Kdy vzít dudlík?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19078
4.9.16 18:19

@Billi nám právě říkala mamka, že já i moji bráchové jsme dali dudlika čertovi, ale jen imaginárně. prostě jsme se s ním nesetkali, ale věděli jsme, že čert a mikuláš chodí a druhý den dudlík nebyl :mrgreen: Takže žádné strašení, s tím rozhodně nesouhlasím. Dcera má 2 roky a 9 měsíců, čerta loni neviděla a ani letos to neplánuju. Času má dost. :lol: :lol:

A s tím ježíškem, je to docela pěkný nápad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
4.9.16 18:33

Ahojky, mému synovi je 11. měsíců a dudlík mu dávám jen, když ho dávám spát. Přestanu mu ho dávat v 1 roce. Jsem zvědavá, jak se bude chovat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
4.9.16 18:54

Dcera jako mimino dudlík extra nevyžadovala, musela jsem jí ho pomalu nutit. Vždy byla zvyklá, že po spaní dudlík odevzdá. Šlo to dobře, ale po 2. narozeninách se to zlomilo a najednou ho vyžadovala pořád. Brala jsem jí ho pořád po spaní, samozřejmě s řevem. Před létem už mě ty scény přestaly bavit a dudlík jsem kousek ustřihla. Jen tu špičku. A dělala, jako že nic :mrgreen: Večer si ho vzala na spaní a zjistila, že dudík je rozbitý. Řekla jsem jí, že už má velké zoubky a že dudík asi v noci ukousla. Spát s ním už nechtěla, jen ho měla v posteli a pořád se na něj ptala. Do pusy ho pak už nevzala, neřvala, vzala jako fakt, že se rozbil a zoubky ho ukously. Ještě teď se na něj občas zeptá, ale nevyžaduje ho. Předtím jsme měli jeden neúspěšný pokus o sebrání, v noci jsme ho opět vraceli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
4.9.16 19:05

S tim Jeziskem se mi to libi. Rovnou ho tam necha, ze letos za to bude mit o darek navic :-DDD To se mi libi :palec:

• Citovat
  • Upravit
14110
5.9.16 06:40

Ě přijde, že je to prostě úplně jedno, na co brát dětem třeba v roce něco, na co jsme je samy naučily? ještě jsem nepotkala puberťáka s dudlem. děti jsou jako hrušky, až uzrajou, odpadnou… já teda beru dudlíky kolem dvou let, už se jim dá vysvětlit, co se děje… ale překvapujou mě takový drsný názory tady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
5.9.16 08:49

@kacka52 ono pak je prostě snazší ho sebrat, když dítě dokáže pochopit, co se děje…taky jsem to tak měli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24182
5.9.16 08:55
@Kamikadze píše:
Chci dceri rok a pul sebrat dudlik co ma na spani. Jakou ale fintu mam vymyslet, zadne zvire co by ho rozkousalo neni, zadne miminko, ktere mu by ho dala take atd. Spis taky zda neni brzo, aby pochopila co se stalo…porad premyslim zda mam a nevim…diky :?

Dětem jsem brala dudlík kolem prvních narozenin, ale ani jedno dítě nebylo na něm závislé. V podstatě to ani nezaregistrovali, že ho už nemají.

Jinak bych ho dala čertovi, nebo také jestli máte někde poblíž kontejner na textil, tak můžeš říci, že ho dáte do pytle s oblečením pro nějaké jiné miminko a dáte ho jakoby do tohoto kontejneru. Apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
5.9.16 10:27

@Krrysa Jo my jsme jí ho střihali asi 3-4 měsíce předtím poprvé a to bylo blbý. Hodně řvala, špatně usínala, v noci se budila. Takže jsme ho vraceli, protože na scény zas nemáme nervy. Teď v těch 2,5 letech už to bylo dobrý. Samozřejmě se po něm ptala a usínání trvalo, ale vzala to jako fakt než už dudík není a bylo to. Čertovi jsem odmítala, aby ho dala i jen symbolicky. Má z nich strach, i když je vidí jen v pohádce a ví, že neexistují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
5.9.16 11:41

@kacka52 já mám 5 dětí, bez dudlíčku jsou 4 ( nejmenší má 10m), a kolem těch dvou let už v pohodě…jeden ho nechal u babičky, nejstarší ho jakože prokousla, 3. a 4. ho ztratili, pořád jsem někde sbírala dudle a pak jsem přestala, když vytrousili poslední, bylo po dudlu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí