Kdy učit dítě vykat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6105
3.10.25 20:12
@JoHoP píše: Více

Asi tym chcu naznacit, aby ste vykali aj vy im :lol: na strednej sa uz vyka, je to iny svet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.25 20:18
@Monchichik píše: Více

Tykaji mi spoluzaci synu, kteri u nas treba nikdy ani nebyli na navsteve, potkavame se pred skolou, protoze chodim vyzvedavat nejmladsi dite, malokdy jsem s nimi prohodila par vet, s nekym jsem treba nikdy nemluvila a z dalky na me volaji ahoooj. :lol: A nejstarsim je 11 let.

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
3.10.25 21:07
@Anonymní píše: Více

Ja své deti neucila nikdy vykat, naucili se to prirozene ale nereknu kdy. Ve dkole tonuz urcite umely ale nikdy to nebylo tema ve skolce ani ve skole. Ono se od vykani hodne upustilo

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
3.10.25 21:08
@Kriss Tina píše: Více

Jako 3-lete deti?

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
3.10.25 21:12
doba je jina, u nas mi taky vsichni mensi deti tykaly. A deti kamarádů tykaji vzdy
  • Citovat
  • Upravit
32079
3.10.25 21:29

Tak to je fakt divné, mně vykali i kamarádi dětí, které k nám chodili na návštěvu. Jiné to je, když jsem je fakt znala odmalička, tam mi tykání fakt nevadilo. Ale od cizích dětí teda jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079
3.10.25 21:30

@Cizinka 999 v čem je to jiné? jsem prostě cizí osoba a těm se netyká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
3.10.25 21:33

Běžně prvňáci zvládnou rozlišovat, kdy stejné osobě týkat a kdy vykat (např. učitelka a zároveň teta dítěte nebo učitel a zároveň trenér apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
4.10.25 06:55
@Cizinka 999 píše: Více

Ano, proste automaticky sem učila vykat od mala a ve škole byly starší učitelky a tykat si nenechaly, tak k tomu vedly i ty nejmenší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33319
4.10.25 07:06

To myslíš vážně? Přijde ti v pohodě aby dítě tykalo učitelce? A ne, nemají čas, včera bylo pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
4.10.25 07:11
@Kriss Tina píše: Více

U nas taky tak..ale samozrejme nedelaly vedu, kdyz triletal tykal… ale postupne se to behem chvile dite naucilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
4.10.25 08:20
@DandátkoP píše: Více

Ty jo, tak to zírám, že ve školce chtěli vykání. Přijde mi to teda divné. U nás ve školkách se normálně tykalo. V první třídě děti automaticky přešly na vykání, nijak zvlášť jsme je to neučili, běžné dítě to pochopí rychle. A kamarádi mých dětí mi tykají a nechtěla bych, aby mi vykali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6105
4.10.25 09:02

Zaujimalo by ma, cim skolky zdovodnuju tykanie ucitelkam. Aku to ma ideu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
4.10.25 09:18
@Salome123 píše: Více

No, zas tu pak nevznikde diskuze, kdy prvnak tyka ucitelkam, protoze to dite to ma proste zajety od mala. Dcera ucitelkam rika jmenem teda, ale prijde mi logictejsi je ucit rikat dobrý den a ne ahoj ucitelce.

Jinak ke kamaradum deti.. jo, ja jsem taky pro tykani, ale ne kazdy to tak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí