Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@peta19888, pokud je horší spermiogram tak Picsi je dobrá volba. A já bych bez prodloužené kultivace nikdy na IVF nesla. Dle článků o prirozenem otehotnení se vajíčko dostáva z vejcovodů právě 5. Az 6.den, jako při prodlouzené kultivaci. Takze kdyz uz to za me clovek podstoupi, at je tam taky co nejvyssi sance. Moc drzim pesti at to vyjde!
@eleanor25 píše:
@peta19888, pokud je horší spermiogram tak Picsi je dobrá volba. A já bych bez prodloužené kultivace nikdy na IVF nesla. Dle článků o prirozenem otehotnení se vajíčko dostáva z vejcovodů právě 5. Az 6.den, jako při prodlouzené kultivaci. Takze kdyz uz to za me clovek podstoupi, at je tam taky co nejvyssi sance. Moc drzim pesti at to vyjde!
Moc dekuju!!Snad to vyjde, verime..ale to asi kazdy
Embryo glue jsme si nedali, domluvili jsme se s doktorkou, ze kdyby se poprve neudrzelo, tak pak bychom to zkusili. Ale tedka poprve jeste ne. Tu prodlouzenou kultivaci taky urcite chceme.:)
@peta19888 taky tomu roku 2020 nejak verim!! Tak snad 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Ahoj holky, ja myslim, ze zalezi na vysledcich. My jsme meli jedno IUI, ale vzhledem k manzelove horsimu spermio (ma rychle a dobre, ale mene), jsme nedelali hrdiny a sli rovnou na IVF. Podle me zalezi i na tom, co ti doporuci lekar.
Prvni IVF spatne - pri nem mi zjistili endometriozu, jen 3 vajicka, prezilo jedno a 3 den do mne - vysledek negativni. Platili jsme 18 000Kc.
Druhe ivf (po cca 5ti mesicich), po jinem protokolu skvele, 3 mrazacci spickove kvality, 4 ve me, resp. uz je to malej Tomasek, jsem v 23 tydnu. Platili jsme cca 32 000, ale… metody.
Meli jsme mikrofluid sperm - sortaci spermii v labyrintu, kdy vyberou nejrychlejsi/nejchytrejsi, ICIS, permanentni monitoring embryjek (osobne se domnivam, ze diky tomu mame 3 mrazacky). Zamrazeni stalo cca 15 000Kc, proto ta vyssi cena.
Bylajsem v Gennetu na Letne v Praze.
Osobne jsme mela poprve embryoglue a radeji bych si za podobnou cenu zaplatila ten permanentni monitoring. I primarka mi to doporucila.
@eleanor25 píše:
@peta19888 taky tomu roku 2020 nejak verim!! Tak snad 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
I ja
Musime verit
A je to pekny cislo
![]()
@Julinka81 @Aysel taky jsme ve Zlíně. My měli i mikrocip fertile na spermie, embryoglue embryoscope ICSI mrazení prodlouženou kultivaci. Záloha 20 tis a poté doplatek ještě 17500. K tomu ještě léky navíc nad rámec pojistovny 2900kc. My jsme spokojeni velice.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.