Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@rustypipe no ta naše prostřední předtím než začala sama chodit jezdila s kočárkem, nábytek obcházela cca od 9 měsíce ale sama chodit začala až v 17ti měsících, k první narozeninám dostala malinký kočárek a s tím lítala pořád
@anickadomnik chodítka,očkování, sociální dávky to jsou největší bitky ![]()
Takže chápu dobře, že jediný racionální důvod, proč dítěti aktivní chodítko nekoupit je, že je to zbytečnost?
@Timinka píše:
@anickadomnik chodítka,očkování, sociální dávky to jsou největší bitky
Nechápu, proč tu víříš vzduch, když se tu absolutně nic neděje. Něco k tématu by nebylo? ![]()
Gabi já souhlasím. Mám kamarádky fyzioterapeutky a mají na to stejný názor. jak jsem psala - nehodnotím vkusnost svítících obludek. Ale z pohledu vývoje tahle vozítka používá dítě ve chvíli, kdy je na to vývojově připravené. Pokud by nebylo, tak mu ujede, nezkoordinuje to. Sama jsem to viděla, když jsme byly občas někde na návštěvě a do určité doby to Máří neustála, a nbajednou už věděla, chytla se a běžela A rozhodně ji tohle zpestření u kamarádek nezakazuju, aspoň ji to pobavím, když to doma nemá DObrý je brát některé věci přiměřeně vážně:D
@Timinka tak chodítko řeším poprvé, očkování je každého věc a to třetí nebudu v vůbec komentovat bo se o tom chodítku už nic nedozvím
@Ballnejka píše:
@anickadomnik Timinka se očividně ráda hádá![]()
jistě sis všimla smajlíků
chodítka mě netrápí ![]()
@rustypipe a jak poznám tu dobu kdy je na to vývojově přpravený? Jen podle toho jestli si s tím rozbije hubu nebo ne?
@sagina A netrvalo to půl roku jen proto, že „byla líná“ se pustit právě toho chodítka? To se jen ptám. Syn nic neměl, a tak se naučil chodit strašně rychle, měl velkou motivaci zkusit to sám do prostoru.
@Blešík tak zbytecnych je spousta veci..nekdo se bez neceho neobejde, ale treba se zas obejde bez neceho, bez ceho se neobejdou jiny…
to ne na kazdym, kdyz si ho chce nekdo poridit, at poridi, vzdyt je to fuk
. Pro me by to byl kram navic, nooo ![]()
@anickadomnik píše:
@Timinka tak chodítko řeším poprvé, očkování je každého věc a to třetí nebudu v vůbec komentovat bo se o tom chodítku už nic nedozvím
koupila jsem chodítko nejmladší, když už jsem měla plný zuby toho jak jsem jí furt musela nosit
A ta potvora začala za týden chodit. Válí se mi doma (to chodítko)
@anickadomnik jako tymto choditkom nic nepokazis, ale ani mu nepomozes, my sme ho dostali a deti s nim chodili len kym sa nenaucili sami chodit, tj asi dva tri mesiace, potom sa viac venovali tym tlacitkam a kravinkam okolo, to auticko sa da vyuzit i ako prve vozitko a to je fajn.
Vy, co jste dětem dávaly chodítka, jaké máte doma podlahy? Naše dostala od známých nějaké chodítko a ač jde zabrzdit, tak stejně jede samo, jen co se o něj lehce opře. Máme plovoucí podlahy a dlažbu. takže doporučuju zvážit i tohle.