Kdyz batole spadne do rybnika, pujde ke dnu?

Anonymní
30.7.18 22:05

Kdyz batole spadne do rybnika, pujde ke dnu?

Ahoj,

Uz delsi dobu nad tim premyslim… Zajimalo by me, co se stane, kdyz neplavec-batole spadne do rybnika, ktery je hluboky… Pujde ke dnu, nebo ma clovek sanci, ze se bude aspon par vterin placat nekde na povrchu? Je to moje nocni mura, ze spadne do vody, kam neni videt a uz ho nenajdu. Samozrejme si davam pozor a diskusi povazuji za ciste teoretickou. Stalo se vam to nekomu? Klidne i v bazenu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
45730
30.7.18 22:09

Půjde ke dnu. Aspoň já sem takto viděla zahucet do vody dvouletý dítě. Do vteřiny se nad nim zavřela voda. Kdyby to nikdo neviděl tak teda asi dost špatný.
Bylo to do bazénu tedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
30.7.18 22:11

Půjde ke dnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
@veria píše:
Půjde ke dnu. Aspoň já sem takto viděla zahucet do vody dvouletý dítě. Do vteřiny se nad nim zavřela voda. Kdyby to nikdo neviděl tak teda asi dost špatný.
Bylo to do bazénu tedy.

Ježíši 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69038

Hele, živě si vybavuji (čili už jsem asi nebyla batole, ale plavat jsem se naučila v pěti letech, tak někdy před tím), jak jsem jako neplavec chodila po mělkém dnu rybníka a najednou jsem neměla pod nohama nic (hluboká strouha). Instinktivně jsem sebou začala strašně plácat a mlít, takže jsem nešla hned ke dnu, ale hlavu jsem měla pod vodou stopro, na ten pocit nezapomenu. Trvat to mohlo max. pár sekund, než mě rodiče, kteří samozřejmě dávali pozor, popadli a vytáhli. Ale kdyby se nikdo nedíval… jo, asi by se nade mnou voda zavřela dost rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.18 22:12

Nevím, jeslti se bude plácat na hladině, ale po několika minutách už u hladiny určitě nebude. Moji sestru jsme také našli „někde“ v rybníce, na hladině nebyla. (A batole tedy již také nebyla.)

• Citovat
  • Upravit
7382
30.7.18 22:14

Taky myslim, ze pujde hned dnu. My byli vcera v bazenu a triletacku jsem mela na zadech. Starsi ji nejak stahla a sla teda ke dnu okamzite, nastesti jsem ji hned vytahla. Tak nevim, kdyby tam byla dele, jestli by bojovala :think: bojim se, ze spis ne…radeji poradne hlidat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.18 22:15
@veria píše:
Bylo to do bazénu tedy.

Uff..... No teda…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.7.18 22:17

@Michalka80 mamka to prave rikala, ze by sel hned ke dnu a od te doby na to musim porad myslet :-/ Mne se tomu nechtelo verit.

• Citovat
  • Upravit
45730
30.7.18 22:19
@Limi123 píše:
Uff..... No teda…

Hele fakt jak když spadne do vody kamen. Ani nestihlo vykriknout. Od ty doby mám z vody taky strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.18 22:21

@ugluk no, to mi prave mamka rikala. Syn si hral na brehu melke piskovny a ja dozorovala z dalky s miminkem a mamka me sprdla, ze kdyz nema rukavky, ze si to nesmim dovolit, ze jakmile dite trosku zamatkuje, tak to jde raz na raz a najednou je ve hloubce a jde rovnou ke dnu.

Me to do te doby vubec nenapadlo, ze by to bylo tak nebezpecne. Vzdy jsem myslela, ze by to bylo jako v tech filmech, kde se topici se placa nekde nahore u hladiny a clovek ma cas ho vytahnout.

• Citovat
  • Upravit
3753
30.7.18 22:23

@Limi123 mám 3letou, od 6m chodíme jednou týdně plavat, zrovna včera jsme blbly na koupáku a převrátilo se s ní nafukovací lehátko, šla okamžitě ke dnu a to umí uplavat pár temp a i nadechovat se a potápět, ale jak je to nečekaný, tak se leknou, zpanikaří a jde všechno do kopru
během vteřiny jsem jí vylovila, čučela jak vejr, nos plný, napitá, ale nebulela :palec: , ale bez mojí pomoci by se 100% utopila a to dost rychle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
30.7.18 22:26

@Limi123 mamka má pravdu, bez rukávků ani ranu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
481
30.7.18 22:27

Také osobní zkušenost s dítětem (naštěstí jen v bazénu a pod dohledem) - věk rok a tři čtvrtě - šlo hned pod vodu a mě tedy nejvíce zarazilo, že to dítě nestihne ani vykřiknout, takže vše proběhne v úplné tichosti. Když se to stalo tříleté dceři, tak ta už se snažila kopat nohama a dostat se nahoru, ale nad hladinu se stejně nedostala ani rukama, natož hlavou. Takže u vody dávat pozor, pozor a pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
30.7.18 22:27
@Limi123 píše:
@ugluk no, to mi prave mamka rikala. Syn si hral na brehu melke piskovny a ja dozorovala z dalky s miminkem a mamka me sprdla, ze kdyz nema rukavky, ze si to nesmim dovolit, ze jakmile dite trosku zamatkuje, tak to jde raz na raz a najednou je ve hloubce a jde rovnou ke dnu.Me to do te doby vubec nenapadlo, ze by to bylo tak nebezpecne. Vzdy jsem myslela, ze by to bylo jako v tech filmech, kde se topici se placa nekde nahore u hladiny a clovek ma cas ho vytahnout.

Ja bych ani rukavkum neverila. Kdyz su sama s holkama ve velkem bazenu, tak maji takove vesty a pasy (DENA) a i tak jsem vedle nich… je to fakt hned a nestesti je na svete:zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí