Kdy očkovat Hexu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9024
31.3.14 22:28
@Julika píše:
No jistě, ale kolektiv jako kolektiv ne? K nákaze může dojít v nepovinné školce i v povinné škole?? Co to je za logiku…

Je to postih jinak ockujících nebo neockujicich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
31.3.14 22:29

@Bubiii Jaké konkrétní neurologické problémy nevíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
31.3.14 22:31

Holky,
Vy co očkujete kolem půl roku apod. nemáte zase strach z těch černých kašlů a spalniček… je to každou chvíli ve zprávách, o kolik toho je víc, epidemie…

Moje malá má jít na očko v 9. týdnech a nevím jestli ano, nebo ne. Případně jak dlouho ne, abych ji zase pro změnu nehrozila samotnou nemocí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
@BellinkaX píše:
Jj, 2+1 neni podle vyhlasky…pak se nedejboze neco pos… a po kom se pujde? Pediatr.

pediatr to může ošetřit dokumentem, který rodič podepíše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
@Ivtcha píše:
@3HE Ta pravděpodobnost tam bohužel je. Já jsem měla domluvený na malýho individální očkovací plán. No a v naší vesnici se minulý týden objevil černý kašel. Já vodím dceru do školky ráno, pak do obchodu, v poledne zase zpátky pro ni, všechno s malým v kočárku. Takže jsem individuál zrušila a nechala ho naočkovat. Bohužel, to riziko tam je a v poslední době se zvyšuje :evil:

jistě, riziko je vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
31.3.14 22:33
@LucieJ3 píše:
Jelikož dcera má z hexy jenom půlku nemocí a MMR nemá vůbec, tak se státní školkou vůbec nepočítám. V soukromých se na očkování mnohdy ani neptají.

mohu vědět, co jste očkovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
31.3.14 22:34
@verusav píše:
mohu vědět, co jste očkovali?

Infanrix - tedy černý kašel, tetanus, záškrt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
31.3.14 22:35

@pepřenka
Strach? Ano, do naockovani jsem mela. Kamaradky kojenec chytil v te dobe pertusi, my byli v kontaktu :zed: my si uzili nervy, oni peklo. Pozn, jsou to samotari, cistotni, nikam nechodi a vida…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
31.3.14 22:35
@Julika píše:
@Bubiii Jaké konkrétní neurologické problémy nevíš?

To tam nebylo uvedeno. Ale mezi neuro problémy můžeme řadit od těch lehčích: drazdivost, nespavost přes těžší napr: apatie az k těžším chronictejsiho rázu. O všem se lze dočíst v pribalaku.
Ještě můj osobni dodatek, kdyz jsem četla název diskuze, je to otázka, tak mi hned přišla odpověď: NIKDY!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
31.3.14 22:36

@Julika copak ty si nečteš příbalové letáky léků? Pokud to neděláš, tak jsi jak pštros, strkáš hlavu do písku.
Normálně si to přečti, není to zas takové drama. Taky jsem si pročetla všechny příbalové letáky vakcín, projela vakciny.net, vykašlala se na názor Elekové a Strunecké (podle mě domněnky a spekulace, rozhodně ne erudovaný názor) a všechny ezoweby, vyslechla jsem si pár imunologů, pročetla články v originálním znění (ty jsou na ezoweby překládány dost účelově a zkresleně, protože spoléhají na to, že si je v originále asi nikdo nepřečte :roll: ) a rozhodla se očkovat hexu ve schématu 2+1. Mezi prvními dvěma dávkami rozestup dva měsíce, pak šest měsíců do boosteru.
Vakcíny jsou dobré a mají smysl, stejně jako moderní zdravotnictví. Je ale potřeba brát v potaz to, že předmětem je celá populace, nikoliv jednotlivec a od toho se odvíjí další.
Pokud se tak děsíš vakcín, protože sis přečetla Dobu jedovou nebo nějaký článek Elekové, tak si přečti i články opravdových odborníků na imunologii a vakcíny, ani jedna z těchto dam tímto není.
Přečti si alespoň toto http://www.sysifos.cz/index.php?…
Mimochodem, byť to tak z mého příspěvku asi nepůsobí, tak já jsem pro mou pediatru neočkovací černá ovce, která se s ní donekonečna pořád jen pře a pře. Ona je extrémně očkovací, od začátku nám více méně nutí úplně vše a co nejdřív a my ještě nemáme nic. Musela jsem i psát prohlášení, kde jsem uvedla důvody, proč chci 2+1 :roll: nepovinné vakcíny nebudeme očkovat vůbec, MMR odložíme na 24m a možná naočkujeme meningokoka.

Příspěvek upraven 31.03.14 v 22:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
31.3.14 22:37

@LucieJ3 děkuji a všdechny dávky ok? KDy jste začali? My dnes-kompromis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
31.3.14 22:38

@Julika
HE bariera je vytvorena pri narozeni, doba jedova je slatanina, pouzitelnych je tak 5%… cetla jsi to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
31.3.14 22:39

@Bubiii K těm neuro problémům se hlásím. Buzení 15× za noc mi nepřijde jako lehký vedlejší účinek.
Holky, vracela se vašemu dítěti boule po očkování? Dceři se občas ten otok a zčervenání vrací. Ale jenom na stejně. Poslední očkování bylo do ramene a to se ještě znova neobjevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024

Kdyz zminujete pertussi: i Prymula šéf vakcinologu veřejně přiznává, ze složka černého kašle v infanrix hexa jim dělá starosti, ochrana je malá.
Navíc díky ockovani černý kašel dostávají miminka do pul roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230

@BellinkaX 5% je příliš tvrdé, ale máš pravdu, spousta věcí tam jsou hovadiny.
Každý, kdo Dobu jedovou četl, by si měl přečíst i toto http://www.sysifos.cz/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek