Kdy očkovat Hexu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7904
31.3.14 23:27
@Julika píše:
Tomu teda nerozumím, nepřipadá mi to tedy logické… :nevim:

Čemu na tom nerozumíš? Ve škole děti nespí, nesdílejí povlečení, nežužlají sdílené hračky, neopatlávají se navzájem tolik, nemají problém s pořádným utřením si zadečku nebo s počůráváním.
Stačí se jen trochu zamyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
31.3.14 23:28
@Elke píše:
Ještě ten dědeček je uvěřitelný - k poslednímu úmrtí na tetanus došlo v ČR v roce 2001 u 78 letého pána. V roce 2000 se vyskytnul jeden případ, v roce 2001 ještě 2, krom toho s úmrtím - všichni 3 to přežili. Od roku 2002 ani jeden (zdroj szú).

No je mi to nějaké divné. Tak buď zde není popisován tetanus, nebo lže statistika. Tipla bych to druhé a nechápu proč :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
31.3.14 23:29
@Evulina píše:
No čoveče a já slyšela také o případu tetanu po bouračce, v roce 2012. Tak to už jsou tři jen co jsem se dočetla na e-miminu, tak mi někdo vážně vysvětlete, proč se to neobjevuje ve statistikách? Mmch. ale ten případ 2012 byl člověk 6 let po přeočkování..

Nevěřím, že by někdo prokazatelně zemřel na tetanus a neobjevilo se to ve statistikách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
31.3.14 23:29
@Elke píše:
Hygiena v ČR jednu dobu podobné případy sledovala - přestože poranění o stříkačku bylo relativně dost, přenos nemoci nebyl zaznamenán ani jednou.

taky mám dojem, že to tak nějak bylo, já to tedy slyšela hlavně o HIV, ale pricipielně jde o to, že oba ty viry jsou přenosný krevním sérem a tedy v něm potřebují být, jakmile ho nemají rychle hynou, musím hlídat no, na pískoviště chodíme, teda zatím spíš „obcházíme“ ploty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
31.3.14 23:31
@Lucie_Sx píše:
Nevěřím, že by někdo prokazatelně zemřel na tetanus a neobjevilo se to ve statistikách…

Tenhle co popisuju já, nezemřel, nicméně statistika se věnuje i výskytu, nejen úmrtnosti. A Any83 tu dokonce popsala loňské úmrtí.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
31.3.14 23:35

@kacz se spaním to moc nesouvisí, jde o dýchání stejného vzduchu v jedné třídě a to je stejné ve škole jako ve školce, povlečení se rozhodně nesdílí a pokud taková školka je, tak jsou to teda čuňátka a stejnak myslím, že se to nesmí, ve školce už děti zdaleka ne vše strčí do pusy jako batolata, ale ok sahají na to všichni, ale jinak to tedy moc velký rozdíl není
a taky mě napadá jak potom vysvětlit vyloučeí pouze ze školy v přírodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
31.3.14 23:41
@kacz píše: Čemu na tom nerozumíš? Ve škole děti nespí, nesdílejí povlečení, nežužlají sdílené hračky, neopatlávají se navzájem tolik, nemají problém s pořádným utřením si zadečku nebo s počůráváním.
Stačí se jen trochu zamyslet.

A které očkované nemoci se šíří sdíleným povlečením a ožužlanými předměty, ale už se nešíří kapénkovou infekcí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
31.3.14 23:42

@Lucie_Sx přečti si tu větu po sobě ještě jednou, nedává vůbec smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
31.3.14 23:58
@Any83 píše:
Někdo na jedné ze zdejších diskuzí dokonce psal, že jeho dědeček zemřel na tetanus poté, co po podrápala kočka :nevim: bylo to mimo očkovací diskuzi, tak bych tomu i věřila.

Našla jsem 2 uživatelky, které psaly o úmrtí dědečka na tetanus po škrábnutí kočkou. V jednom případě bez uvedení roku, v druhém v roce 1970, tedy před skoro 45 lety…za tu dobu se naše zdravotnictví a možnosti léčby přece jen trochu posunuly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
1.4.14 00:05
@Lucie_Sx píše:
A které očkované nemoci se šíří sdíleným povlečením a ožužlanými předměty, ale už se nešíří kapénkovou infekcí?

Žádné. Maximálně tak ten špatně utřenej zadek by mohl zvýšit riziko přenosu obrny (kterou ovšem v ČR nikdo neviděl od roku 1960).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LJM
429
1.4.14 00:06

@Julika proto, ze dite ma vyzraly imunitni system a vakcina lepe vytvori v tele protilatky bez zavaznych reakci.Ja jsem to tak i chtela, tak jsem byla rada, ze je MUDra vstricna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
1.4.14 00:32

@Julika Kdy jsme dávali první očko? Nedávali. A ani to nemáme v úmyslu. Čistě hypoteticky, pokud bychom očkovali, tak určitě ne Hexu, určitě ne 3+1 a určitě ne dříve než v 10m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
1.4.14 02:18

U první jsme dávali klasika - 4.měsíc, u druhé až v půl roce. Měla trochu problém po narození, byla silně dráždivá, tak aby jsme ji co nejmíň rozhodily. I tak se z první dávky dostávala 3 týdny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
1.4.14 02:22
@KapkaRosy píše:
Já poodle toho, jak je to v dané. a teď se očkuje od 9 týdnů…a nechala bych naočkovat co nejdřív to jde protože fakt bych nechtěla zažít u takového mimča třeba černý kašel. a není to živá vakcína, takže mírné nachlazení vůbec nevadí

NEsouhlasím s tím, že bych očkovala tak brzy, to je masakr pro miminko. Ale naše doktorka je velice opatrná, očkuje pouze povinné a s odstupem nemá problém a očkuje i při mírném nachlazení, tak na tom něco bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
1.4.14 04:44

Hexu radši nikdy. Vybrala jsem šetrnější pediacel. Naše doktorka očkuje jen zdravé miminko a jen když nemá nachlazení a je v nějakém odstupu po nachlazení a to se ještě nepovedlo, aby byl od půlroka, kdy jsem očkovat už začít svolila, 2 týdny bez rýmy, takže zatím očkován není, bude mu rok. Dřív než v půlroce jsem nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek