Kdy opustit těhotnou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
29.2.24 09:00
@inkakřivák píše:
@unuděná Já mluvím o IQ, ne EQ. Vysoké IQ by mu zabránilo toto napsat sem, na mateřské fórum, protože by naprosto logicky musel vyvodit, že zde dostane jen sodu, nic víc.

No právěže ne-pokud mu chybí EQ, tak mu nemusí přijít vůbec divné sem s tím dotazem přijít. Ale to nic nemění na faktu, že může být úspěšný v práci, protože je inteligentní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1882
29.2.24 09:02
@unuděná píše:
@inkakřivák Mimo téma, ale divila by ses, jak často mají lidé na vysokých postech nízké EQ… Znám týpka, co dělal pro Google svého času za 450k/měsíčně, byl velmi úspěšný. Ale k žití to nebylo. Kam se hrabe Sheldon z TBBT :zed: K uzoufání pitomej chlap v běžných životních situacích.

Musím souhlasit…na vysokých postech nerovná se vysoky IQ… setkala jsem s tím, že mě spíš někteří přišli jak poloidioti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.2.24 09:03

No teda ženy je mi líto. Problémy jsou všude je potřeba se jim postavit, ne utíkat a to ještě v období kdy je žena těhotná. Zkus se zamyslet jak by ji asi bylo kdyby věděla nad čím přemýšlím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
29.2.24 09:05

Nikdy asi není vhodná doba, ale za mě hlavně v klidu a upřímně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
29.2.24 09:09
@martyk píše:
Pockala bych minimálně než se miminko narodí a než to všechno s nim žena bude zvládat. Ideálně aspoň do 3 let aby nebyla úplně sama na tak malé dite. V těhotenství to by pro ni byl šílený šok a po porodu kdy s ni budou mávat hormony taky. Tak ať má šanci to všechno nějak zvládnout.

To ale zase není vhodné pro to dítě. Už bude moc zvyklé, že s nimi otec bydlí, a ponese to hůř. Z toho důvodu bych to viděla dřív, ale zase ne dřív, než bude mít dítě 6 měsíců.

Jinak tady to vidím na ukázkovou krizi středního věku. Chlap má všechno, ale protože stárne, cítí takový všeobecný pocit nespokojenosti. A protože vlastně nemá nic pořádného na práci, tak vymýšlí chujoviny. Kdo za to může? Přece manželka. Tak proč se jí nezbavit. Doporučila bych nějaký nový koníček než dobu, kdy „správně“ opustit manželku. Ale fyzický nebo smysluplný koníček. Luštění křížovek stačit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80176
29.2.24 09:09

@unuděná Zase kdyby měl nízké nebo nulové EQ, tak se zde neradi vubec a normálně to vyvalí doma stylem s bohem lásko, já jedu dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.2.24 09:15
@Lucie-N-B píše:
To ale zase není vhodné pro to dítě. Už bude moc zvyklé, že s nimi otec bydlí, a ponese to hůř. Z toho důvodu bych to viděla dřív, ale zase ne dřív, než bude mít dítě 6 měsíců.Jinak tady to vidím na ukázkovou krizi středního věku. Chlap má všechno, ale protože stárne, cítí takový všeobecný pocit nespokojenosti. A protože vlastně nemá nic pořádného na práci, tak vymýšlí chujoviny. Kdo za to může? Přece manželka. Tak proč se jí nezbavit. Doporučila bych nějaký nový koníček než dobu, kdy „správně“ opustit manželku. Ale fyzický nebo smysluplný koníček. Luštění křížovek stačit nebude.

Jo, taky doporucuju zacit trenovat na pulmaraton nebo zacit s triatlonem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.2.24 09:16
@inkakřivák píše:
@unuděná Zase kdyby měl nízké nebo nulové EQ, tak se zde neradi vubec a normálně to vyvalí doma stylem s bohem lásko, já jedu dál.

No to je fakt. Pořád je v kurzu možnost, že je to jen sobeckej trouba :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59403
29.2.24 09:16
@Nebozez píše:
Jak byste si tu snahu představovala? Poradna byla, kněz byl, psycholog i sólově byl. Nefungovalo, prostě nejsme už nadále vztahově funkční jako partneři.
Ještě kartářku bychom mohli zkusit…

to není ze dne na den tak proč IVF, šílený. Vydrž alespoň do konce těhotenství at ještě kvůli nervům nepotratí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
romik01
29.2.24 09:20
@Nebozez píše:
Asi bych potřeboval trošku posunout…
Jsem s manželkou celkem 10 let (4 roky manželé). Oba máme náročnou práci a nedostatek reálných problémů, takže si vytváříme ty vztahové. :roll:
Těhotenství se nám dlouho nevedlo a postupně jsme se odcizovali. Až teď (po x-tém cyklu ivf) se zadařilo a…já si uvědomil, že už v tom vztahu nechci být.
A vlastně se vůbec nechápu- žena je krásná, chytrá, je skutečně skvělá. Jen jsem přestal cítit postupně oporu a zájem.
Zkusili jsme poradnu, celkem to k ničemu nebylo a já mám pocit, že už se nikam neposouváme. A vím, že to nějak budu muset rozetnout. :(
Jenže- kdy? Chci jí ublížit co nejméně, mám ji vlastně pořád docela rád a chci jí maximálně pomoct i po rozvodu (a o dítě se starat),ale asi bych potřeboval slyšet od někoho, kdo tím už prošel, jak to udělat s co nejmenšími škodami - říct to naráz nebo postupně? Snažit se co nejvíc pomáhat nebo se naopak na nějaký čas co nejvíc odstřihnout?

A co tvoje žena? Zeptej se jí, třeba to má stejně a bude ji stačit to dítě a peníze…je velká šance, že po tolika. letech snažení ji teď bude u zadku co jí řekneš a uděláš, soustředí se na to, že je těhotná a bude mít to po čem tolik let toužila…třeba tě k tomu už ani nebude potřebovat :mrgreen: pro ni je teď nejvic, aby tehotenstvi dopadlo a ja ji držím palce :srdce:

• Citovat
  • Upravit
489
29.2.24 09:21
@Markéta80 píše:
to není ze dne na den tak proč IVF, šílený. Vydrž alespoň do konce těhotenství at ještě kvůli nervům nepotratí.

No jo, ale pak by mohla zase zbytečně přijít o mléko. A třeba by se mohla rozjet i poporodní deprese. Takže fakt počkat, až bude mít dítě aspoň 6 měsíců. A nejlépe tu svou krizi středního věku řešit jinak než opuštěním rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59403
29.2.24 09:25

@Lucie-N-B ideální to nebude nikdy, ale v těhotenství to bude pro ní šílené a kdyby ještě potratila tak konečná. otázka je jaký teda mají vztah, nebo to tak má jen on a pro ní by to byl šok? Plánovat IVF s někým s kým vím že nechci být je fakt šílenost. vymodlené dítě a on ho opustí? Jo pro ní to byla poslední šance na dítě, ale měli si to ujasnit včas a s tím do IVF jít a ne když otěhotní což by mělo být to štěstí pro oba že konečně budou rodina tak on plánuje kdy jí řekne kdy odejde :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
29.2.24 09:36

@Markéta80 Však píšu nejdříve v 6 měsících dítěte. Hormony opadnou, tělo se zotaví, kojení (když funguje) už je v pohodě, začíná se s příkrmy. Ale zase bych nečekala moc dlouho. Až si dítě nezvykne, že je táta s mámou. Pak bude i větší šance, že přijme nového partnera matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.2.24 09:44

@Lucie-N-B Co takhle trhací kalendář, neměl by si pořídit? :roll: Tohle je fakt kravina uvažování. Nikdy nevíš, co se stane s příchodem dítěte a plánovat si rok dopředu odchod na „ideální dobu“ se může nakonec chlapovi pěkně vymstít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80176
29.2.24 09:51

@unuděná mně se líbí to tvrzení, že se chce rozejít, protože se nikam neposouvají, ve chvíli, kdy se právě posunuli z role manželé do role rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí