Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Bohuzel jake rodice, takove deti. Pokud je nevedou k tomu jak se k nim chovat, prijde jim to normalni. Ja kdyz tohle vidim tak venku vystartuju i na chlapa o dve hlavy vetsiho. Minule jsem ho videla jak trisknul se stenetem o zed, drzel ho pod krkem a rval na nej jak to ze neposloucha..rozebehla jsem se k nemu a rvala na nej ze zavolam policajty a ochrance zvirat na nej. No proste prvni co me napadlo. Haj*l jeden. Ja kdyz to vidim tak se ve me vari krev.
Jak to odčinit? Vezměte si z útulku nějakou straší, hodnou kočičku. Všichni chtějí jen koťata.
@Denis11 píše:
Bohuzel jake rodice, takove deti. Pokud je nevedou k tomu jak se k nim chovat, prijde jim to normalni. Ja kdyz tohle vidim tak venku vystartuju i na chlapa o dve hlavy vetsiho.Minule jsem ho videla jak trisknul se stenetem o zed, drzel ho pod krkem a rval na nej jak to ze neposloucha..rozebehla jsem se k nemu a rvala na nej ze zavolam policajty a ochrance zvirat na nej. No proste prvni co me napadlo. Haj*l jeden. Ja kdyz to vidim tak se ve me vari krev.
Ježišmarjá!! http://smileys.cz/…ys-cz-41.gif
Tvl, doufám, že se tak k nim nechová „normálně“! Bych vystartovala úplně stejně. Sorry, já tohle ani nemůžu číst.
@Ou píše:
Jak to odčinit? Vezměte si z útulku nějakou straší, hodnou kočičku. Všichni chtějí jen koťata.
Všichni néé ![]()
@EmmaAnna píše:
@Nimie týrání JE trestné, i v našem státě
V našem jo, ale psala, že byli na dovolené, tak nevím v jaké zemi ![]()
@PetrVesely píše:
Jsem proti týrání zvířat… Tedy i proti jejich uvazování před prodejnou, jak to dělají majitelé psů viz @Nimie nehledě na to, že nemají psa v té chvili vůbec pod kontrolou a může se stát cokoli… Naštěstí už některé města / obce začínají takovéto bezohledné chování alespoň pokutovat.
Jmenuj. K tvé nevzdělanosti v ostatních oborech se nemá cenu vyjadřovat.
„Jmenuj.“?
Trochu jsi si mne popletla se svým psíkem… Takovéhle štěkání příkazů, si nech pro něj.
Mě se ptej slušně.
@PetrVesely a jen tak pro příště, když už máš takové mezery ve vzdělání…
V písmu se výpovědi obsahující rozkazovací způsob ukončují:
vykřičníkem, jedná-li se o kategorický požadavek;
v ostatních případech tečkou, jedná-li se zejména o zdvořilou žádost.
Přečíst to snad zvládneš bez pomoci.
Já děti neomlouvám, ale je to prostě v tom, že se se zvířaty moc nestýkají. Většinou!! ty děti co mají doma zvířata a mají rozumné rodiče tak už tuší, jak se mají chovat..
Já jednou viděla děti, co viděly kotě- no my v malém městečku kočky na každém rohu, u každé tety, babičky, tak jako co, ale ty děti, jakoby to byl slon..
Jéé, a běžely a natáhaly ![]()
Moje děti jdou pohladí a jdou, protože to znají..Prostě k tomu nemají vztah, děti co neznají zvířata..
A co je nejhorší je reakce. Nech tu špinavou kočku, a sodporem ji odehnat- co si z toho dítě vezme.. když pomalu jejich táta nakopne kočku
@Nimie píše:
@PetrVesely jasně, takže netušíš. Tak se příště nevytahuj
Co Google, slyšela jsi o něm někdy?
@Nimie píše:
Děti se v tomhle musí důsledně hlídat, ale bohužel s rodiči ignoranty neuděláš nic. Mě cizí děcka házela kameny po psovi, který byl uvázaný u obchodu. Když jsem se ozvala, tak na mě vylítla matka (která mimochodem stála hned vedle a musela to vidět), že co si to vůbec dovoluju cokoliv říkat jejím dětem a že si toho agresivního psa mám zkrotit, jinak to nahlásí (netuším kam). No, pes byl agresivní, protože se mu logicky nelíbilo, že na něm přistávají kameny, strážníci v okolí nás naštěstí znali, takže to bylo jedno, ale spolupráce ze strany matky fakt naprosto žádná.Klidně bych na tvém místě příště došla, sebrala koťata a děcka poslala pryč nebo je odvedla za rodiči. Koneckonců týrání zvířat už bude ve spoustě států trestné, můžeš pohrozit i tímhle. Ale radši na to moc nemysli, i tak jsi udělala dost a bohužel na některé lidi jen tak něco nepomůže.
No to seš ještě dobrá, mně někdo házet po zvířeti šutry, tak mu naložím na zadek, že si týden nesedne. Toto je prostě důsledek kultu dítěte. Parchantíci můžou všechno a ještě je to strašně roztomiloučké, když hází kočičku na zem nebo po pejskovi kamínky, vždyť si tak buduje osobnost. ![]()
Mám děcka 4 a všechny ví, že zvířatům se ubližovat nesmí. Je potřeba je to učit od malička.
@PetrVesely píše:
Jsem proti týrání zvířat… Tedy i proti jejich uvazování před prodejnou, jak to dělají majitelé psů viz @Nimie nehledě na to, že nemají psa v té chvili vůbec pod kontrolou a může se stát cokoli… Naštěstí už některé města / obce začínají takovéto bezohledné chování alespoň pokutovat.
To jsem netušila, že někomu může vážně vadit pes uvázaný u obchodu. Jako jo, pokud po něm budou smradi házet šutry, tak je jistá šance, že se pes v rámci svého uvázání bude bránit. Hele řeknu Ti to na rovinu, lidí je jak sraček, berou zvířatům jejich přirozené prostředí a zatímco lidí rapidně přibývá, tak zvířecí druhy i populace jsou decimovány. Takže osobně, když vidím nějakého smrada, jak týrá zvíře, tak se neznám, strašně mi to hne žlučí. ![]()
@Zabatko píše:
To jsem netušila, že někomu může vážně vadit pes uvázaný u obchodu.
Vadí, samozřejmě.
Není to ale důvod po psu něco házet, to udělá jen primitiv.
Ale nemáš prostě psa pod dohledem, často takový pes obtěžuje hlukem, když nemá jinou možnost logicky kálí a močí před prodejnou, je toho spousta, nehledě na stres toho zvířete, jak jsem psal, pomalu se rozmáhá to, že městské / obecní policie tohle uvazování psů před obchodem pokutuje.
@PetrVesely píše:
Co Google, slyšela jsi o něm někdy?
Opravdu nemám potřebu si zuřivě dohledávat každý blábol, který někdo vypustí z pusy, tím spíš ty. Pokud bys k tomu měl něco zajímavého, pak se můžeme vůbec o něčem bavit, takhle to ani nestojí za řeč.