Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, prosím vás chtěla bych se zeptat těch co jsou pestouni kdy začali vybavovat pokojíček. My procházíme teď školením a 24.9 máme konec a přijde k nám jen už na kontrolu. Máme mít už pro dítě přichystanou postýlku a hračky? Když žádáme o dítě dobří let? Nebo vůbec nic a pak vše až se dozvíme kolik mu přesně bude. Děkuji moc
Jsem pěstounka. Takže píšu z vlastní zkušenosti. Asi by bylo dobré, abyste na kontrolu už něco připravené měli. Na prvního kloučka jsme měli vše připravené hodně dopředu, u druhého to šlo ráz na ráz, byl to fofr, hodně na nás spěchali, takže jsme to organizovali o vánocích, bez peněz a nevěděli, kde nám hlava stojí. Museli jsme předání dítěte pár dní pozdržet, nešlo to jinak.
Jsem pěstounka na přechodnou dobu, takže v trošku jiné pozici. Ale asi bych připravila postýlku, stoleček se židličkou, pár hraček, ale jinak nic. Protože nevíte, kdy a jaké dítko dostanete, může to být půlroční drobek a také o něco starší, než máte zažádáno, nabídnout Vám ho můžou, už je pak na Vás, jestli přijmete. Můžete ho mít v kojenecké postýlce, stejně jako už v klasické posteli.
V požadavku máme napsané do tří let, ale klidně i sourozence s tím že starší, aby měl max sedm. Ať nemusí pak měnit školu
@nikdy nikdo píše:
V požadavku máme napsané do tří let, ale klidně i sourozence s tím že starší, aby měl max sedm. Ať nemusí pak měnit školu
To je hezké.
My měli zadáno asi do deseti let, ale nějak to vyšlo na malé šmudlíčky a máme čtyři a půl a tři.
Už máte rozmyšleno, jak vám budou říkat? S rodiči se totiž budete muset stýkat, pokud soud styk nezakázal.
Na přípravě tvrdí, že pochopí, že mají třeba dvě maminky. Že to děti tak mají a sami říkají máma. Styk s rodiči nám nevadí. Hlavně mě zajímalo kdy to vše chystat