Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Na testech jsem nikdy nebyla
Rovnou jsme se domluvili, když nebude kondom, tak jak to budeme řešit dál
Ex problém neměl, manžel je proti tomu, vadí mu to. Tak mám HA a je to ![]()
Partner bol na testoch, bez kondómu sme začali až potom. Trvala som na tom ale pre to že mal predo mnou dosť veľký počet sexuálnych partneriek.
Kondomy jsem nepoužívala s 3 chlapy, kteří byli mými partnery. Vyplynulo to vždy tak nějak ze situace a nikdo na testy nechodil.
U jednorázovek kondom vždy a na tom jsem trvala.
Upřímně si nedovedu představit jako formu ochrany s manželem používat kondom.
Při sexu mi vadí.
Zcela upřímně, že by lidi chodili na testy jsem v reálném život nezažila. Čtu o tom jen v knihách a na emiminu.
@Lama Lama Já za mlada chodila pravidelně. Jenže teď mám z pohlavních nemoci hroznej strach… Děsí mě představa že promiskuitní lidé se nechrání a ani netestuji.
@SK27 píše: Více
Můžu se zeptat, na jakých testech byl? A kam se chodí? Chápu HIV to vím… Ale kam ho poslat aby si zašel na ostatní nemoci? ![]()
Napíš mi správu, napíšem ti tam viac čo ťa zaujíma
Pravda je, že už nejsem úplně nejmladší, ale tenkrát by mě opravdu nenapadlo si nechávat dělat testy na pohlavní choroby. ![]()
A to jsem zdravotní sestra.
Zkrátka, když jsem se do někoho zamilovala a to se vším všudy… ![]()
bylo už takovou nějakou podvědomou samozřejmostí, že mu chci i věřit. ![]()
@Dahlia0409 píše: VíceŘekla bych, že se tu neřeší přímo antikoncepce, ale hlavně nákaza pohlavně přenosnými nemocemi.
U jednorazovek a kamaráda s výhodami vždycky a nekompromisně. U stabilních partnerů jsme vždy časem přestali kondomy používat, ale klidně až po roce vztahu.
Pak jsem potkala manžela (byli jsme blízcí přátelé x let) a ten mě přesvědčil že s ním můžu bez kondomu hned napoprvé. Z dnešního pohledu bych tohle už znovu nikdy neudělala.
Na testech jsem byla až v rámci jiného vyšetření, nikdy jsem nic nechytla.
V zivote jsem mela tri sexualni partnery - s manzelem jsme byli svoji prvni, na testy jsme nesli, kondom = jedina antikoncepce za nas spolecny zivot.
S dalsimi dvema vzdy na zacatku testy a pak kondom.
Zadny z nich ani jsme nemeli s kondomem problem a pouzivame dlouhodobe.
Udělají kompletně HIV, kapavku a ještě něco (chlamidie?), ale to už jsem zapomněl ![]()
Když jsme s mým přítelem chtěli mít první sex bez gumy, šli jsme na test. Jenže u nás gayů se to přece jen bere krapet jinak, navíc je to víc jak 20 let a to tehdy lidi ještě řešili. Dneska vám mladý řeknou, že AIDS je v cajku, jsou na to prášky, tak proč to hrotit.
My až když jsme věděli že bychom zvládli dítě asi po roce. Ty nemoce jsme moc nějak neřešili (asi by se mělo)…orální sex byl bez…tak nevím, ten si teda s neumím představit. Pokud jste nervozní jít na testy není nic zatěžujícího.
@Lama Lama píše: Více
Kámoška tvrdila, že za mlada chodila s novým klukem vždy na testy… Ale je to už tak 15 let…
Jsem v novém vztahu. Před tím jsem s jedním mužem byla 10 let. Bohužel s kondomem nám to nefunguje a já se ptám, kdy s partnerem přestanete používat prezervativ a chodíte před tím na nějaké testy? Bojím se pohlavních nemoci. Nemluvím o těhotenství.