Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@BellinkaX píše:četla, je to trochu hra se strachem… Ale znám pediatričku, která tuto teorii o vytvořeni HE bariéry uznává a očkuje při prvním lezení dítěte cca po půl roce… Tak komu člověk pak má věřit, že… Když ani lékaři se nedokáží shodnout…
@Julika
HE bariera je vytvorena pri narozeni, doba jedova je slatanina, pouzitelnych je tak 5%… cetla jsi to?
@kacz píše: Čemu na tom nerozumíš? Ve škole děti nespí, nesdílejí povlečení, nežužlají sdílené hračky, neopatlávají se navzájem tolik, nemají problém s pořádným utřením si zadečku nebo s počůráváním.
Stačí se jen trochu zamyslet.
Ale no to snad ne. To mám brát jako odůvodnění proč ve škole je jedno, zda je dítě očkované a ve školce nikoliv? To jako, když si neožužlávají ve škole pastelky, tak rizika nákazy nejsou? ![]()
@Any83 Ale samo, že čtu příbalové letáky, ale k čemu to vlastně je. Díky informacím z příbalových letáků bych nejraději nedala ani kapky do nosu…
@mari1912 píše:
stává se, to rozhodně ano. Ale je to vzácná nemoc a naštěstí léčitelná. I když nechtěla bych aby ho malej chytil-to bych tu lhala, ale to bych nechtěla ani aby měl zápal plic…
Nenech se zmast, vubec neni vzacna. Ja bych nejradsi, aby decka byly nonstop zdrave
nicmene pneumonie jsou tak caste, ze je to denni chleba obvodaku, tezsi pripady jsou nastesti vzacnejsi… ale i tak neni o co stat, to je pravda.
@Julika My měli první dávku taky ve čtyřech měsících. Malá to snášela naprosto ukázkově, jako by žádnou injekci nedostala.
@Julika píše: četla, je to trochu hra se strachem… Ale znám pediatričku, která tuto teorii o vytvořeni HE bariéry uznává a očkuje při prvním lezení dítěte cca po půl roce… Tak komu člověk pak má věřit, že… Když ani lékaři se nedokáží shodnout…
Podobny zdejsi blabol je o uzavirani HEB ![]()
bariera je tvorena cevnim endotelem basalni membranou a astrocyty, vi se o ni od 19 stoleti. Nebo chce nekdo rict, ze novorozenec nema cevni endotel, astrocyty…
Jinak jsou mista, kde „neni“ celozivotne, oblast hypofyzy treba
A v pribalaku jsou i reakce, krere se ani nevi, zda souvisi s uzivanim leku, jen se vyskytly v danem obdobi. Farmafirmy se tak chrani.
@Julika píše:
Ale no to snad ne. To mám brát jako odůvodnění proč ve škole je jedno, zda je dítě očkované a ve školce nikoliv? To jako, když si neožužlávají ve škole pastelky, tak rizika nákazy nejsou?
I ve škole je často ožužlávají ![]()
Tak teda čtu, čtu, čtu… informuji se… A je mi tedy jen hůř a hůř…
Tolik protichůdných, demagogických, poplašných i smutných a děsivých informací okolo očkování, to snad ani není možné… Jak by řekl Mulder a Scullyová: pravda je tam někde venku… ![]()
Prosím Vás maminky, nemůžete mi psát na mou otázku odpovědi typu, že jste naočkovali v termínu a byli jste v pohodě…
Ach jo..
@Julika Ja nechala naockovat Hexu s partydennim odkladem ve schematu 2+1 a byli jsme v pohode. Bez reakce, a to je syn atopik (tim nechci rict, ze u atopiku reakce nemuze nastat, pry je to pomerne bezne). Naopak se mi syn paradne osypal po uzasne „prirodnich“ nestovicich, ktere chytil v jeslich a ekzemu jsme se posleze zbavovali skoro 2 mesice.
@Julika jestli chceš relativně bezpečně očkovat tak se dohodni na odkladu do 6, 8 nebo 10 měsíce. dej mezi vakcínami dva měsíce rozestup. to je taková zlatá střední cesta.
@3HE Ano, asi tak nějak přibližně to udělám… Nevím ale, jestli až do toho šestého měsíce vydržíme odolávat. U dcery jsem to uhrávala na rýmečku u priorixu až do dvou a půl let, ale s hexou je to trochu složitější…
@3HE Mimochodem dceru jsem tenkrát Hexou očkla hned v prvním termínu a teď si to se zpožděním závidím, protože tenkrát jsem byla blaženě neinformovaná a dobře nám to dopadlo. Později u Priorixu jsem zjistila nějaké info a teď u druhého se tím opět trápím… Ten strach je hrozný…
Slyšeli jste někdo o výskytu závažných reakcí na očko při třeba druhé nebo třetí dávce? Přičemž první byla bez reakce??? Dík za info..