Kdy jste padli na dno?

Anonymní
4.12.23 12:37

Kdy jste padli na dno?

Ahoj, otázka zní jasně. Měli jste někdy období, kdy jste padli na dno? Kdy jste se cítili mizerně a proč? Co vám pomohlo se znovu postavit na vlastní nohy a jít dál?
Jsem půl roku rozvedená a zůstala jsem absolutně bez peněz. S manželem jsme toho vlastnili hodně, problém byl ten, že vše bylo psané na něj, protože vše se kupovalo, když já byla na RD. Ted samozřejmě vím, že to byla chyba. Najal si dobrého právníka a já nemám nic, kromě 300tis. dluhu. Přišla jsem o auto, o zahradu, o peníze z pronájmů 3 bytů. Exmanžel má již novou přítelkyni, jezdí s ní na dovolené, plánují postavit dům, mé dítě jí má rado. Mně zbyly oči pro pláč. On mě ani nepozdraví a ona na mě kouká, jak kdybych jí manžela přebrala snad já a ne ona mně.
Nevím, co dělat. Mám běžný plat a starám se o dítě, na které dostávám od exmanžela 6000.
Omlouvám se za anonym, ale teď to jinak nejde. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35847
4.12.23 12:41

problém byl ten, že vše bylo psané na něj, protože vše se kupovalo, když já byla na RD co to je za hloupost? To přece neznamená, že nemáš na půlku nárok :roll: ty ses toho vzdala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.23 12:46

Něco se koupilo ještě před uzavřením manželství. S právníkem pak dokázali, že vše bylo placené z jeho účtu a všechny faktury psané na něj…To je už jedno, je to uzavřené.

• Citovat
  • Upravit
Tala20
4.12.23 12:55
@Anonymní píše:
S manželem jsme toho vlastnili hodně, problém byl ten, že vše bylo psané na něj, protože vše se kupovalo, když já byla na RD. … Něco se koupilo ještě před uzavřením manželství.

Ty nás taháš za nos. Lžeš nám.

Vše co bylo pořízené před vstupem do manželství je v jeho vlastnictví. Neprokázala jsi, že jsi něco z toho pořídila Ty, ani jsi nebyla schopna prokázat, že jsi mu na jeho nákupy poskytla vlastní finance.

Pokud Tvá RD nespadala do doby manželství, pak je to ten samý případ. Jedině věci kupované za trvání manželství jsou součástí SJM bez nutnosti prokázat kdo z vás je pořídil a z jaké hromádky peněz.

A co od nás konkrétně potřebuješ?

• Citovat
  • Upravit
33828
4.12.23 13:02
@Anonymní píše:
Ahoj, otázka zní jasně. Měli jste někdy období, kdy jste padli na dno? Kdy jste se cítili mizerně a proč? Co vám pomohlo se znovu postavit na vlastní nohy a jít dál?
Jsem půl roku rozvedená a zůstala jsem absolutně bez peněz. S manželem jsme toho vlastnili hodně, problém byl ten, že vše bylo psané na něj, protože vše se kupovalo, když já byla na RD.Ted samozřejmě vím, že to byla chyba. Najal si dobrého právníka a já nemám nic, kromě 300tis. dluhu. Přišla jsem o auto, o zahradu, o peníze z pronájmů 3 bytů. Exmanžel má již novou přítelkyni, jezdí s ní na dovolené, plánují postavit dům, mé dítě jí má rado. Mně zbyly oči pro pláč. On mě ani nepozdraví a ona na mě kouká, jak kdybych jí manžela přebrala snad já a ne ona mně.
Nevím, co dělat. Mám běžný plat a starám se o dítě, na které dostávám od exmanžela 6000.
Omlouvám se za anonym, ale teď to jinak nejde. :srdce:

Je úplně jedno, jestli si byla na rodičáku, nebo třeba nezaměstnaná. Jestli nebylo oddělené SJM, tak je prostě polovina tvoje. Mimo toho, co se kupovalo před manželstvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33828
4.12.23 13:03
@Anonymní píše:
Něco se koupilo ještě před uzavřením manželství. S právníkem pak dokázali, že vše bylo placené z jeho účtu a všechny faktury psané na něj…To je už jedno, je to uzavřené.

A co jako? To přece neznamená, že je všechno jeho. Nechala ses pěkně oškubat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80147
4.12.23 13:07
@arinecka píše:
A co jako? To přece neznamená, že je všechno jeho. Nechala ses pěkně oškubat.

A co dělal soud? Ti přece museli vědět, že je to jinak. Takže leda ona byla blbá a podepsala dohodu. Její problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13973
4.12.23 13:08

Co mas dělat? Žít dal, nechat ho být, můžeš si zkusit zvednout příjem, kvalifikaci. Na tom, co děla s novou ženskou, by kvalita tvého života neměla stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.23 13:10

Já ale po vás vůbec nechci řešit SJM…Ano, naletěla jsem. Byla jsem ve stresu, psychicky na dně…
Chtěla jsem si popovídat o tom, jak se postavit na vlastní nohy a co pomohlo ostatním…
Nepotřebuju dostat zase něco sežrat, toho jsem si užila ažaž

• Citovat
  • Upravit
Tala20
4.12.23 13:16
@Anonymní píše:
Nepotřebuju dostat zase něco sežrat, toho jsem si užila ažaž

Když si neuvědomíš sama kde jsi udělala chyby, budeš je opakovat jako přes kopírák. V běžném denním životě i v partnerských vztazích.

A mimochodem, to „dno“, o kterém tu srdceryvně píšeš, by vypadalo úplně jinak. Tak přestaň kňučet.

Příspěvek upraven 04.12.23 v 13:35

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.12.23 13:18

Toto neni dno.. dokud jste zdraví :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.12.23 13:21
@Tala20 píše:
Když si neuvědomíš sama kde jsi udělala chyby, budeš je opakovat jako přes kopírák.

Já si to právě uvědomuju. Ale teď už potřebuji něco jiného. Potrebuji si popovídat a jít dál. Manžel je narcis a despota a dostal mě až na dno.

• Citovat
  • Upravit
3734
4.12.23 13:23

Mně zemřel bývalý přítel se kterým jsme se chtěli brát a mít dítě. Zůstala jsem sama na dluhy, bez bydlení, v depresi, bez ničeho. Měla jsem sebevražedné sklony. Pomohl mi táta když jsem se mu svěřila. Dovedl mě na terapie k psychiatrovi, léčila jsem se. Pak mi hodně pomohl můj kolega ktery byl mým kamarádem a je dál. Uběhlo pár let, všechno jsem dala do pořádku a žijí už zase normálně s manželem a se synem. Takže to opravdu res a neodkládej to a hlavně nevzdávej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33828
4.12.23 13:24
@inkakřivák píše:
A co dělal soud? Ti přece museli vědět, že je to jinak. Takže leda ona byla blbá a podepsala dohodu. Její problém.

Vzdyt pisu ze se nechala oskubat. Ted uz s tim nic neudela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.12.23 13:26

Nechala ses pěkně oškubat. Měli jste příjmy a tys odešla s holým zadkem? Tak jsi prostě hloupá. Teď se musíš zvednout a jít dál, nic jiného ti nezbyde. Najdi si brigádu, když je dítě u otce a po malých krůčcích se z toho vyhrabeš. Nebude to hned, ale jednou jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí