Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Taciras To jsem se ptala, jestli samí už sedlo a podobně. Podrobnosti mě samozřejmě zajímaly, ale dostalo se mi pouze rázné odpovwdi nevím prostě chodí a basta. Chvili to vypadalo jakobych mluvila se svým 4letým synem, který bývá přesvědčený o své pravdě a jinak to být nemuže. Tak jsem to vzdala
Ona osobna vlastně před těhu nikdy s dětmi v kontaktu nebyla, ani ji nezajímaly, nevěděla co s nimi, v neplánovaném těhu hysterčila že neví „co s tím bude dělat“ ale po porodu je z ní matka všech matek co ví vše nejlíp a nic ji nepřekvapí, na vše má jednoznačnou odpověd a tak to prostě je. Tak ji beru s nadsázkou ![]()
@serenkaklucici Tak jí nech. V mnohém jsme byly jako čerstvé prvomatky stejné… ![]()
@Svistice Mno
tak já teda čekající druhorodičku nepoučovala co a jak má přesně dělat u porodu aby to proběhlo přesně tak a tak, a podobně. Kolkrát když se s ní setkám, čekám jakou chytrou poučkou mě poctí tenntokrát, ještě zpusobem „musíš to udělat takhle, ptž takhle se to má uplně správně dělat“ a přitom nebere v potaz, že někdy některé situace prpstě žena neovlivní, konkretně u toho porodu. Ale jinak tvářím se prostě slušně, a dalšímu dohadování se vyhýbám.
@serenkaklucici Někdo prostě takový je. Já si myslím, že ono jí to její dítko dříve nebo pozdějě hodí do reálu. Až nějaký ten zaručeně osvědčený typ, jak naučit dítko spát/jíst/chodit na nočník/mluvit/oblékat se prostě selže nebo až dítko předvede, že na některé věci není zcela nadané nebo na rozdíl od sousedovic Pepíčka zralé. Období vzdoru to myslím jistí. ![]()
Ale vím, co myslíš. Mám jednu velmi dobrou bezdětnou kamarádku, která mě taky přesvědčovala, co udělali v porodnici při mém porodu blbě, a když si tak nějak postesknu, jak zrovna v něčem s dětmi „válčíme“, tak dostanu nějakou chytro radu (chápu, snaží se pomoct) z časopisu a pak následuje velký podiv, že tohle už odzkoušeno a výsledek nula. Protože tam psali, že to tak prostě funguje, takže musím asi něco dělat úplně blbě, když mi to nefunguje. ![]()
@Svistice
Přesně to je vono
tomě taky nedávno poučila jak odnaučit „jednoduše“ mého syna skákat do řeči když se s někým bavím
Právě to si říkám, jak bude reagovat na to až jí ty její osvědčené rady na její dítě nezaberou ![]()
Moje dcera ve 14ti měsících a to byla skoro do roka ve třmenech kvůli kyčlím ![]()
Moje začla v 10 ti měsících, v deseti a půl už fakt jenom chodila, i venku po trávě, po kamínkách… Je to strašně fajn ![]()
Tak první dítě uteklo o týden prvním narozeninám. Druhá si sice stoupla brzy, ale pustila se opory ve 13m. Třetí chodil sám v 10m a čtvrtá je ďábel, který se postavil a obchází ani ne v sedmi měsících
Takže věřím, že možné je všechno ![]()
Dcerka začala chodit kolem 9. měsíce, syn kolem 11. měsíce a poslední syn (ted rok), začal chodit v 10.měsíci pak spadl několikrát na zadek a zase s tím přestal a pořádně se přestal bát těsně před tím než oslavil rok
.. kamarádky syn začal chodit až kolem 17. měsíce aniž by se bál, je to hrozně různý ![]()
Ahoj chci se zeptat mam doma chlapecka 14 mesicu mu tet bylo a chodi podle nabytku a i par krucku doma zvladne sam ale jeste si sam nestoupne jen onabytek a atd ale mame problem pada nam porad na hlavu nesedne si ani ne pada do predu na ruce ani na zadecek co mame stim udelat dekuji za radu
![]()