Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@BellinkaX já jak malej nespal tak jsem si na to nějak zvykla a už mi to ani nepřijde, když si jdu lehnout dřív tak stejně čumím do jedný do stropu
@BellinkaX píše:
@Julika
Zakladni vzdelani je povinne, skolka ne.
Jak píšu šíření nákazy může dojít všude (ať je docházka povinná či nikoliv), pak to tedy postrádá smysl…
@Julika píše:
No jistě, ale kolektiv jako kolektiv ne? K nákaze může dojít v nepovinné školce i v povinné škole?? Co to je za logiku…
jo to já nevím
@anickadomnik píše: školní docházka je na rozdíl od té školkové povinná
Přesně, nemůžou dítě vyloučit z něčeho, co je dle zákona povinné. Akorát ho vyloučí ze školy v přírodě a podobných věcí, což je sice na hlavu postavené, ale je to tak.
@BellinkaX píše:
Klidne jsem pro. Jen je vhodne vedet, ze ochrana nastupuje az po 2.davce. a ze pediatr je vazan vyhlaskou, ktera rika 3+1, takze muze byt problem treba s prihlaskou do skolky…
a do přihlášky se píše, které schéma dítě mělo?
@hrnoulek Žloutenka byla do hexy přidána kvůli tomu, aby se dítě nenakazilo v nemocnici. Což je teda taky pěkně na hlavu.
@hrnoulek
Staci pohozena jehla, na me padl chlapik s epileptickym zachvatem na zastavce, poranil se, ja od jeho krve, jeste jeem davala prvni pomoc, luxus. To bylo radosti, kdyz jsem pak zjistila, ze je pacient s chron. hepatitidou b…
jesteze me na skole proti becku napichali… fakt jsem to ocenila.
@3HE Ta pravděpodobnost tam bohužel je. Já jsem měla domluvený na malýho individální očkovací plán. No a v naší vesnici se minulý týden objevil černý kašel. Já vodím dceru do školky ráno, pak do obchodu, v poledne zase zpátky pro ni, všechno s malým v kočárku. Takže jsem individuál zrušila a nechala ho naočkovat. Bohužel, to riziko tam je a v poslední době se zvyšuje ![]()
@3HE osobně si myslím, že ne, většina školek se zeptá, zda je dítě očkované nebo pokud není, jestli je v procesu, ale na schéma se nehledí, koneckonců je očkované tak co
@LucieJ3 píše:
Přesně, nemůžou dítě vyloučit z něčeho, co je dle zákona povinné. Akorát ho vyloučí ze školy v přírodě a podobných věcí, což je sice na hlavu postavené, ale je to tak.
A nákazo šiř se… ![]()
Schéma 2+1 u infanrix hexa lze očkovat i od 9. tydne veku dítěte a to tak:
@Julika píše:
@3HE Pokud vím, tak píše jen že je dítě řádně očkováno…
Jj, 2+1 neni podle vyhlasky…pak se nedejboze neco pos… a po kom se pujde? Pediatr.
@Julika píše:
Jak píšu šíření nákazy může dojít všude (ať je docházka povinná či nikoliv), pak to tedy postrádá smysl…
Smyslem je rodičům, kteří mají jiný názor než mocipáni, co nejvíce znepříjemnit život. Přece si rodiče nemůžou dovolit kafrat do toho, co je pro jejich děti nejlepší ![]()