Kdy očkovat Hexu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
308
1.4.14 14:59

@magistra K Děkuji, jsem ráda, že toto píšete… Aspoň trocha útěchy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
1.4.14 15:28
@Julika píše:
@3HE Ano, asi tak nějak přibližně to udělám… Nevím ale, jestli až do toho šestého měsíce vydržíme odolávat. U dcery jsem to uhrávala na rýmečku u priorixu až do dvou a půl let, ale s hexou je to trochu složitější…

Tak to neodkládej postupně - od nás má doktorka papír, na kterém je napsáno, že do dvou let nic očkovat nebudeme a pak se vyjádříme znovu - a v zásadě se vždycky jen přeptá, jestli to platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
1.4.14 22:56

@Julika Já jsem dceru také neznale očkovala v prvním termínu s dobrým pocitem, že pro ni dělám vše nejlepší… naštěstí neměla nikdy žádné reakce a snad ani následky.

Pak se mi narodil syn ve 28tt, tak jsem se trochu začala zajímat a ejhle - odkládám, co to jde, ale maximálně do roku… zase to tak moc nehrotím. MMR dám ve třech letech.
Jsem přesvědčená, že kdyby se syn narodil v termínu, tak bych asi také důvěřovala pediatrovi a očkovala hned.

JInak já být tebou, tak bych prostě doktorce řekla, že chci začít s očkováním nejdříve v šesti měsících nebo později… prostě k ní přijít s čistým štítem a ne se vymlouvat na rýmu apod. Já vím, že je to s ní asi složité, ale ty jsi máma a taky do toho máš co mluvit :hug: Já jsem kvůli ne/očkování nakonec změnila pediatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
1.4.14 22:56
@Julika píše:
Slyšeli jste někdo o výskytu závažných reakcí na očko při třeba druhé nebo třetí dávce? Přičemž první byla bez reakce??? Dík za info..

kámošky dcera měla při druhé dávce trochu potíže, ale nic hrozného… první dávku měla v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
2.4.14 20:05

@Julika Doktorka v pohodě, se mnou by stejně nehnula. Doktorka může říct svůj názor, ale to je tak všechno… Já nechala naočkovat už v půl roce jen proto, že byla zima a hrozil výskyt černého kašle, jinak bych ještě počkala. Nechápu, co je to za blbost, rvát očkování do několikatýdenních mimin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
15.12.14 09:55

Ahoj,
malému budou na Vánoce tři měsíce. Doktorka mu Hexu už odložila rořože byl osypaný a tak říkala že je větší pravděpodobnost že bude mít nějakou nežádoucí reakci. Ale k věci na první dávku jsme teď objednaní na 18.12. Takže chvilku před Vánocemi. Když ji slušně poprosím odloží mi to až na po Vánocích? Jde mi o to aby nám to nezkazilo Vánoce..kdyby náhodou měl malý horečky nebo něco..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
16.12.14 08:35
@Jarr píše:
Ahoj,
malému budou na Vánoce tři měsíce. Doktorka mu Hexu už odložila rořože byl osypaný a tak říkala že je větší pravděpodobnost že bude mít nějakou nežádoucí reakci. Ale k věci na první dávku jsme teď objednaní na 18.12. Takže chvilku před Vánocemi. Když ji slušně poprosím odloží mi to až na po Vánocích? Jde mi o to aby nám to nezkazilo Vánoce..kdyby náhodou měl malý horečky nebo něco..

Uvědom si, že rozhodnutí je na tobě, ne na doktorce, i když se lékaři obvykle chovají, jako že o tom rozhodují jen oni. Stačí slušně oznámit, že dítě necháš naočkovat až po svátcích.
(U naší lékařky stačilo slušně požádat o odložení, ovšem jsou lékaři, kteří ti dítě naočkují, pokud nedáš VELICE JASNĚ najevo, že dnes se opravdu očkovat nebude.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek