Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@alli_li píše:
Nastesti decka na sladky nejsou - ale dcerka kolem 2 let, mladsi syn driv asi kolem roku kdyz ho svihnul segre
Kradený je přeci nejlepší ![]()
Náš taky někde okolo roku a půl. taky si bral od ségry. A první měl lentilku. Občas bombon dostane, gumový, když jdem do lékárny, dostane lízátko z hroznového cukru… Je zdravej, není tlustej. Přeci to sestřička nebude žrat schovaná ![]()
Moje tchýně mi nakrmila dvouměsíčního kojeného syna svíčkovou s knedlíkem
myslela jsem že jí zabiju!!! Nikdy jsem jí to neodpustila i když ona je už po smrti a syn má 14 let. Kdyby měl alergii třeba na celer, což je častá alergie, tak umřel. Měla 4 děti ![]()
Nejstarší měl první bonbon tak ve dvou a půl, možná třech letech, nijak cíleně jsem mu je domu nekupovala, nejspíš je od někoho dostal. S mladšími je to horší, protože mu občas něco štípli, když se naučili běhat a on bonbony nechtěl jíst nenápadně někde v koutku. Takže ti ho ochutnali někdy po prvním roce.
@wladka73 no to snad ne
jak tak koukám tak z toho čím nám tchýně nakrmily děti by mohla vzniknout rozsáhlá diskuze
![]()
Joo tchýně, to znám…dávala by malé cokoliv…A pak se všichni diví, proč dcerku nechcu nikomu půjčovat..Moje tchýně dávala malé i zmrzlinu a to má 9 měsíců..A nejhorší je, že mi říká že jsu moc mladá a že o tom nic nevím, že ona vychovala 2 děti…
![]()
Gumový bombon asi ve 3letech a tvrdý ve 4letech, čím později tím lépe. Žvýkačky neznáme a bude mám 5let.
No zatím vám všem děkuji za příspěvky… Já mám nastěstí maminku a tchýni v pohodě, takže respektují mé přání ![]()
@PetulaB píše:
No zatím vám všem děkuji za příspěvky… Já mám nastěstí maminku a tchýni v pohodě, takže respektují mé přání
Tak tu tchýni ti závidím..
![]()
Dcera má občas gumový bonbon od necelých dvou. Už měla i lízátko, budou jí tři. Cucací bonbon ne.Ani ne tak proto, že bych byla striktně proti sladkostem, ale že mám strach že jej spolkne a uvízne jí v krku.
Jinak syn měl prvně gumový bonbon ve čtyřech týdnech. Sestřička se chtěla podělit s bráškou aby neplakal
Z ní budu mít jednou smrt. Malej nadšenej, oslintanej až za ušima a to byla vteřina než jsem mu ho vyndala.
Lízátko občas asi od 8 měsíce, gumový nechce a malý lentilky z kostíků ty jy jedou. Občas má brumíka nebo kinder řez.(babičky kupujou) a občas dáme i jednu kinder čokoládu. My s manželem jíme každej den sladký a už na půl roce olizovala tatranku..Každej dělá podle sebe tak mě tu nekamenujte ![]()
Já jsem zásadně proti zbytečnému cukru pro malé děti, a to té moji princezně občas stejně dopřeju čokoládku - možná tak jednou týdně
Takovou tu tyčinku z Kinder, nebo Animation z Lidlu - a ona je vždyckya taaaak šťastná
Zase na druhou stranu, když si občas sama vzpomene a já řeknu ne, poslechne a nehysterčí… Si říkám, že je lepší občas něco sladkého a „nezdravého“ než kdyby to měla zkusit od někoho náhodou a pak by z toho byla celá hin a získala pocit, že ji nic dobrého vlastní maminka nedá ![]()
@zichisek píše:
Dcera má občas gumový bonbon od necelých dvou. Už měla i lízátko, budou jí tři. Cucací bonbon ne.Ani ne tak proto, že bych byla striktně proti sladkostem, ale že mám strach že jej spolkne a uvízne jí v krku.Jinak syn měl prvně gumový bonbon ve čtyřech týdnech. Sestřička se chtěla podělit s bráškou aby neplakalZ ní budu mít jednou smrt. Malej nadšenej, oslintanej až za ušima a to byla vteřina než jsem mu ho vyndala.
@Bambulka12 píše:
Já jsem zásadně proti zbytečnému cukru pro malé děti, a to té moji princezně občas stejně dopřeju čokoládku - možná tak jednou týdněTakovou tu tyčinku z Kinder, nebo Animation z Lidlu - a ona je vždyckya taaaak šťastná
Zase na druhou stranu, když si občas sama vzpomene a já řeknu ne, poslechne a nehysterčí… Si říkám, že je lepší občas něco sladkého a „nezdravého“ než kdyby to měla zkusit od někoho náhodou a pak by z toho byla celá hin a získala pocit, že ji nic dobrého vlastní maminka nedá
To máš úplnou pravdu, vlastní maminka MUSÍ alespoň trochu rozmazlovat ![]()
Gumovýho medvídka někdy kolem roku a půl, tvrdý zatim neměl. Lízátko měl poprvý nějak kolem 2. roku.