Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Aysel ahoj, taky slyším poprvé o záloze
…Ale v případě Zlína mě už nepřekvapí nic
je to pračka na peníze, nechali jsme jim tam skoro 100 tisíc, několika vyšetření, která se v jiných CAR dělají běžné. po neúspěších, jsem se musela dožadovat a lékař se tvářil, jako by to měl platit ze svého. Odešli jsme jinam, protože těch negativ jsme tam zažívali více a byli to nejlepší rozhodnutí, v jiném CAR se podařilo napoprvé, ve Zlíně 3× IUI a 2 IVF, 5 transferů…tolik peněz pryč a miminko nebylo. Teď už mi prcek place v postýlce a dělá nám radost
Tobě přeji více štěstí, ať se miminka dockas ve větší pohodě a dříve, než my ![]()
PS: prosím o anonym…ještě by mě dotyčný doktor i sestry poznaly
Děkuju!!
@Anonymní píše:
@Aysel ahoj, taky slyším poprvé o záloze…Ale v případě Zlína mě už nepřekvapí nic
je to pračka na peníze, nechali jsme jim tam skoro 100 tisíc, několika vyšetření, která se v jiných CAR dělají běžné. po neúspěších, jsem se musela dožadovat a lékař se tvářil, jako by to měl platit ze svého. Odešli jsme jinam, protože těch negativ jsme tam zažívali více a byli to nejlepší rozhodnutí, v jiném CAR se podařilo napoprvé, ve Zlíně 3× IUI a 2 IVF, 5 transferů…tolik peněz pryč a miminko nebylo. Teď už mi prcek place v postýlce a dělá nám radost
Tobě přeji více štěstí, ať se miminka dockas ve větší pohodě a dříve, než my
PS: prosím o anonym…ještě by mě dotyčný doktor i sestry poznaly
Děkuju!!
V Praze se zálohy taky platí normálně. Když se nevyčerpá, zálohu vrátí. ![]()
Jinak my nechali v CAR 350 tisíc za první. Ale peníze mi nevadí, hlavně, ze ji máme.
@Anonymní píše:
V Praze se zálohy taky platí normálně. Když se nevyčerpá, zálohu vrátí.
Jinak my nechali v CAR 350 tisíc za první. Ale peníze mi nevadí, hlavně, ze ji máme.
No, jo, v Praze…
. My taky peněz nelitujeme a jsme šťastní za zdravé miminko, spíše jde o přístup, chování, atp. vzhledem k tomu, jaké finanční částky tam člověk nechá. Já po jejich léčbě skončila s tak těžkým hyperstimulacnim syndromem, že jsem o svůj život bojovala na JIP a pak i na ARO. Ale vše to stálo za to
. Jinak v Brně. po nás žádnou zálohu nechtěli, péče o klienta naprosto odlišná👍 ✌️ a to nepíšu proto, že se zadarilo napoprvé… ![]()
@Anonymní píše:
No, jo, v Praze…. My taky peněz nelitujeme a jsme šťastní za zdravé miminko, spíše jde o přístup, chování, atp. vzhledem k tomu, jaké finanční částky tam člověk nechá. Já po jejich léčbě skončila s tak těžkým hyperstimulacnim syndromem, že jsem o svůj život bojovala na JIP a pak i na ARO. Ale vše to stálo za to
. Jinak v Brně. po nás žádnou zálohu nechtěli, péče o klienta naprosto odlišná👍 ✌️ a to nepíšu proto, že se zadarilo napoprvé…
Jo boj o život znám při IVF taky, ale jsou to komplikace, které se proste v jednom případě z tisíce předpokládají. Já byla na JIP týden. Pak další týden na oddělení a další měsíc nepoužitelná.
Jinak já si na Prahu vůbec nestezuji. I když se nezadarilo hned poprvé. Tak jsem byla spokojena. ![]()
Bohužel IVF není pro chudý
člověk si myslí, že bude stačit 50 tis. a pak je to mnohonásobně finančně náročné ![]()
@mamina2017 tak si člověk nezajede na dovolenou, ale pořídí si mimčo 😇 jako my ( teda my na dovci nebyli víc let, ale to je vedlejší ) 🤣 🤣 🤣
@Roumelixie jenže někteří by za to měli dovolené na 10 let nebo aspoň cestu kolem světa za 80 dní ![]()
@mamina2017 jj bohužel to tak je, ale když si člověk uvědomí, že kdyby ta možnost asistované reprodukce nebyla, tak by neměl mimiska ani za nic na světě 😇
Zdravim, my pred sebou mame ted zhruba za 3tydny zacatek stimulace a prvni IVF. Meli jsme 2×IUI. U te prvni jsem nejak vedela, ze neprobehne. Od zacatku bylo nejak vse spatne. Tu druhou neuspesnou jsem oplakala. Manzel chtel jeste pockat, ale souhlasil se mnou, ze chci jiz zkusit IVF. O detatko se snazime pres tri roky. Ale posledni rok je takovy s prestavkami kdy “na sebe uz nemame chut” z hlediska sexu. Jinak je nas vztah super, ale vzdy se toho vztahu nejakym zpusobem dojde asi. Zatim se babime o castce 20 000kc. Nezname duvod proc to nejde, vsechny vysledky v poradku. Manzel ma dokonce takovy spermiogram ktery pani doktroka videla snad po 3letech a malem si ho dala do ramecku. 😀 😀 no ale stejne nic. Takze IVF i s nadstandard. Procedurami
@Anonymní píše:
Zdravim, my pred sebou mame ted zhruba za 3tydny zacatek stimulace a prvni IVF. Meli jsme 2×IUI. U te prvni jsem nejak vedela, ze neprobehne. Od zacatku bylo nejak vse spatne. Tu druhou neuspesnou jsem oplakala. Manzel chtel jeste pockat, ale souhlasil se mnou, ze chci jiz zkusit IVF. O detatko se snazime pres tri roky. Ale posledni rok je takovy s prestavkami kdy “na sebe uz nemame chut” z hlediska sexu. Jinak je nas vztah super, ale vzdy se toho vztahu nejakym zpusobem dojde asi. Zatim se babime o castce 20 000kc. Nezname duvod proc to nejde, vsechny vysledky v poradku. Manzel ma dokonce takovy spermiogram ktery pani doktroka videla snad po 3letech a malem si ho dala do ramecku. 😀 😀 no ale stejne nic. Takze IVF i s nadstandard. Procedurami
Já si myslím, že lepší je jít raději zavčasu než pak litovat, že člověk zkoušel xkrat IUI a nic, pak by mohlo být problematičtější i IVF 😇 my už máme ivf za sebou
Anonymní se spermiogramem do rámečku-DNA fragmentaci spermii vám dělali? Manželovi taky vyšel spermiogram takový, ze doktorka jen zirala ze toto už dlouho nevidela a ze by to mohl rozdávat a bla bla a pak se udělala ta fragmentace a zjistilo se, ze to taková hitparáda zase není…Ale mnoho Caru toto vyšetření nedela.
@Aysel my chodime taky do Zlina, IUI jsme nemeli, rovnou IVF, zaloha 20 a doplatek 13,ale 6budou vracet, protoze se nakonec nemrazilo. Jinak jsme v tom meli nadstandart-prodlouzenou kultivaci, PCSI, embryoglue a embryoscope, tak, jen kdyz odectes scope a glue= -9tisic, jo a jeste 2100kc za leky. Takze by to vyslo na nejakych 26tisic.Ze zalohy moc nepocitej, ze ti neco vrati, vzdy je to vetsinou nad 20 ![]()
@Anonymní píše:
Já si myslím, že lepší je jít raději zavčasu než pak litovat, že člověk zkoušel xkrat IUI a nic, pak by mohlo být problematičtější i IVF 😇 my už máme ivf za sebou
Presne! Ono nekdy dlouho cekat, neni to nejlepsi reseni
@Aysel My rovnou na IVF, kvůli horšímu spermiogramu…IUI by prý nemělo moc smysl. Záloha 15 000 Kč, budeme doplácet podle toho, kolik bude vajíček. Budeme mít PICSI metodu a prodlouženou kultivaci a potom zmražení jestli nějaké zbydou dobré.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.