Kdy jste dovolili svým dětem první lásku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4155
15.11.20 12:19

Copak láska se dá zakázat? Je to jen vydírání narcistickým rodičem. Od takového rodiče radši bič a pryč.
Dceři je třináct a tu pravou první lásku právě prožívá. A rozhodně bx mne nenapadlo jí to nějak zakazovat. Chodí spolu ven, občas si dají pusu, vodí se za ruku. Vždy mi dcera sama řekne kam jdou a kdy cca přijdou. Proč bych ji to měla zakazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
15.11.20 12:29

Jak už tu zaznělo - láska se nedovoluje, ta mezi lidmi vznikne. I ta první.
A vždyť je to super, když ty 12letý dětičky vyhodíte před kinem a po filmu a dortíku vyzvednete. Už v tomhle věku se to formuje, nebudou z nich pak nervózní a totálně nejistý individua.
Přece je furt lepší, když vím, s kým se moje dítě stýká. Neříkám, že si pak v 15 letech musím domu nakýblovat dalšího puboše, ale pozvat na oběd, přizvat na výlet nebo na koupaliště, to ze mě dělá rodiče parťaka, prohlubuje vztah k mému vlastnímu dítěti, bez ohledu na to, jak se dětská láska vyvine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
15.11.20 22:25

Ty osobní důvody, kvůli kterým se rozhodla vrátit, budou pravděpodobně rozvod. Ono, kdo by s takovou čůzou vydržel, že ano. No a s tou láskou. Ono se těžko nutí vodu, aby tekla do kopce. To záleží už jenom na tom klukovi. Buď se při první příležitosti vyprdne na školu i na maminku a nebo zůstane jako osamělej zahořklej panic u maminčiné sukně. Bohužel ne svou vlastní vinou. Ono je pro tyhle složitý lidi dost těžký si najít vhodný protějšek. Partner to s nima většinou nevydrží, protože buď uteče a nebo se utrápí. To je utvrdí v tom, že svět je vůči nim nespravedlivý, a tak drží jako rukojmí v pozici partnera svoje děti. Jsou to docela zdatní manipulátoři a umí svoji oběť dost silně ovlivnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
15.11.20 22:30

Kluk by mel dostudovat a potom poslat maminku dopr. a utect. Bohuzel tyhle manipulatorky budou klidne predstirat nemoc a chytat se v radoby zachvatech za srdce, burcovat pribuzne a lekare, jenom aby kluka donutily se o ne starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
15.11.20 22:36

Haha, dobrej troll.
Od kdy se da laska zakazat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
15.11.20 22:37
@_.Emilyyy píše:
Haha, dobrej troll.
Od kdy se da laska zakazat? :think:

Neda. Ale pokousi se o to generace rodicu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
17.11.20 07:58
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, asi raději anonymně, protože zmíním kamarádku, v kolika letech jste dětem dovolili první lásky/partnery. Nemyslím tím 13 nebo 15+, ale 18 a více… Včera jsem se po dlouhé době viděla s kamarádkou, téměř 3/4 jsme se neviděli, žije v zahraničí, v létě vždy jezdila do ČR, ale letos raději ne z pochopitelných důvodů, ale nakonec se rozhodla vrátit, důvody jsou osobní. Stavila se i se synem, já se ho zeptala, tak co už máš nějakou dívku? A hned jsem dostala od kamarádky seřváno, ať se ho vůbec neptám, že už škemral, jestli může na rande, ale že dokud nedodělá vysokou, tak u nich holky nevedou a okamžitě to zakecala, viděla jsem klukův zklamaný obličej… Docela jsem koukala, mému staršímu dítěti je 14 let a rozhodně bych rande (tím myslím kino, nebo nějaký výlet nezakázala, snad ani návštěvu u nás přes den, ale ted v téhle době by stejně pomalu nic nešlo). Máte to někdo podobně jako kamarádka? Jen teď nevím kdo je větší blázen nebo jestli mi z HO už nehrabe a neřeším kraviny :nevim:.

A její syn je nějak duševně slabší, že si do toho v tomhle věku nechá kecat maminkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
19.11.20 14:55

Taky bych si myslela, že je to nějaká blbost, ale máme taky v rodině případ, kdy se zakazovalo - ne chození, ale přespávání. Protože si rodiče moc přáli, aby jejich dcera dodělala VŠ. Výsledek byl, že dotyčná otěhotněla hned v prváku, ono se totiž dá otěhotnět i jindy než při přespávání :lol: (ale dopadlo to dobře, s dítětem i s VŠ)

Nemyslím si, že dítě musí být nutně slaboduché, jsou tam jednak existenční důvody, jednak má spousta dětí k rodičům přirozený respekt. A jestli chlapec po lásce nijak zvlášť netouží, tak mu to nemusí dělat nějaký velký problém.

Znám ale i opačné extrémy, třeba pár, který spolu obcoval už od třinácti, a rodiče je nechali, že prý by zákazy stejně nic nevyřešily :think:

Láska se zakázat nedá. Procházky, kino, cukrárnu bych dovolila s opačným pohlavím ve stejné době, jako s kamarády stejného pohlaví, tzn. tak od 12, 13 klidně - s tím, že budu mít přehled, kde, kdy a s kým. Ale třeba šmajchlkabinet na „přespávání“ pro patnáctileté puboše bych neposkytla. Přespávání třeba tak od 17, pokud to bude s někým stálým a pokud to bude spíš výjimka než pravidlo (rozuměj nebudu si tam nikoho stěhovat). Od 18 už to bude v režii „dítěte“. Akorát bych netolerovala, kdyby si u nás měly návštěvy s příslibem kvalitního sexu podávat dveře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2038
19.11.20 15:03

Já se naopak bojím, aby mi kluk nezůstal na krku a nebyl z něj mamánek. Máme to totiž tak trochu v rodině (svobodné mládence). Takže já ho na to rande budu nutit a budu doufat, že si ho nějaká zaháčkuje :D. Jen ať se ženami nabírá zkušenosti co nejdřív, to je důležitá věc, která se do života hodí. Těmi zkušenostmi nemyslím sex, ale především vztahy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.20 20:46

Napíšu Vám vlastní zkušenost, aby jste věděla jakým rodičem rozhodně být nechcete. V tuhle chvíli je mi 21 let a jelikož jsem celou střední byla na intru v jiným městě, tak rodiče ani nevěděli o klucích (ale přiznávám, já jsem s nima pořádně začala až skoro v 18). Nyní mám něco kousek přes roční vztah, ale tady v okolí domova (je to první vztah o kterém oficiálně rodiče vědí) a můžou se pominout - asi něco ve smyslu Vaší kamarádky. Nesouhlasí s tím, chtějí abychom se rozešli a byli spolu až po škole… no k čemu to vede… k neustálým hádkám a vyhrožování ze strany rodičů, co bude a nebude. A jestli to takhle půjde dál, tak asi budu muset odejít z domova, nebude to moct růžový a troufnu si tvrdit, že jestli to dospěje až sem, tak už se nikdy moc bavit nebudeme :/ takže asi tolik k zakazování vztahů… nemá to smysl, jen to dělá špatný vztahy
PS: neříkám, že rodič nemá právo říct svůj názor (přiznejme si, ne každý partner je vhodný), ale zakazování tomu rozhodně nepomůže

• Citovat
  • Upravit
14335
20.11.20 20:53

Holky a co 14 letá, čerstvě, a 21 letý.. Kamarádka to ted má a tam vím, že to zakazuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.20 20:57

@kvaček Mě vždycky zajímalo co ten kluk na tak mladý holce vidí :think:

• Citovat
  • Upravit
14335
20.11.20 20:59
@Anonymní píše:
@kvaček Mě vždycky zajímalo co ten kluk na tak mladý holce vidí :think:

tak asi ti neodpovím, za kluka, ale dnešní 14, klidně můžou stát vedle 18 a člověk řekne, že jsou stejně staré
Tady taky, vyspělá holkam, namalovanám, oblečená jako klasická dospělá slečna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
20.11.20 21:21
@Anonymní píše:
@kvaček Mě vždycky zajímalo co ten kluk na tak mladý holce vidí :think:

když chodím s dcerou ke škole a projdou kolem nás osmačky a devaťačky tak nestačím zírat, takže se 21 letému nedivím :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
20.11.20 21:31
@Anonymní píše:
@karkarka vždyť píšu, že má kamarádka, ne já :D Pokud to moc vadí, odtajním se, ale nechci zde uvádět kolik mi je a kolik je dětem neanonymně :/, proto je možnost anonym no ne? :D
:zed: za prvy vubec nechapu, proc jsi anonymni a za druhy tvoje kamaradka je prastena nebo co? A syn nesvepravnej nebo co?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí