Kdy jít k doktorovi pro pomoc při otěhotnění

903
19.2.12 09:33

Kdy jít k dr pro pomoc při otěhotnění

Ráda bych se zeptala na Váš názor.
CCa 5 měsíců se snažíme s partnerem o miminko. Je mi přes 30let a už mě to nebaví. Vím, že je stanovená doba 1 rok co se nedaří otěhotnět a pak se to řeší. Ale mě to přijde strašně dlouhá doba.Kdy jste šli vy k dr, aby Vám nějak pomohl, popostrčil? Opravdu až po tom roce? Případně, jaké jsou ty prvotní postupy, slyšela jsem něco o Clostybestu, ale nevím přesně na co je. Asi je hloupost přijít za dr a chtít po něm přímo ten. PRoto by mě zajímalo, kdy zhruba bych mu mohla zavolat, jestli by mi nepomohl, o snažení ví. A jaká zhruba bude následovat péče. Vím, že je každý dr jiný. To je mi jasné, jen co zhruba čekat. DO nějakých CAR se hlásit nechceme zatím. NEbo jestli by mi dal něco na větší šanci k těhu? Ani nevím, co bych měla dr říct, aby mě neodbyl hned, protože se nesnažíme ještě rok.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
946
19.2.12 09:45

Já sem šla k doktorce ještě před snažením udělala krevní testy výtěry atd. Je to i pro tebe lepší vědět že seš v pořádku po zdravotní stránce. Takže si myslím že můžeš klidně volat hned. Clostylbegyt se bere na PCO - syndrom polycystických vaječníků to znamená že se ti netvoří vajíčka a proto bereš tenhle přípravek. Já po něm otěhotněla hned druhý měsíc snažení ptz mi na PCO doktorka přišla právě když sem jí řekla že se chceme začít snažit.
Jo a takly je dobrý poslat manžela na kontrolu spermií já tam toho svýho taky chtěla dokopat ale otěhotnkla sem dřív než sebral odvahu :-D Tak posílám hodně síly a brzké //

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6744
19.2.12 09:48

Ahoj :mavam:
Já bych na Tvém místě šla po půl roce. My jsme šli po roce, ale bylo mi 26 let. Mně tenkrát doktor zakázal snažení kvůli špatnému nálezu na čípku, ale snažili jsme se stejně. Když jsem měla po konizaci dobrý výsledek (přes rok od začátku snažení), gynekolog mi odebral krev na prolaktin a nasadil Clostilbegyt. Nic víc se nedělo, tak jsme po dalších 2 měsících šli do CAR. Tam nejdříve udělali hormonální profil, UTZ zda probíhá ovulace a manžel šel na spermiogram. Myslím, že toto může zařídit Tvůj gynekolog, může Tě poslat i na laparoskopii atd., ale to se většinou nedělá hned na začátku. Držím palce, ať se miminka brzy dočkáte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
19.2.12 09:48

Tak určitě nechodíš k dr. jednou za rok,já chodila 2× ročně na preventivní prohlídku,pokud už jsi třeba půl roku nebyla,normálně se objednej a při té příležitosti se dr. zmiň že už se snažíte 5 měsíců o mimčo a zatím nic,určitě ti udělá minimálně hormonální profil a prohlídne tě pořádně. Jinak se to opravdu řeší až po roce a v první řadě pošlou tvého muže na spermiogram.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
19.2.12 09:50
Maia22 píše:
Tak určitě nechodíš k dr. jednou za rok,já chodila 2× ročně na preventivní prohlídku,pokud už jsi třeba půl roku nebyla,normálně se objednej a při té příležitosti se dr. zmiň že už se snažíte 5 měsíců o mimčo a zatím nic,určitě ti udělá minimálně hormonální profil a prohlídne tě pořádně. Jinak se to opravdu řeší až po roce a v první řadě pošlou tvého muže na spermiogram.

Zrovna ve čtvrtek sem se ptala doktorky jestli k ní na kontrolu jednou nebo 2× ročně… je to jen jednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
19.2.12 09:51
petjuska90 píše:
Já sem šla k doktorce ještě před snažením udělala krevní testy výtěry atd. Je to i pro tebe lepší vědět že seš v pořádku po zdravotní stránce. Takže si myslím že můžeš klidně volat hned. Clostylbegyt se bere na PCO - syndrom polycystických vaječníků to znamená že se ti netvoří vajíčka a proto bereš tenhle přípravek. Já po něm otěhotněla hned druhý měsíc snažení ptz mi na PCO doktorka přišla právě když sem jí řekla že se chceme začít snažit.
Jo a takly je dobrý poslat manžela na kontrolu spermií já tam toho svýho taky chtěla dokopat ale otěhotnkla sem dřív než sebral odvahu :-D Tak posílám hodně síly a brzké //

Tak on se ten clostibelgyt nebere jen na PCO,spíš se tak všeobecně používá k dozrání vajíčka a poté se aplikuje pregnyl na vyvolání ovulace,ale určitě se nepoužívá jen při PCO,jsou ženy kterým nedozrávají vajíčka i z jiných důvodů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6744
19.2.12 09:54

Jj, mně ho gynekolog nasadil jen tak, ovulace neovulace, ultrazvuk neultrazvuk :roll: Zřejmě jen abych byla spokojená, že se něco děje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
19.2.12 09:56
petjuska90 píše:
Maia22 píše:
Zrovna ve čtvrtek sem se ptala doktorky jestli k ní na kontrolu jednou nebo 2× ročně… je to jen jednou…

Tak už je to možná jednou,nevim,to už je pomalu 4 roky zpátky co jsme se začínali snažit :nevim: Teď jsem těhotná,takže jsem tam často.

Příspěvek upraven 19.02.12 v 10:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
19.2.12 10:00

Stou návštěvou sem si jistá právě sem taky nevědělůa tzak sem se radši ptala s clostík se nemůžu dohadovat nevím mě ho doktorka tenkrát dala právě na PCO takžýe sem měla za to že se dává právě proto ale kdoví !!!
Pro zakladatelku: zkusila bych si třeba koupit i sama nějaké vitamíny jako je mamavit či tak nějak se to jmenuje a podobné v lékarně ti jistě poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
19.2.12 10:03

Jj dává se to i na to,ale nejen,aby jsme zakladatelku nevylekaly kdyby ho náhodou dostala také aby si nemyslela že má PCO ;) Jinak s těmi vitamíny máš pravdu a za sebe doporučuju Femibion 800 :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6744
19.2.12 10:19

Já taky beru Femibion 800, je sice dražší, ale dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1464
19.2.12 10:28
Kvakac píše:
Ráda bych se zeptala na Váš názor.
CCa 5 měsíců se snažíme s partnerem o miminko. Je mi přes 30let a už mě to nebaví. Vím, že je stanovená doba 1 rok co se nedaří otěhotnět a pak se to řeší. Ale mě to přijde strašně dlouhá doba.Kdy jste šli vy k dr, aby Vám nějak pomohl, popostrčil? Opravdu až po tom roce? Případně, jaké jsou ty prvotní postupy, slyšela jsem něco o Clostybestu, ale nevím přesně na co je. Asi je hloupost přijít za dr a chtít po něm přímo ten. PRoto by mě zajímalo, kdy zhruba bych mu mohla zavolat, jestli by mi nepomohl, o snažení ví. A jaká zhruba bude následovat péče. Vím, že je každý dr jiný. To je mi jasné, jen co zhruba čekat. DO nějakých CAR se hlásit nechceme zatím. NEbo jestli by mi dal něco na větší šanci k těhu? Ani nevím, co bych měla dr říct, aby mě neodbyl hned, protože se nesnažíme ještě rok.
Děkuji

Ahoj, tak my tomu nechávali volný průběh 2 roky a když nic, tak sme jeli na plodný dny rok, když zase nic, tak jsem šla na hormonální profil a ten můj na SPG a když jsme si pak jeli pro výsledky a konzultovat řešení, už jsme tam jeli ve třech :srdce: . Báli jsme se, že nám to nepůjde a hle . . . a teď navíc čekáme přírodní dvojčata :) , tak nevím - na to, že už jsme šli málem na umělko . . . :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
19.2.12 10:34

Ahoj! Já šla taky po půl roce - je mi skoro 32. Dr. mě vyšetřil a jako první poslal manžela na spermiogram a mě dělal folikulometrii, díky které jsem přesně věděla, kdy je ovulace - vyšlo to hned ten první měsíc, bohužel jsem před týdnem v 6.tt potratila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.12 11:08

Ahojte holky,malinko se tu s prominutím přiživým. S přítelem se snažíme 3 měsíce a nic. Docela dost spěchám na otěhu,protože moje babička je dost nemocná a nevíme,jak dlouho tu bude. Říkala mi,že by se ráda dožila ode mě ještě jednoho vnoučátka,tak ybch jí to moc ráda splnila.Samozřejmě že to nedělám jen kvůli ní,ale myslíte,že kdybych mojí MuDr řekla,že trošku spěcháme,tak že by nám třeba pomohla(např.hormony,léky a pod.) Blbý dotaz,já vím,ale opravdu ráda bych to přání babičce splnila.. Moc Vám děkuju. :hug:

• Citovat
  • Upravit
903
19.2.12 11:32

Jé, holky, vy jste rychlíci. Moc všem děkuji za odpovědi. Jsem ráda, že ten clostybest se nepředepisuje jen pro nějakounemoc, to by jste mě opravdu vylekaly :lol: . I když, možná bych byla ráda, že se něco děje aspoň, případně, i kdyby nemoc, tak aspoňbych věděla, proč tedy nemůžu otěhotnět. U dr jsem byla nedávno, je to cca měsíc zpět, vyšetřil mě vaginárně, udělal sono a řekl v pořádku. Víc toho nedělal, krev mi nebral. A když jse mse ho ptala, jestli by nešlo něco dělat, tak mi řekl, že se mám stavit v srpnu,že to bude nějak tak rok snažení neúspěšného. Nenaléhala jsem na něj. ALe tak přemýšlím, co mu říct, aby něco se mnou dělal. Jestli ještě nějaké vyšetření. Jinak piju kontryhel, můj dostal od mě SElen na rychlejší sperma :oops: , a kyselinu listovou. TO je tak vše. Tu kyselku moc nestíhám, teda spíš zapomínám. To musím napravit. Po kontryhelu pozoruju an sobě takový vícefunkční tělo. Líp dokážu poznat, kdy mám ovulaci. Ale jinak nic.
Právě já na to taky docela spěchám. Ale trošku z jiného důvodu. Můj přítel zvažuje, že by za rok vzal práci v zahraničí, což by znamenalo, že by tam byl hooodně dní v roce. A snažení by pak šlo velice těžko a navíc, kdyby jsme měly miminko, či ho čekaly spíš, tak by si to nejspíš rozmyslel. Teď není důvod moc a já to chápu. Ale ráda bych ho měla doma :oops: .
Allien, to je mi moc líto. Co byla příčina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí