Kdy očkovat Hexu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
308
1.4.14 06:00
@BellinkaX píše:
@Julika
HE bariera je vytvorena pri narozeni, doba jedova je slatanina, pouzitelnych je tak 5%… cetla jsi to?
četla, je to trochu hra se strachem… Ale znám pediatričku, která tuto teorii o vytvořeni HE bariéry uznává a očkuje při prvním lezení dítěte cca po půl roce… Tak komu člověk pak má věřit, že… Když ani lékaři se nedokáží shodnout… :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
1.4.14 06:23
@kacz píše: Čemu na tom nerozumíš? Ve škole děti nespí, nesdílejí povlečení, nežužlají sdílené hračky, neopatlávají se navzájem tolik, nemají problém s pořádným utřením si zadečku nebo s počůráváním.
Stačí se jen trochu zamyslet.

Ale no to snad ne. To mám brát jako odůvodnění proč ve škole je jedno, zda je dítě očkované a ve školce nikoliv? To jako, když si neožužlávají ve škole pastelky, tak rizika nákazy nejsou? :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
1.4.14 06:32

@Any83 Ale samo, že čtu příbalové letáky, ale k čemu to vlastně je. Díky informacím z příbalových letáků bych nejraději nedala ani kapky do nosu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
1.4.14 06:34

Všem děkuji za příspěvky… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
1.4.14 06:52
@mari1912 píše:
stává se, to rozhodně ano. Ale je to vzácná nemoc a naštěstí léčitelná. I když nechtěla bych aby ho malej chytil-to bych tu lhala, ale to bych nechtěla ani aby měl zápal plic…

Nenech se zmast, vubec neni vzacna. Ja bych nejradsi, aby decka byly nonstop zdrave :mrgreen: nicmene pneumonie jsou tak caste, ze je to denni chleba obvodaku, tezsi pripady jsou nastesti vzacnejsi… ale i tak neni o co stat, to je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
1.4.14 06:57

@Julika My měli první dávku taky ve čtyřech měsících. Malá to snášela naprosto ukázkově, jako by žádnou injekci nedostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
1.4.14 07:12
@Julika píše: četla, je to trochu hra se strachem… Ale znám pediatričku, která tuto teorii o vytvořeni HE bariéry uznává a očkuje při prvním lezení dítěte cca po půl roce… Tak komu člověk pak má věřit, že… Když ani lékaři se nedokáží shodnout… :nevim:

Podobny zdejsi blabol je o uzavirani HEB :pankac:
bariera je tvorena cevnim endotelem basalni membranou a astrocyty, vi se o ni od 19 stoleti. Nebo chce nekdo rict, ze novorozenec nema cevni endotel, astrocyty…
Jinak jsou mista, kde „neni“ celozivotne, oblast hypofyzy treba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
1.4.14 07:13

A v pribalaku jsou i reakce, krere se ani nevi, zda souvisi s uzivanim leku, jen se vyskytly v danem obdobi. Farmafirmy se tak chrani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
1.4.14 11:26
@Julika píše:
Ale no to snad ne. To mám brát jako odůvodnění proč ve škole je jedno, zda je dítě očkované a ve školce nikoliv? To jako, když si neožužlávají ve škole pastelky, tak rizika nákazy nejsou? :twisted:

I ve škole je často ožužlávají :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
1.4.14 14:10

Tak teda čtu, čtu, čtu… informuji se… A je mi tedy jen hůř a hůř… :zed: Tolik protichůdných, demagogických, poplašných i smutných a děsivých informací okolo očkování, to snad ani není možné… Jak by řekl Mulder a Scullyová: pravda je tam někde venku… :-O
Prosím Vás maminky, nemůžete mi psát na mou otázku odpovědi typu, že jste naočkovali v termínu a byli jste v pohodě… :? Ach jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
1.4.14 14:29

@Julika Ja nechala naockovat Hexu s partydennim odkladem ve schematu 2+1 a byli jsme v pohode. Bez reakce, a to je syn atopik (tim nechci rict, ze u atopiku reakce nemuze nastat, pry je to pomerne bezne). Naopak se mi syn paradne osypal po uzasne „prirodnich“ nestovicich, ktere chytil v jeslich a ekzemu jsme se posleze zbavovali skoro 2 mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
1.4.14 14:45

@Julika jestli chceš relativně bezpečně očkovat tak se dohodni na odkladu do 6, 8 nebo 10 měsíce. dej mezi vakcínami dva měsíce rozestup. to je taková zlatá střední cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
1.4.14 14:51

@3HE Ano, asi tak nějak přibližně to udělám… Nevím ale, jestli až do toho šestého měsíce vydržíme odolávat. U dcery jsem to uhrávala na rýmečku u priorixu až do dvou a půl let, ale s hexou je to trochu složitější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
1.4.14 14:56

@3HE Mimochodem dceru jsem tenkrát Hexou očkla hned v prvním termínu a teď si to se zpožděním závidím, protože tenkrát jsem byla blaženě neinformovaná a dobře nám to dopadlo. Později u Priorixu jsem zjistila nějaké info a teď u druhého se tím opět trápím… Ten strach je hrozný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
1.4.14 14:58

Slyšeli jste někdo o výskytu závažných reakcí na očko při třeba druhé nebo třetí dávce? Přičemž první byla bez reakce??? Dík za info..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek