Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@JoHoP píše: Více
Asi tym chcu naznacit, aby ste vykali aj vy im
na strednej sa uz vyka, je to iny svet ![]()
@Monchichik píše: Více
Tykaji mi spoluzaci synu, kteri u nas treba nikdy ani nebyli na navsteve, potkavame se pred skolou, protoze chodim vyzvedavat nejmladsi dite, malokdy jsem s nimi prohodila par vet, s nekym jsem treba nikdy nemluvila a z dalky na me volaji ahoooj.
A nejstarsim je 11 let.
@Anonymní píše: Více
Ja své deti neucila nikdy vykat, naucili se to prirozene ale nereknu kdy. Ve dkole tonuz urcite umely ale nikdy to nebylo tema ve skolce ani ve skole. Ono se od vykani hodne upustilo
@Anonymní píše: Vícedoba je jina, u nas mi taky vsichni mensi deti tykaly. A deti kamarádů tykaji vzdy
Tak to je fakt divné, mně vykali i kamarádi dětí, které k nám chodili na návštěvu. Jiné to je, když jsem je fakt znala odmalička, tam mi tykání fakt nevadilo. Ale od cizích dětí teda jo.
@Cizinka 999 v čem je to jiné? jsem prostě cizí osoba a těm se netyká…
Běžně prvňáci zvládnou rozlišovat, kdy stejné osobě týkat a kdy vykat (např. učitelka a zároveň teta dítěte nebo učitel a zároveň trenér apod.)
@Cizinka 999 píše: Více
Ano, proste automaticky sem učila vykat od mala a ve škole byly starší učitelky a tykat si nenechaly, tak k tomu vedly i ty nejmenší ![]()
To myslíš vážně? Přijde ti v pohodě aby dítě tykalo učitelce? A ne, nemají čas, včera bylo pozdě.
@Kriss Tina píše: Více
U nas taky tak..ale samozrejme nedelaly vedu, kdyz triletal tykal… ale postupne se to behem chvile dite naucilo
@DandátkoP píše: Více
Ty jo, tak to zírám, že ve školce chtěli vykání. Přijde mi to teda divné. U nás ve školkách se normálně tykalo. V první třídě děti automaticky přešly na vykání, nijak zvlášť jsme je to neučili, běžné dítě to pochopí rychle. A kamarádi mých dětí mi tykají a nechtěla bych, aby mi vykali.
Zaujimalo by ma, cim skolky zdovodnuju tykanie ucitelkam. Aku to ma ideu.
@Salome123 píše: Více
No, zas tu pak nevznikde diskuze, kdy prvnak tyka ucitelkam, protoze to dite to ma proste zajety od mala. Dcera ucitelkam rika jmenem teda, ale prijde mi logictejsi je ucit rikat dobrý den a ne ahoj ucitelce.
Jinak ke kamaradum deti.. jo, ja jsem taky pro tykani, ale ne kazdy to tak má.