Kdy může otec odvést dítě od matky

Anonymní
11.6.24 12:43

Kdy může otec odvést dítě od matky

Holky jdu si pro radu. Někdy se s přítelem pohadame tak že bychom chtěli jít od sebe jenže on říká že by si naši dceru (4 měsíce) odvezl ale já ji plně kojim, budu teď začínat i s příkrmy ale Mleko bude stále její hlavní zdroj proto by mě zajímalo zda by si mohl dceru odvést i když bych s tím nesouhlasila nebo jak to pak řešit kdyby si ji odvést chtěl. Děkuji za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
11.6.24 12:47

Je otec, může kdykoliv. Takže si urychleně vyřiď svěření do své péče.

• Citovat
  • Upravit
2978
11.6.24 12:54

Otec má na dítě shodná práva jako ty. Pokud by byl takové hovadoo nebo v takové tísni, že by dítě kojené odvezl, lze s pomocí OSPOD podat tzv. rychlé předběžné opatření na předání zpět do tvé péče. Je to vykonatelné vydáním, tedy lze doručovat až v okamžiku výkonu.
Takže na tobě je, abys takovou krizi vůbec nepřipustila a v případě rozchodu umožnila otci se starat o dítě v dostatečném rozsahu tak, aby takovou kraviinu neudělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149126
11.6.24 12:55
@Anonymní píše: Více

Mohl. Je stále zákonný zástupce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36076
11.6.24 12:56

Je rodič stejně jako ty. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.6.24 12:59

Když vidíš, jakého kre. téna máš doma, že by byl schopen odvézt kojené dítě od jeho matky, tak šupej ještě dnes na OSPOD, podej žádost o svěření dítěte do své péče a nedopusť, aby v tomto holčička vyrůstala. Důležité bude na všem se domluvit tak, aby ona z toho vyšla nejlépe. Což se obávám, že s touto atrapou na muže nebude vůbec snadné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15359
11.6.24 13:07
@Anonymní píše: Více

Rodiče jste oba, musíte se domluvit. Předpokládám, ze otec je natolik duševně vyspělý, ze chápe potřeby dítěte a je mu jasné, ze kojene dite nemůže jen tak odvézt. Bez ohledu na jeho práva, na prvním místě by mel být zájem dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
11.6.24 13:11

@KovaJana jde o to že říká že by mi dceru nenechal přitom se o ní starám a bojím se že by toho schopný byl aby si ji odvezl i když je plně kojená. Kouou ji já prebaluju ji on jednou za čas ale jinak vše okolo dcery dělám já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.6.24 13:16
@Mája2512 píše: Více

Tak mu důrazně řekni, že je to VAŠE dítě, ne jeho, a rozhodně nemá právo ti jí „sebrat“. A znovu: takový hova.do sama kopni s rozběhem do zadku, uleví se ti. Třepat se před vlastním partnerem, že ti ukradne dítě - máš to zapotřebí? Běž na ten OSPOD, včera bylo pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
11.6.24 13:21

@unuděná to můžu zažádat o předběžné svěření do péče i když sme s partnerem stale spolu nebo až když by došlo na rozchod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
11.6.24 13:23

@unuděná on tvrdí že má stejný práva jako já a když mu řeknu že je plně kojená tak mi 4ekne že ji stejně budu muset začít dávat příkrmy a že pak už to mléko potřebovat nebude. Radši by do ní klidně cpal umělé mleko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.6.24 13:24

A ty s ním chceš stále být? Jinak ano, klidně můžeš požádat o svěření do péče hned, ale předpokládá se, že pak dojde na soud/dohodu ohledně péče o něj, alimentů atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36076
11.6.24 13:25

A proč máš s takovým pokladem hned tři děti?
Můžeš požádat o svěření do péče i když žijete spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108

@unuděná to je mi jasné že by došlo na soud kvůli alimentům. Přitom já bych mu problémy nedělala aby za malou jezdil nevím proč má hned potřebu mi dceru brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190

To skutečně má stejná práva jako ty a klidně jí to UM může dát :nevim: To je kouzlo výběru otce - když si je uděláš s kok.otem, tak je budeš mít s kok.otem :nevim: Co takhle přejít z lví obrany a zkusit se s ním domluvit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová