Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Na vlastni zadost v pul roce a dalsi v osmi mesicich. reakce zadna.
@Sandra752 Tak to je super, taky doufám, že to tak zvládneme…
Já poodle toho, jak je to v dané. a teď se očkuje od 9 týdnů…a nechala bych naočkovat co nejdřív to jde protože fakt bych nechtěla zažít u takového mimča třeba černý kašel. a není to živá vakcína, takže mírné nachlazení vůbec nevadí
8 měsíců, pak dlouho nemoci, dávka propadla, takže celé schéma začal ve 13 měsících, a to 2+1. Poslední měl teď ve 22 měsících.
@KapkaRosy Myslíte, že to reálně hrozí? Já se bojím spíš vakcíny… Je pravda, že i tyto nemoci jsou na vzestupu, ale já ani s malým nikam nechodím, tak snad se nám takové věci do očka vyhnou..
@KapkaRosy píše:
Já poodle toho, jak je to v dané. a teď se očkuje od 9 týdnů…a nechala bych naočkovat co nejdřív to jde protože fakt bych nechtěla zažít u takového mimča třeba černý kašel. a není to živá vakcína, takže mírné nachlazení vůbec nevadí
Co to je za blbost, že mírné nachlazení nevadí? Každé nachlazení znamená oslabení organismu, rovná se horší reakce na vakcínu, ať už živou nebo neživou ![]()
@Julika Že nedostal 4 dávky, ale jenom 3. Pročti si příbalový leták hexy, najdeš ho na netu. Dá se očkovat i tak, se stejnou imunitní odpovědí..
@Julika píše:
@PetiteFillette Děsí mne to číst, pak budu úplně na kaši…
To jo. Ale zase se můžeš zodpovědně rozhodnout, jak a kdy chceš očkovat. Protože ať bude následkem prodělaný černý kašel nebo atopický ekzém, bude to na svědomí rodičů.
Taky v 10mes a taky schema 2+1.Nam to MUDr. primo takto doporucila.
@Julika píše:
@KapkaRosy Myslíte, že to reálně hrozí? Já se bojím spíš vakcíny… Je pravda, že i tyto nemoci jsou na vzestupu, ale já ani s malým nikam nechodím, tak snad se nám takové věci do očka vyhnou..
tak se nechte naočkovat jako rodina proti černému kašli - ti, co jsou nejvíc ve styku s miminkem. utvoří se taková jakoby ochranná bublina mimi bude v ní a nic se k němu nedostane