Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Oriseka
Nikdy bohužel není v nabídce.
Možnosti jsou:
V těhotenství, ať to má chudák co nejtěžší
Do 2 let věku dítěte, abychom měli možnost se ještě pořádně rozhádat při zátěži kojencem
6-15 let, ať z toho dítě taky něco má
Po 15 roce věku, až už bude dostatečně stará, aby si nikoho nenašla a dožila v poklidu sama
Nějak se mi to všechno zdá blbě…
@Matt 02 píše:
Tak náročný, je to hlavně pro ženskou přece, on jí má být oporou.
Některým chlapům taky muze vadit, že o dítě se vlastně snaží žena, a on si jen odloží do kelímku a pak už stojí mimo.
@Mamatri111 píše:
Tak je fakt, že ona zas donekonečna těhotná nebude.
Hele, ona to stejne nejspis nebude prava diskuze. Zas kdyby to byla pravda, tak po 10 letech uz par mesicu pockat muze. Treba se zalekl te odpovednosti a vse se jeste srovna. Dite je na vzdy. Netreba se unahlit v rozhodovani.
@Mamatri111 píše:
Některým chlapům taky muze vadit, že o dítě se vlastně snaží žena, a on si jen odloží do kelímku a pak už stojí mimo.
Jak mimo, vždyť to mají prožívat spolu. Tohle je hrozně dětinský, ona mu dá děcko a chudáček se cítí, že stojí mimo? No nevím, tohle asi nemůžu pochopit.
@Oriseka píše:
Hele, ona to stejne nejspis nebude prava diskuze. Zas kdyby to byla pravda, tak po 10 letech uz par mesicu pockat muze. Treba se zalekl te odpovednosti a vse se jeste srovna. Dite je na vzdy. Netreba se unahlit v rozhodovani.
Taky si myslím. Mohl by pak říct, jak se rozhodl. Taková telenovela na pokračování.
@Mamatri111 píše:
Věřím, že spousta žen by si to s mužem rády vyměnily, včetně toho, aby za ně muži i odrodili.
Takže jste dělali kejkle, aby žena otěhotněla a ty už jsi věděl, že tě to s ní nebaví a asi chceš jít o dům dál. Tomu se říká zamrznout v pubertě.
@Matt 02 píše:
Jak mimo, vždyť to mají prožívat spolu. Tohle je hrozně dětinský, ona mu dá děcko a chudáček se cítí, že stojí mimo? No nevím, tohle asi nemůžu pochopit.
Tak některý ženský k tomu přistupují stylem „hurá, já jsem těhotná, já budu máma, já budu mít dítě“… Ona má dítě v těle, on je vzduch…
@saddreamer píše:
Věřím, že spousta žen by si to s mužem rády vyměnily, včetně toho, aby za ně muži i odrodili.
No, já věřím, že někteří chlapi by si to taky rádi vyměnili. Všechno má svoje. Já bych si celkem chtěla zažít obě role.
@Nebozez píše:
@Oriseka
Nikdy bohužel není v nabídce.Možnosti jsou:
Nějak se mi to všechno zdá blbě…
V těhotenství, ať to má chudák co nejtěžší
Do 2 let věku dítěte, abychom měli možnost se ještě pořádně rozhádat při zátěži kojencem
6-15 let, ať z toho dítě taky něco má
Po 15 roce věku, až už bude dostatečně stará, aby si nikoho nenašla a dožila v poklidu sama
Otazka byla, kdy opustit tehotnou a tak dlouho tehotna nebude. Takze za me tehotnou neopoustet.
@Mamatri111 píše:
Tak některý ženský k tomu přistupují stylem „hurá, já jsem těhotná, já budu máma, já budu mít dítě“… Ona má dítě v těle, on je vzduch…
On přece absolutně nemusí být vzduch, on to má prožívat s ní, je to jejich dítě. To, že tohle všechno odmaká ženská je prostě daný, ale právě o to víc platí, že ten chlap má být oporou, protože víc dělat nemůže.
@Mamatri111 píše:
No, já věřím, že někteří chlapi by si to taky rádi vyměnili. Všechno má svoje. Já bych si celkem chtěla zažít obě role.
Tak rodit a kojit muž nemůže, ale zůstat doma na mateřské, zatímco bude chodit do práce ženská, může.
@NikaXS
Upřímně, vlastně úplně neuvědomil. A taky řekněte 42leté manželce, že už s dalším cyklem nesouhlasíte, protože si chcete rozmyslet, jestli spolu dál být. To znamená ji odsoudit k bezdětnosti.
@Mamatri111 píše:
Chudáček, aby se nezjevil
![]()
@Matt 02 píše:
On přece absolutně nemusí být vzduch, on to má prožívat s ní, je to jejich dítě. To, že tohle všechno odmaká ženská je prostě daný, ale právě o to víc platí, že ten chlap má být oporou, protože víc dělat nemůže.
Tak ono taky záleží, jak k tomupristupuje ta ženská, jestli o tu oporu stojí… Navíc za počítám nelze vždycky hledat logiku, i když logicky rozbor může pomoci.