Kdy očkovat Hexu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6806
31.3.14 23:03

@mari1912
Proc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
31.3.14 23:04
@Any83 píše:
@Julika naočkuj až ti dítě začne lozit. Kvůli tetanu. Neočkovací lidi ti budou tvrdit, že je to nemoc hlubokých nečištěných ran a v podstatě se nevyskytuje, ale kamarád kamaráda na něj minulý rok zemřel a nešlo o hlubokou ani nečištěnou ránu, naopak šlo o povrchové škrábnutí, kdy se zranil na zahradě. Měl prostě smůlu a k tomu propadlou vakcínu, kterou nepřeočkoval.
Když začneš hexu řekněme v 6ti měsících, můžeš si dát schéma 2+1, pak tedy budeš očkovat 6,8,14. Dřív si myslím, že ji očkovat nemusíš. Černý kašel přenášejí hlavně staří lidé, kteří si myslí, že prostě jen chrchlají a nebo malé děti, u kterých se neví, že jde o černý kašel, protože jsou očkované a nemoc u nich má slabý průběh (ano, i přes očkování černý kašel můžeš dostat, ale průběh bude diametrálně odlišný).

A může mi tedy někdo vysvětlit, proč je ve statistice Szú počet tetanu stále 0???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
31.3.14 23:04

Jinak očkuj až bude dítě zdravé minimálně měsíc, nejlépe 2/1 a klidně změň vakcínu, máš na to právo. Příbalový leták jsem si říkala, že je snad až povinnost přečíst, musím jako rodič vědět co dávám dítku když už dávám informovaný souhlas. A to pozor ten tím, žeočkuješ dáváš. Pokud jsou pak následky řešíš je jen ty sama..

Za mě, když jsem měla první dítě bylo povinností očkovat, ale dítě muselo mít 5kg a muselo mu být 3 měsíce

Černý kašel je hrozba, ale pokud s novošem nechodíš do hypermarketů nemyslím si že reálně hrozí
Doporučuji si hlavně přečíst něco o nemocech, výskytu, přenosu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
31.3.14 23:06
@Any83 píše:
@Evulina ne, nemyslím si, že jejich názor = názor imunologa. Ale myslím si, že když si někdo udělá obrázek na základě Doby jedové, měl by si přečíst i kritiku této knihy.
A ano, neurologické problémy bývají. SUKL uvádí vysoké procento neoznámených případů. Jedné mamince z vedlejší diskuze se dr. dokonce vysmála, když jí oznámila reakci na očkování. Je to hrozné. Ale hrozné jsou i ty nemoci samy o sobě a přijde mi sprosté a nefér těžit z toho, že drtivá většina maminek toto riziko pro své děti podstoupí, takže je populace proočkovaná a tyto nemoci se pravděpodobně šířit nebudou, nebo rozhodně ne v takové míře. Nic totiž není zadarmo.
Ta encefalopatie je hrozná, doufám, že u vás bude všechno v pořádku :hug: mám z ní taky velký strach.
Podle mě je dobrý kompromis očkování odložit a očkovat co možná nejšetrněji.

Já sháním informace o homeopatické profylaxi.
Samozřejmě Sysifos tvrdí, že homeopatie je také blbost, ale to nechme stranou, u nás v rodině funguje dobře :mrgreen:
Evča je naštěstí už v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
31.3.14 23:07

@pepřenka osobně si myslím, že je to byznys. Každá dávka vakcíny a každý vpich jsou proplaceny. Výrobce uvádí jako nejúčinnější podat dvě nebo tři dávky a po nich jednu dávku pojišťující. Účinnost je víceméně shodná. Schéma 3+1 se začíná očkovat zpravidla v ranějším věku, než 2+1. Některé státy upřednostňují to, jiné zase ono. 2+1 je známo např. jako skandinávské schéma. Pro mě je to jasná volba :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
31.3.14 23:09
@BellinkaX píše:
@mari1912
Proc?

protože sama říkáš, že chceš důvěryhodné zdroje a on je někdo kdo překrucuje. Já sama jsem s ním debatovala, dokonce i jsem mu posílala odkaz co potřeboval, a nakonec když dělal shrnutí tak vše jen zpochybnil :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
31.3.14 23:09
@pepřenka píše:
Prosímtě a proč tedy 2+1? Nebo jinak, proč se očkuje 3+1, když lze dít o dávku míň?

Jediný důvod je česká vyhláška. Zajímavé, že na Slovensku, v Německu nebo Rakousku tak očkují dle kalendáře. Takže doporučuji obrátit se na Petráše, ten odpoví, že nevidí důvod, proč 2+1 nevyužít i v ČR, to ukázat pediatrovi a dále mu ukázat příbalový leták hexy, kde je 2+1 uvedeno jako rovnocenné 3+1 (je tam uvedeno, že se ZÁKLADNÍ OČKOVÁNÍ PROVEDE 2 NEBO 3 DÁVKAMI) a na to by snad měl pediatr přistoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
31.3.14 23:12

@mari1912
Cerny kasel hrozi, viz muj prispevek vyse. Kdyz jsem videla, jak to masakrovalo u kamaradky, zacala jsem ho brat sakra vazne (prave proto, ze ziji dost samotarsky a stejne neunikli… podotykam 7m dite neockovane)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
31.3.14 23:13

Francie ma taky od r. 2013 schema 2+1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
31.3.14 23:14

@magistra K
Ja myslim, ze u nas se taky dockame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
31.3.14 23:16

@Evulina :nevim: asi něčí pochybení. Můžu zjistit, v jaké nemocnici ten kluk byl. Někdo na jedné ze zdejších diskuzí dokonce psal, že jeho dědeček zemřel na tetanus poté, co po podrápala kočka :nevim: bylo to mimo očkovací diskuzi, tak bych tomu i věřila.
Ono v očkovacích diskuzích často padají vybájené příběhy, zrovna jako o té holčičce, co „zemřela po očkování“ z MK. Prostě protinázory si stojí za svým tak tvrdě, že se nezdráhají i lhát, aby přesvědčily ostatní (tím nemyslím tvou dceru). Proto si myslím, že zvlášť v těchto případech je nutné procházet opravdu relevantní a odborné zdroje, vynechat veškerou ezoteriku (osobně ezoterice fandím, ale ne v tomto) a zaujaté vyhraněné názory na dikuzích :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
31.3.14 23:18
@BellinkaX píše:
@mari1912
Cerny kasel hrozi, viz muj prispevek vyse. Kdyz jsem videla, jak to masakrovalo u kamaradky, zacala jsem ho brat sakra vazne (prave proto, ze ziji dost samotarsky a stejne neunikli… podotykam 7m dite neockovane)

stává se, to rozhodně ano. Ale je to vzácná nemoc a naštěstí léčitelná. I když nechtěla bych aby ho malej chytil-to bych tu lhala, ale to bych nechtěla ani aby měl zápal plic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
31.3.14 23:22
@Any83 píše:
@Evulina :nevim: asi něčí pochybení. Můžu zjistit, v jaké nemocnici ten kluk byl. Někdo na jedné ze zdejších diskuzí dokonce psal, že jeho dědeček zemřel na tetanus poté, co po podrápala kočka :nevim: bylo to mimo očkovací diskuzi, tak bych tomu i věřila.
Ono v očkovacích diskuzích často padají vybájené příběhy, zrovna jako o té holčičce, co „zemřela po očkování“ z MK. Prostě protinázory si stojí za svým tak tvrdě, že se nezdráhají i lhát, aby přesvědčily ostatní (tím nemyslím tvou dceru). Proto si myslím, že zvlášť v těchto případech je nutné procházet opravdu relevantní a odborné zdroje, vynechat veškerou ezoteriku (osobně ezoterice fandím, ale ne v tomto) a zaujaté vyhraněné názory na dikuzích :kytka:

No čoveče a já slyšela také o případu tetanu po bouračce, v roce 2012. Tak to už jsou tři jen co jsem se dočetla na e-miminu, tak mi někdo vážně vysvětlete, proč se to neobjevuje ve statistikách? Mmch. ale ten případ 2012 byl člověk 6 let po přeočkování..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
31.3.14 23:22
@Any83 píše:@hrnoulek tak to neber prcka na pískovište, protože krom pohlavního styku je žloutenka přenosná třeba i injekční stříkačkou atd.

Hygiena v ČR jednu dobu podobné případy sledovala - přestože poranění o stříkačku bylo relativně dost, přenos nemoci nebyl zaznamenán ani jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
31.3.14 23:25
@Evulina píše:
No čoveče a já slyšela také o případu tetanu po bouračce, v roce 2012. Tak to už jsou tři jen co jsem se dočetla na e-miminu, tak mi někdo vážně vysvětlete, proč se to neobjevuje ve statistikách? Mmch. ale ten případ 2012 byl člověk 6 let po přeočkování..

Ještě ten dědeček je uvěřitelný - k poslednímu úmrtí na tetanus došlo v ČR v roce 2001 u 78 letého pána. V roce 2000 se vyskytnul jeden případ, v roce 2001 ještě 2, krom toho s úmrtím - všichni 3 to přežili. Od roku 2002 ani jeden (zdroj szú).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek