho nebudu. Az vyjádří zájem, tak pojede. Jestli nebude chtít nikdy, tak nepojede holt nikdy. Já nebyla nikdy z táborů extra nadšená. Osmileté dítě mi přijde tak na hraně, pětiletý bych neposlala ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.6.21 15:33

@Pears206 Souhlasím. Od tety vím, že tam děti měly režim plus v podstatě nějakou nenásilnou terapii (u části dětí není to pomočování jen fyziologická záležitost, ale váže se to na nějaké psychické záležitosti). Taky tam měli nějaký motivační prvek.¨
Tím, že byly děti „mezi svými“, tak nehrozila nějaké ostrakizace, posmívání, spíš se tam navzájem podporovali a chválili, když někdo zůstal přes noc suchý.
I psychicky to těm dětem pomůže. Když nemůžou na školu v přírodě, na běžný tábor, někteří ani na přespání u kamaráda, tak takhle zažijí něco, o co jsou jinak přes školní rok ochuzeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
12.6.21 15:53

Starší byla na táboře jednou. Takový ten zálesácký způsob, stany, vaření na ohni, mytí v řece… Přežila to, ale už nechce jezdit nikam.
Mladší byla poprvé vloni na stejném táboře (bylo jí 6 a půl roku), na dva týdny. Nadšená, domů se jí nechtělo. Letos tenhle tabor bohužel není. Pojede ale na tábor s kroužkem. Taky na dva týdny pod stan, ale se zázemím. Zrovna včera jsme procházeli věci, které bude potřebovat. „Šampon? Sprcháč? To se tam budu muset mejt?“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
12.6.21 16:05

Podle mě záleží na přístupu tábora já byla na 14 dní mezi první a druhou třídou a spala jsem ve stanu sama nikoho tam neznala a moc děti stejně starých tam nebylo a když tak tam ale měly tam starší sourozence nebo rodiče vedoucí. Byly jsme rozdělení do skupin ne podle věku ale na týmy a každý den soutěže a mě brali jako že zdržuju nikdo se tam se mnou noc nebavil. Během pár dní jsem si promluvila a zaslíbila všechno oblečení a nikdo neřešil že chodím v mokrém a je mi zima ( nebylo pořádně kde si to tam nechat uschnout) přijela jsem a měla jsem zápal plic a nikdo si toho nevšiml. :roll: :roll: až doma. Holt rok 91. Dnes je to asi jiné. Každopádně na další tábor jsem jela až v 4 třídě a to na úplně jiný typ táborů a to už bylo v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
9880
12.6.21 16:58

@martina.se náš 12 letý nebyl, a chtěla jsem ho dát, a řekl, mi že radši bude cleé léto pomáhat, že nikde nechce..
Jenom napíšu, že to neni žádný domácí bulík, docela je takový, od malá, že dokázal brzo nakoupit, chodí sám se i stříhat, ale prostě tábor nnéééé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
12.6.21 18:23

@Pears206 jo, chápu, ale posílat ho na sílu se mi nechce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
12.6.21 18:52

Dcera jela poprvé loni, to jí bylo 7,5. Byla v oddíle pro nejmenší, protože tématické oddíly jsou až od 8 let. Tak jede letos znovu a už se těší, bude v tanečním oddíle. Ale na tenhle tábor jezdí i její 12 letá ségra (žije s mámou). Takže tam měla ségru a v pohodě, občas holky zavolaly, mohly volat o polední pauze. Synovi bude v létě 5 a už by chtěl se ségrama na tábor taky, tu starší miluje nejvíc, takže by rád jel s ní. Ale necháme to taky až bude v první třídě. Ten tábor je stejně až od pěti let, tak by jet nemohl. Navíc dcera už byla 3× na školce v přírodě, poprvé tedy byla ještě asi v 3,5 letech, ale jela i její babička, která je učitelka v MŠ, pak jela se svojí školkou. Syn ještě na škole v přírodě nebyl. TAkže ani nevím, jak by prožíval, že tam v noci nejsem. Občas v noci ještě přijde ke mně do postele :mrgreen: Ve 4,5 letech by mě ani nenapadlo dítě posílat na tábor a manžel by to nedovolil vůbec, už u dcery měl trochu řeči, že jí posílám na školku v přírodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.6.21 20:07

@Janasas tábor není povinnost.
Kdo nechce, ať nejezdí, než se tam trápit. Jako dítě jsem byla jednou. A to byl křesťanský tábor :zed:. To mám do dnes husí kůži, že se ráno a večer modlilo. Jsme tam tehdy se sestrou jely, protože část našich spolužáků se účastnila. A my nekřesťanská rodina 🙈 🙉. Takový tábor byl trest, když pominu přítomnost kamarádů. Poté jsem odmítla tábory, že nikam nepojedu. Jezdím každý rok na tábor pravidelně teď, když jsem stará. Kdy jsem si našla inzerát, že majitelka agentury hledala stálou vedoucí tábora a je to velmi slušně placeno. Mi to vždy zaplatí půl roku výdaje, které mám při studiích a nemusím sahat na svůj plat vůbec. Další bonus je, že si můžu vzít všechny naše děti a za režijní náklady. Ale velmi nerada spím v cizím. Jednou ročně dva týdny překousnu, že bydlím v cizím a navíc bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
12.6.21 20:34

Jo, křesťanský tábor, to byl neskutečný zážitek. :lol: Tam byl tak přísný režim, že jsme si dělali srandu, že tam se začne modlit i úplný neznaboh, aby to tam přežil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
12.6.21 21:56

My tu máme křesťanské gymnázium a křesťanskou MŠ a ZŠ a na svých webových stránkách uvádějí, i z doslechu vím, že veškeré bohoslužby jsou nepovinné.
Zrovna to křesťanské gymnázium je všeobecně velmi žádané. Stejně si ale myslím, že ateista se v takovém prostředí nemůže cítit dobře.

Já jsem v lázních dobrovolně chodila do náboženství, protože bylo dvakrát týdně v době posledního klidu a já jsem nenáviděla nucené ležení :lol: Bylo to ve třetí a v sedmé třídě, aspoň jsem si rozšířila obzory. Dostali jsme kapesní Bibli, dodnes ji mám schovanou.

Dcery v ozdravně měly taky polední klid, v té době starší děti dostávaly do rukou jinak schovaný mobil, takže tím tolik netrpěly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.6.21 22:00
@Janasas píše:
@martina.se náš 12 letý nebyl, a chtěla jsem ho dát, a řekl, mi že radši bude cleé léto pomáhat, že nikde nechce..
Jenom napíšu, že to neni žádný domácí bulík, docela je takový, od malá, že dokázal brzo nakoupit, chodí sám se i stříhat, ale prostě tábor nnéééé

Tak nějak.. Můj taky nechce.. Ale klidně jede na měsíc sám k babi, přejede mi sám celou ČR atd.. Je samostatný, ale tábory ho nelákaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.21 11:15

Ségra je skautská vedoucí, děti tam má až od první třídy, tj. cca 6 leté. Tábory jsou na 14 dní. Už tam s náma občas jely i děti cca 5 leté (předškoláci), ale vždy to bylo jen proto, že chtěly jet se starším sourozencem, který již do oddílu chodil, tj. to mladší i bývalo na skautských schůzkách, výpravách takže nakonec jelo i na tábor. Ale jestli to bylo cca 2× za ta léta? Jinak většina mladších sourozenců prostě počká na tu první třídu a jedou PO první třídě :mrgreen:
Anonym kvůli ségře.

• Citovat
  • Upravit
17211
16.6.21 04:37
@dana.dv píše:
Od 4 let chodi dcera na primestske. Nejde mi tak moc ani o hlidani (jako ucitelka mam v lete dovolenou), jako o jeji program. At je taky intenzivneji s detmi, ma nove zazitky bez rodicu a „otrka se“. Letos v 6.5 letech ma 3 primestske - s vyukou plavani apod. Vzdy jde s ni alespon 1 dite, se kterym se zna (ze skolky, dite me kamaradky apod).
Na vylety jezdime velmi radi, doma letni vyziti u bazenu super, ale neustale posloucham „kdy si k nam prijde nekdo hrat…“. Detsky kolektiv je treba.

Jojo my máme učitelku jednu z babiček, ale syn taky na ty příměstský chodil od 4 do 7 - od cvičení, kam chodil během roku, takže jsme taky vedoucí znali. A dělají je jen 3denni, 8-17 i s odpočinkem po obědě, což je jako školka a na rozjezd pro skolkace akorát. Nejradši bych tam dala letos i mladší, vím že by si to užila, je děsný ero - chytá se starších dětí i na hřišti aj., ale 4 jí budou bohužel až po prazdninách, tak ji nevzali (ptala jsem se, ale ani na ty kroužky jsme kvůli koroně nechodili a mají letos spíš větší děti, berou 4-8), ty termíny vycházejí tak, že by nemohli ani oba s bráchou, ten bude s našima pryč…starší je červnovej, tam bylo vše jednodušší, mladší vždy bude holt o ten rok jakoby pozadu, i když je šikovná - věkově se prostě nevejde. Aspoň že do té školky mi ji nakonec ve 3 letech vzali, takže máme i část prázdnin vykrytou, pak má dovolenou tchýně a manžel. Já nastoupila na nové místo, takže dovolená nehrozí, nejdřív v srpnu, max. nějaký den k víkendu. Kdyby to šlo, zůstanu do září doma nebo na 6h úvazek, ale dostala jsem nabídku, která se neodmítá a do budoucna budu mít srpen poměrně volný, což je výhoda.

Jinak kluk ma letos 8 a tábor týdenní příměst., taky sportovní. S pobyťákem jsme zaváhali, to už je všechno plné a ani se mi nechtelo ho dat někam, kde nikoho nezná, jen podle letáčku ve škole. Chodil na hasiče, taky dělali tábory, ale tenhle rok nebyly ani schůzky, tréninky, nic se tam neděje :zed: Ještě 2019 měli Mikulasske vikendove soustředění, to byl vlastně poprvé sám někde bez někoho z rodiny a nadšenej… Pitomá korona, ty děti to hrozně zbrzdilo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
21.6.21 16:27

Vetřu se s dotazem: v létě mi pojedou na 2týdenní tábor kluci 7 a necelých 6 let. Vůbec netuším, do čeho je mám sbalit. Jaký batoh dáváte takto malým dětem, aby se do něj sbalily, ale aby ho zároveň unesli? A aby se v něm pak i vyznaly? Uvítám jak konkrétní tipy na batohy, tak obecné rady, co je u batohů pro mladší děti dobré a co ne. Věci jako nízká váha a dobrá ergonomie jsou samozřejmostí, ale co třeba způsob zapínání, polstrování různé úchyty…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.6.21 17:01
@Hoa Mai píše:
Vetřu se s dotazem: v létě mi pojedou na 2týdenní tábor kluci 7 a necelých 6 let. Vůbec netuším, do čeho je mám sbalit. Jaký batoh dáváte takto malým dětem, aby se do něj sbalily, ale aby ho zároveň unesli? A aby se v něm pak i vyznaly? Uvítám jak konkrétní tipy na batohy, tak obecné rady, co je u batohů pro mladší děti dobré a co ne. Věci jako nízká váha a dobrá ergonomie jsou samozřejmostí, ale co třeba způsob zapínání, polstrování různé úchyty…?

Davam normalne kufr na koleckach, to si v pripade nouze odvlecou sami. Neni to bivak, aby meli batohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí