Kdy vám začaly děti chodit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25324
25.12.10 21:49

Ahoj,malej začal obcházet nábytek kolem 11m,a kolem 13,5m chodí v prostoru v celém bytě.Ovšem mám ten problém,že doma běhá,lítá sem a tam,ale když po něm chci,aby popošel kousek třeba v šatničce na plavání,tak nejde,a sedí jak pecka.Doufám že se dožiju toho,budeme chodit venku aniž by stávkoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
25.12.10 22:57

Tak my jsme poměrně brzo, teda si myslím. Nevím přesně jak to bylo, ale vím, že to bylo všechno hodně najednou.
Prostě se začal savit v postýlce okolo 9 měsíce, přitahovat se rukama a potom když byl na zemi tak už kolem nábytku chodil na začátku 11 a sám už chodil - to znamená v prostoru asi 5 kroku v 11 měsících, neměl ani rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
25.12.10 23:09

Tak náš malej začal chodit sám 14dní před rokem ale u Lucinky to bude asi jiný :-) ta je trochu lenivější :-P ta roku asi neuteče :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
25.12.10 23:17

Naše Markétka začala samostatně chodit od 16 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
26.12.10 08:37

Ahoj tak my zatím nechodíme.. ale máme teprve 7 měsíců :-) chci se zeptat jestli mám na to vliv i to kdy dítě začně lozit? A jak dlouho trvá než se rozchodí když si stoupá a šmatlá kolem nábytku… to je asi individuální že?

My lozíme od 5ti měsíců a od půl roku si stoupá a chodí kolem nábytku.. tak jsem zvědavá jak to bude u nás…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
26.12.10 13:23
Muchitos píše:
Ahoj tak my zatím nechodíme.. ale máme teprve 7 měsíců :-) chci se zeptat jestli mám na to vliv i to kdy dítě začně lozit? A jak dlouho trvá než se rozchodí když si stoupá a šmatlá kolem nábytku… to je asi individuální že?My lozíme od 5ti měsíců a od půl roku si stoupá a chodí kolem nábytku.. tak jsem zvědavá jak to bude u nás…

No to tedy koukám 8-o 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
26.12.10 13:30

jestli se má na mysli samostatné chození, tak syn v 11měsících a dcerka v 18 měsících, takže rozdíly mohou být velké, nicméně každé dítě je jiné a tudíž se to nedá odhadnout, kdy se které osmělí a vykročí samo :lol:

• Citovat
  • Upravit
4486
26.12.10 13:36
merett píše:
jak dlouho trvá než se dítě tzv. rozchodí, náš malý se začal pouštět přesně na Mikuláše a do teď zvládne jen pár krůčků v prostoru a nebo chvíli stát (většinou když se zapomene), raději si klekne a „chodí“ po kolenou bez ručiček. Vím že není kam spěchat, ale přijde mě že ho to nebaví tak mě zajímalo jak dlouho vašim prckům trvalo než začali pěkně chodit :-)

Malý se pustil do prostoru sám ve 13m, ale stále dával přednost lezení. Je to myslím normální. Poprvé samostatně chodil po venku až o dva měsíce později, tak z toho odvozuji, že do té doby si ještě jistý nebyl. A hned na první vycházce se mi vytrhl, udělal dva kroky a rozbil si pusinku. :cry:
Dcerka začala chodit v 16m a dávala hned přednost chůzi (možná i vlivem brášky, který chodil, jen ona dřív z neurol. důvodů nemohla) a hned chtěla chodit i venku a bez karambolů.
Takže každé dítko je fakt jiné. Bavit ho to začne, až se zdokonalí a chůze mu půjde lípnež lezení. A lezení je přece prospěšné, tak na něho nespěchej. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
26.12.10 13:46

obě dcery se pustily nábytku a začaly samy chodit v 9 měsících, nikdy nelezly po kolenou. je to dost extrém, ale umě to prý bylo taky ta a co si pamatuju tak sestra začala chodit taky v 9 měsících, ani jeden z nás nelezl, naučili jsem se to snad až ve dvou letech :mrgreen: . U mě se nezjišťovalo, ale setra narozena v roce 1985 měla zjištěnou hyperaktivitu, má první i druhá dcera ji mají také, IIa I stupeň. Modlím se aby třetí dcera neměla taky, chci si užít klidu, pak jsou děti k neuhlídání, strašný… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
26.12.10 19:34

Naše malá měla 10 měsíců a dva dny. Sama se postavila s oporou týden poté, co začala lézt - tj. v necelých sedmi měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
26.12.10 20:40
LucaLuca píše:
merett píše:
jak dlouho trvá než se dítě tzv. rozchodí, náš malý se začal pouštět přesně na Mikuláše a do teď zvládne jen pár krůčků v prostoru a nebo chvíli stát (většinou když se zapomene), raději si klekne a „chodí“ po kolenou bez ručiček. Vím že není kam spěchat, ale přijde mě že ho to nebaví tak mě zajímalo jak dlouho vašim prckům trvalo než začali pěkně chodit :-)
Malý se pustil do prostoru sám ve 13m, ale stále dával přednost lezení. Je to myslím normální. Poprvé samostatně chodil po venku až o dva měsíce později, tak z toho odvozuji, že do té doby si ještě jistý nebyl. A hned na první vycházce se mi vytrhl, udělal dva kroky a rozbil si pusinku. :cry:
Dcerka začala chodit v 16m a dávala hned přednost chůzi (možná i vlivem brášky, který chodil, jen ona dřív z neurol. důvodů nemohla) a hned chtěla chodit i venku a bez karambolů.
Takže každé dítko je fakt jiné. Bavit ho to začne, až se zdokonalí a chůze mu půjde lípnež lezení. A lezení je přece prospěšné, tak na něho nespěchej. :lol:

no já na něj nespěchám, jen mě tak zajímalo jak rychle to obvykle děti zvládájí. Na toho mikuláše udělal cca 5kroků a od té doby je na tom pořád stejně. Už jsem ho viděla přejít i celou místnost bez karambolu ale asi ho to nebaví že se k tomu nerad vrací. Když by aspon normálně lezl po čtyřech, ale on klečí, zádíčka má narovnaný aby měl volný ruce a šmatle kolínkama po zemi, jakoby chodí ale ne po šlapkách ale po kolínkách :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4486
26.12.10 21:53
merett píše:
LucaLuca píše:
merett píše:
Takže každé dítko je fakt jiné. Bavit ho to začne, až se zdokonalí a chůze mu půjde lípnež lezení. A lezení je přece prospěšné, tak na něho nespěchej. :lol:
no já na něj nespěchám, jen mě tak zajímalo jak rychle to obvykle děti zvládájí. Na toho mikuláše udělal cca 5kroků a od té doby je na tom pořád stejně. Už jsem ho viděla přejít i celou místnost bez karambolu ale asi ho to nebaví že se k tomu nerad vrací. Když by aspon normálně lezl po čtyřech, ale on klečí, zádíčka má narovnaný aby měl volný ruce a šmatle kolínkama po zemi, jakoby chodí ale ne po šlapkách ale po kolínkách :nevim: :nevim:

To vlastně Ludmilka dělala taky, už jsem to zapomněla. :lol: Však on se rozchodí. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
27.12.10 13:19

Malá si mi stoupla v 21 měsících a sama začala ve 22,cvičila jsem od narození Vojtu myslela jsem, že se mi už nepostaví chce to čas jak říkal DR. i na rehabilitaci, každé dítě ktomu dozraje jindy není kam spěchat. Dr. říkal,že nejdůležitější je když dítě leze a pro celkovou stavbu těla čím dýl jen leze tím líp. Rozhodně nevodit za ruce a zbytečně dřív nestavět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
27.12.10 13:28

Tak u nás v 11 měsících, lezla od 7 měsíců…Přesně si to pamatuju, dolezla ke dveřím stoupla si a zničehožnic udělala 5 kroků ke stolu. Vůbec jsme to nečekali,předtím to nezkoušela, koukali jsme jako puci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
27.12.10 13:31

Tak moje malá má skoro 15m a chodí od 11měsíců sama od 10 měsíců okolo nábytku a za ruku. :nevim: takže těžko říct, každé dítě je individuální … Nelámala bych to přes koleno. A nebo se poraď s pediatričkou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí