Kdy opustit těhotnou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mamatri111
28.2.24 22:34
@saddreamer píše:
Tak rodit a kojit muž nemůže, ale zůstat doma na mateřské, zatímco bude chodit do práce ženská, může.

Myslím, že v historii jsou zdokumentovat i případy můžu, co kojili

• Citovat
  • Upravit
Mamatri111
28.2.24 22:35
@saddreamer píše:
Tak rodit a kojit muž nemůže, ale zůstat doma na mateřské, zatímco bude chodit do práce ženská, může.

A jinak zůstat doma může, ale pokud je rozhodnuta doma zůstat manželka, tak má nejspíš smůlu

• Citovat
  • Upravit
22562
28.2.24 22:38
@Nebozez píše:
@NikaXS
Upřímně, vlastně úplně neuvědomil. A taky řekněte 42leté manželce, že už s dalším cyklem nesouhlasíte, protože si chcete rozmyslet, jestli spolu dál být. To znamená ji odsoudit k bezdětnosti.

Tak jsem s nekym 10 let, absolvuji IVF a pak to vse jen tak rychle zahodim? Co takto trocha snahy? Manzelka je uz jak dlouho pod vlivem hormonu. Vzdyt to je strasne narocne obdobi, co ted prozivala a proziva. To se nejde divit, ze je treba jina nez driv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
28.2.24 22:40

@Nebozez Manzelku by bylo nejlepsi opustit v momente, kdy na ni prepises byt/barak, auto a nechas ji primerenou financni castku, treba ctvrt milionu, a odejdes s igelitkou. Kdyz uz odejdes, tak at ta zenska aspon nema nervy, jak to dite uzivi a kde bude bydlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
28.2.24 22:43
@Oriseka píše:
Tak jsem s nekym 10 let, absolvuji IVF a pak to vse jen tak rychle zahodim? Co takto trocha snahy? Manzelka je uz jak dlouho pod vlivem hormonu. Vzdyt to je strasne narocne obdobi, co ted prozivala a proziva. To se nejde divit, ze je treba jina nez driv.

Jak byste si tu snahu představovala? Poradna byla, kněz byl, psycholog i sólově byl. Nefungovalo, prostě nejsme už nadále vztahově funkční jako partneři.
Ještě kartářku bychom mohli zkusit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mamatri111
28.2.24 22:46
@Afrikana píše:
@Nebozez Manzelku by bylo nejlepsi opustit v momente, kdy na ni prepises byt/barak, auto a nechas ji primerenou financni castku, treba ctvrt milionu, a odejdes s igelitkou. Kdyz uz odejdes, tak at ta zenska aspon nema nervy, jak to dite uzivi a kde bude bydlet.

Upřímně, to by byl blázen. A možná zas ona ve 42 letech může být ráda, že to dítě bude mít.

• Citovat
  • Upravit
76843
@Nebozez píše:
@NikaXS
Upřímně, vlastně úplně neuvědomil. A taky řekněte 42leté manželce, že už s dalším cyklem nesouhlasíte, protože si chcete rozmyslet, jestli spolu dál být. To znamená ji odsoudit k bezdětnosti.

no vidíš, ty jsi vlastně dobrodinec, že jsi ji neodsoudil k bezdětnosti :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
@Afrikana píše:

Budete se divit, ale v podstatě takhle to je, akorat ta částka je cca 3× vyšší a kupodivu pro některé počítám i s výživným pro manželku po dobu mateřské.
Ony ty náročné práce, krom toho, že požírají vztahy, taky dávají jistou…finanční volnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mamatri111
28.2.24 22:47
@Nebozez píše:
Jak byste si tu snahu představovala? Poradna byla, kněz byl, psycholog i sólově byl. Nefungovalo, prostě nejsme už nadále vztahově funkční jako partneři.

A jak to vnímá ona? Co cítí? Jak se k tobě chová?

• Citovat
  • Upravit
7
28.2.24 22:55
@Mamatri111 píše:
A jak to vnímá ona? Co cítí? Jak se k tobě chová?

Jaj, to by mi bylo hej, kdybych věděl, co cítí :D Chová se hezky, jako vždy, tohle není a nebyl problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
28.2.24 23:01
@Nebozez píše:
Asi bych potřeboval trošku posunout…
Jsem s manželkou celkem 10 let (4 roky manželé). Oba máme náročnou práci a nedostatek reálných problémů, takže si vytváříme ty vztahové. :roll:
Těhotenství se nám dlouho nevedlo a postupně jsme se odcizovali. Až teď (po x-tém cyklu ivf) se zadařilo a…já si uvědomil, že už v tom vztahu nechci být.
A vlastně se vůbec nechápu- žena je krásná, chytrá, je skutečně skvělá. Jen jsem přestal cítit postupně oporu a zájem.
Zkusili jsme poradnu, celkem to k ničemu nebylo a já mám pocit, že už se nikam neposouváme. A vím, že to nějak budu muset rozetnout. :(
Jenže- kdy? Chci jí ublížit co nejméně, mám ji vlastně pořád docela rád a chci jí maximálně pomoct i po rozvodu (a o dítě se starat),ale asi bych potřeboval slyšet od někoho, kdo tím už prošel, jak to udělat s co nejmenšími škodami - říct to naráz nebo postupně? Snažit se co nejvíc pomáhat nebo se naopak na nějaký čas co nejvíc odstřihnout?

A že už v tom nechceš dál pokračovat sis uvědomil před tím, nebo po tom, co sis našel někoho jiného? Protože takhle ujetý dotaz by snad nevymyslel nikdo.

A vůbec mi nejde do hlavy, jak jste mohli už stihnout i poradnu, to teda nechápu. Jestli ji máš aspoň trochu rád, tak s ní zůstaň, než se stane mámou, vole.

Příspěvek upraven 28.02.24 v 23:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7651
28.2.24 23:03
@Nebozez píše:

Tak asi manželka minimálně tuší, že chceš odejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2264
28.2.24 23:08

To je zase síla tohle 8o. Těhotnou neopouštět nikdy, to je jasná věc. Podle mě, zakladateli, zakopaný pes je v tom, jak píšeš sám, máte málo skutečných problémů, tak si děláte vztahové… až se to malé narodí, tak problémů bude dost a na tyhle blbosti nebude čas. Rozhodně bych počkal, on ten pocit nezájmu je pro chlapa strašnej, znám to sám, ale ona má rozumný důvod, protože se soustředí na něco úplně jiného, na těhotenství. Teď vůbec nemá smysl se snažit něco napravit, ale ani ukončovat, máš co nejvíce podpořit. No a pak, časem, se snažit to partnerské soužití zase napravit. Ale kdoví, třeba vás stmelí ta nová společná péče o dítě. Bude to přece jen zase něco úplně nového. A třeba nestmelí, ale pak bych se fakt snažil ještě jednou to napravit.

Když to nepůjde, možná nepůjde, ano, stává se… Každopádně tvrdit s jistotou teď, že s ní být už nechceš, to prostě nemám slov… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
28.2.24 23:08
@Nebozez píše:
@Oriseka
Nikdy bohužel není v nabídce.

Možnosti jsou:
V těhotenství, ať to má chudák co nejtěžší
Do 2 let věku dítěte, abychom měli možnost se ještě pořádně rozhádat při zátěži kojencem
6-15 let, ať z toho dítě taky něco má
Po 15 roce věku, až už bude dostatečně stará, aby si nikoho nenašla a dožila v poklidu sama

Nějak se mi to všechno zdá blbě…

to bys to s ní vydržel třeba i dalších 15 let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
28.2.24 23:18

@Karamba2020
15 nevím, ale tak 10 bych asi v nějaké sestupné kvalitě dal. Jsme oba dost trpěliví lidé.
Ale funkční by to určitě moc nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria