Kdy očkovat Hexu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
308
31.3.14 21:21

@LJM A proč Vám to tak doporučila, jak to zdůvodnila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
31.3.14 21:21
@PetiteFillette píše:
Co to je za blbost, že mírné nachlazení nevadí? Každé nachlazení znamená oslabení organismu, rovná se horší reakce na vakcínu, ať už živou nebo neživou :roll:

nehodlám se tady hádat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
31.3.14 21:24

@PetiteFillette Jestli to vůbec lze takto brát… Chci zdravé děťátko a nikdo neví, co je v těchto případech lepší rozhodnutí… Příbalový leták mě zničí a už si nebudu vůbec jistá co udělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
31.3.14 21:31
@Julika píše:
@LJM A proč Vám to tak doporučila, jak to zdůvodnila?

Ono totiž očkování ve schématu 2+1 má daleko větší účinek než klasické 3+1. Jinak my začali v 6 měsících právě ve schématu 2+1. Takže dcera byla očkovaná v 6, v 8 a v 17 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
31.3.14 21:35

@LucieJ3 A proč větší účinek??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
31.3.14 21:41

@Julika Vytvoří se víc protilátek proti těm očkovaným nemocem. Takže dítě by mělo být teoreticky lépe chráněno. Mám to z vakciny.net
Pokud vím, tak na Slovensku se očkuje od 3 měsíců právě ve schématu 2+1. Dceřina doktorka mi říkala, že ona od 6 měsíců očkuje ve schématu 2+1 automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
31.3.14 21:43

@Julika
2+1 nema vetsi ucinek, ma ucinek stejny jako 3+1.
Pokud se chces o ockovani neco dozvedet, necerpej zde, ale mrkni na vakciny.net, petras tam ma i poradnu.
U nezivych vakcin slabe nechlazeni nevadi dle pribalaku, osobne jsem zastancem ockovani zdraveho decka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
31.3.14 21:44

@LucieJ3 A je teda jedno, kdy naočkuješ první dávku? Může být schéma 2+1 s první dávkou ve kterémkoli měsíci děťátka??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
31.3.14 21:45

@BellinkaX Díky, juknu tam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
31.3.14 21:46

@BellinkaX Mám to přímo z vakciny.net

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
31.3.14 21:47

Nechám očkovat nejšetrnějším postupem - v roce schématem 2+1. rozestup mezi první a druhou dávkou dám dva měsíce. měsíc je málo a více než dva je zase hodně, takže dám ty dva měsíce. toto mi poradil Dr. Petráš z vakciny.net.

ale pokud někdo nechce tak dlouho čekat, tak min. odložit do šesti měsísů. Nebo osmi.

Černého kašle se také bojím, ale tuto variantu si nepřipouštím a to s dítětem celkem dost chodím mezi lidi, snažím se vyhýbat supermarketům.

dr. chtěl, ať podepíšu, že je očkování odloženo na moji žádost a že mne informoval o rizikových faktorech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
31.3.14 21:49

@Julika leták si přečti, ať víš, co čekat, pak si taky najdi co jednotlivé nemoci v hexe dělají a jaké mohou mít následky a pak rozhodni, ideálně s partnerem, co vás děsí víc, je to strašný čtení, ale možnost volby s sebou nese i zodpovědnost, kterou na nikoho nepřihrajem
my zatím hexu nedali (11m) a ještě počkáme, zatím si nejsem jistá do kdy, ale už jsem si jistá, že místo hexy to bude šetrnější pediacel (tedy doufám, že se to tak píše) neobsahuje tu žloutenku, ovšem ta je přenosná jen pohlavním stykem takže kde by k ní mimi asi tak přišlo že :zed:
jo a každé nachlazení vadí, i pokud máš jen dojem, že dítko nějak není ve své kůži - může se s něčím prát, imunitné systém je zaměstnán a může to mít za následek horší reakci
držím palce v rozhodování :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308

@3HE Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806

@LucieJ3
Kde tam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
31.3.14 21:51

@Julika Myslím, že dítě musí mít minimálně 3 měsíce. Myslím si, že čím později se očkuje, tím lépe. Mně se třeba dcera po první injekci začala budit více než 15× za noc a tuto frekvenci buzení držela 9 měsíců. Pak se už budila pouze 5-7× dalšího půlroku, pak už jenom 1-3×. Teď po 2 letech už dokáže občas prospat celou noc. Nechci domýšlet, jak by dopadlo očkování v 9 týdnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek