Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je otec, může kdykoliv. Takže si urychleně vyřiď svěření do své péče.
Otec má na dítě shodná práva jako ty. Pokud by byl takové hovadoo nebo v takové tísni, že by dítě kojené odvezl, lze s pomocí OSPOD podat tzv. rychlé předběžné opatření na předání zpět do tvé péče. Je to vykonatelné vydáním, tedy lze doručovat až v okamžiku výkonu.
Takže na tobě je, abys takovou krizi vůbec nepřipustila a v případě rozchodu umožnila otci se starat o dítě v dostatečném rozsahu tak, aby takovou kraviinu neudělal.
Když vidíš, jakého kre. téna máš doma, že by byl schopen odvézt kojené dítě od jeho matky, tak šupej ještě dnes na OSPOD, podej žádost o svěření dítěte do své péče a nedopusť, aby v tomto holčička vyrůstala. Důležité bude na všem se domluvit tak, aby ona z toho vyšla nejlépe. Což se obávám, že s touto atrapou na muže nebude vůbec snadné..
@Anonymní píše: Více
Rodiče jste oba, musíte se domluvit. Předpokládám, ze otec je natolik duševně vyspělý, ze chápe potřeby dítěte a je mu jasné, ze kojene dite nemůže jen tak odvézt. Bez ohledu na jeho práva, na prvním místě by mel být zájem dítěte.
@KovaJana jde o to že říká že by mi dceru nenechal přitom se o ní starám a bojím se že by toho schopný byl aby si ji odvezl i když je plně kojená. Kouou ji já prebaluju ji on jednou za čas ale jinak vše okolo dcery dělám já
@Mája2512 píše: Více
Tak mu důrazně řekni, že je to VAŠE dítě, ne jeho, a rozhodně nemá právo ti jí „sebrat“. A znovu: takový hova.do sama kopni s rozběhem do zadku, uleví se ti. Třepat se před vlastním partnerem, že ti ukradne dítě - máš to zapotřebí? Běž na ten OSPOD, včera bylo pozdě.
@unuděná to můžu zažádat o předběžné svěření do péče i když sme s partnerem stale spolu nebo až když by došlo na rozchod?
@unuděná on tvrdí že má stejný práva jako já a když mu řeknu že je plně kojená tak mi 4ekne že ji stejně budu muset začít dávat příkrmy a že pak už to mléko potřebovat nebude. Radši by do ní klidně cpal umělé mleko
A ty s ním chceš stále být? Jinak ano, klidně můžeš požádat o svěření do péče hned, ale předpokládá se, že pak dojde na soud/dohodu ohledně péče o něj, alimentů atd.
A proč máš s takovým pokladem hned tři děti?
Můžeš požádat o svěření do péče i když žijete spolu.
@unuděná to je mi jasné že by došlo na soud kvůli alimentům. Přitom já bych mu problémy nedělala aby za malou jezdil nevím proč má hned potřebu mi dceru brát.
To skutečně má stejná práva jako ty a klidně jí to UM může dát
To je kouzlo výběru otce - když si je uděláš s kok.otem, tak je budeš mít s kok.otem
Co takhle přejít z lví obrany a zkusit se s ním domluvit?
Holky jdu si pro radu. Někdy se s přítelem pohadame tak že bychom chtěli jít od sebe jenže on říká že by si naši dceru (4 měsíce) odvezl ale já ji plně kojim, budu teď začínat i s příkrmy ale Mleko bude stále její hlavní zdroj proto by mě zajímalo zda by si mohl dceru odvést i když bych s tím nesouhlasila nebo jak to pak řešit kdyby si ji odvést chtěl. Děkuji za rady