Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Granda
Holky necháme vykastrovat, o tom už jsme se dohodly s majitelkou otce štěňat. Ona jeho kastrovat nedá, ale kříženec už se dál množit nemusí, tož tak. My tu naší taky. A o klukách si musí rozhodnout noví majitelé, ale předpokládám, že rozmnožovat je dál nebudou. Zavření v ohrádce fakt nejsou, žijí tu s námi v celém bytě a ještě je bereme na zahradu pro vydovádění. Zato já si tu teď, co jsou taková akční, připadá jak otrok. Co po nich přestala uklízet čuba, tak jsem za uklízečku já. To je samá louže a hromádka…
Desetkrát za den dětem měním ponožky, páč furt do něčeho šlapou. ![]()
@llena píše:
@zerezmijka „děti“ jsou radost
S tím souhlasím, akorát té radosti teď máme doma nějak moc. ![]()
@zerezmijka píše:
Abych se k tomu vyjádřila jako zakladatelka diskuze. Šlo mi o to potvrdit mé přesvědčení, že štěňata chci dát novým majitelům co nejdýl. U nás to bude kolem 10. týdne.
Sama jsem zastáncem psů s průkazem původu, kde máme ještě jakouš takouš jistotu, že to, co si pes nese v genech, bude dobré, nebude trpět na různé nemoci… Ono u mého plemene množitelé ani neexistují, páč o mém plemeni většina lidí ani neví, že takové plemeno existuje a ptají se mě, cože to máme za křížence. Tím pádem po něm není nikterak velká poptávka. Myslím, že chovné stanice mají co dělat, aby udaly těch pár vrhů, co se v ČR za rok narodí.
Ale abych vysvětlila, ač se vám tu obhajovat fakt nemusím, tak naše čuba je z dobré CHS, samozřejmě je s průkazem původu. Stejně tak i otec štěňat. Akorát se nám prostě dali dohromady, aniž bychom to tušili. Když čuba hárala, vždycky jsem věděla, teď to museli spolu udělat někdy úplně na začátku, kdy jsem to ještě nestačila zaregistrovat. No, moje chyba asi. Prostě spolu byli nehlídaně na zahradě, no, tečka. Nadšená jsem nebyla, ale ukončovat březost jsem nechtěla. HOWK!!Příspěvek upraven 28.04.14 v 12:00
to je vymluva fakt ze jo..
![]()
@Aspera píše:
Takového psa bych si nikdy nevzala, vždy jsem se byli u chovatelů podívat, na kokřici jsme se jeli podívat několikrát, vyrůstala v domě, paní se o ně fakt starala, vždy byla štěňata čistá, všechna zdravá, ukázala nám fenu, ukázala nám ostatní psi atd. Sice bez papírů, ale ne množírna. Totéž borderka, tam jsme teda byli jen jednou, ale opět nás zajímalo v čem štěňata vyrůstala, jak jsou na tom ostatní psi co chovatelka má, Vše v pořádku, psi v pořádku, hraví, žádní vyžilí psi, feny co by sekaly vrh za vrhem bez přestávky.
Ano s PP jsou psi hlídanější, ale ne vždy a i mezi nepapírákama narazíš na slušné chovatele, kteří mají zdravá štěňata, chce to kontrolovat to i to.
a povahove vlastnosti?
@llena píše:
Vážení to o co se tu hádáje je jenonm o lidech a lidské blbosti. Pes bez PP má samozřejmě větší pravděpodobnost, že bude zdravý už jenom z toho důvodu, že krevní linie se kříží a tudíž nedochází ke křížení dědičných znaků třeba přes jednu dvě generace, což se u PP jedinců stává. to je můj názor. Nicméně pokud se jedná o chov jako takový… Když chci Německou dogu jdu a pátrám po tom, kde ji dostanu, kde dostanu jakous takous záruku, že zrovna ten můj vysněnej pes bude mít šanci přežít 5 let ve zdraví. Je to jenom o nás o lidech, když si budeme pořizovat psy bez PP u MNOŽITELŮ, tak motivace chovatelů klesá prtože nabídka převyšuje poptávku. Z druhé strany, když si budeme pořizovat psy s PP bez jakékoli předchozí zkušenosti, informací atd. a nebudeme na CHOVATELE klást jisté nároky, pak se nedivme, že se chovu věnuje každý deb. l a papíroví psi, kromě záruky pěkného exterieru a povahy chcípou ve třech letech.K zakladatelce - jak to budete řešit? Pokud jsou oba papíroví? a o jaké plemeno se u vás jedná smím-li se ptát?
ty si genetik, ze sa vyjadrujes ku krizeniu,,krevnich linii"?
@llena píše:
@Litta třeba takový???na to si čekám já. Po dvou letech intenzivního hledání
Příští týden si ho jedeme pořádně pomazlit a pak už jen 3 týdny a je náš
@zerezmijka píše:
A toto jsou ty naše poklady!
Su nadherny.. ![]()
@miisenka je to Německá doga
Genetik nejsem, předpokládám, že rozumnému člověku dojde, co tím básnička chtěla říct
![]()
@llena píše:
@miisenka je to Německá dogaGenetik nejsem, předpokládám, že rozumnému člověku dojde, co tím básnička chtěla říct
![]()
ja nevim, rozumny clovek netvrdi, ze vorisci su zdravsi ako pes s PP..
![]()
Stenik uzasny, dogu sme mali ked som bola mala, modru..
@zerezmijka píše:
@St. Estephe Díky za názor. Moc si ho cením a cítím to podobně. My jsme čubu měli až po jejím desátém týdnu. Jen mě dnes mé přesvědčení nahlodal náš vet, když říkal, že štěňata klidně po 7. týdnu.
My jsme si naše štěně přivezli v ukončeném 6. týdnu. A je to opravdu strašně brzo. Úplné miminko.
@miisenka Pokud mluvíme o čistokrevném vořechovi - pouliční směsce, tak tam si to opravdu myslím.
@llena píše:
@miisenka Pokud mluvíme o čistokrevném vořechovi - pouliční směsce, tak tam si to opravdu myslím.
Myslis ze je zbytocne diskutovat, kazda si budeme mlet svoje..