Když dítě vyroste...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
27.5.16 12:32
@maluvka píše:
Chtěla bych se zeptat maminek puberťáků, jak se vyrovnávají s tím, že dítě už maminku tak nepotřebuje? Mám syna 15 let a někdy je mi z toho hodně smutno. Nemáme hlídací babičky, tak jsme se museli starat sami a na to, až odroste, jsem se těšila. Teď bych ale brala toho mrňouska, který o mě tolik stál…
Někdy z těch pubertálních nápadů šílím a pak si vyčítám, že jsme se pohádali.
Jindy si s ním chci popovídat, jak se měl, ale vyhazuje mě z pokoje.
Jak se k dospívajícímu přiblížit a neztratit ho?

To už moc lepší nebude. Krátkodobě se to zlepší po dvacítce, ale až si najde stálejší partnerku, tak ta mu nějaké bratříčkování s matkou trpět nebude… Pořiď si ještě jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
27.5.16 12:34

@maluvka nechtít si s nim povídat :mrgreen:

fakt přítomnost rodičů je to poslední po čem děti v tomhle věku toužej…náš mladej je na vrcholu blaha, když může bejt sám doma :mrgreen: ale samozřejmě tam ty rodiče bejt musí, ale v zákrytu jako aby věděl, že tam jsou a ten zájem maj i když o jeho projevy momentálně nestojí 8)

@Netopirek píše:
@maluvka to nevím jestli ho dostaneš ven :think: Oni puberťáci jsou dost často jak upíři, světlo je ničí :mrgreen:

:mrgreen: jo to sedí, dostat toho našeho ven je něco a sranda je, že mu pak třeba řeknu večer jdeme na buřty k tetě v šest…pak se zasekne a že ve 4 měl bejt na kurtech s klukama a že mi to řikal, já na něj čučim, že mi nic neřikal a proč nešel, tak prej že bych mu vynadala (to jako nevim jak na to přišel), přitom bych dala nevim co za to, aby vylezl od notaśu ven :P atpod…všechno abych mu řikala desetkrát a pak jen no joooooo :roll:

Příspěvek upraven 27.05.16 v 12:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
27.5.16 12:38

Dej mu tak nějak svobodu v rámci možností, najdi si vlastní zájmy, ukaž, že mu věříš a taky, že tu pro něj jsi. Určitě přijde, když bude potřeba a ještě bude rád, jak skvělou mámu má. Co se týče mazlení, tak bych si pořídila pejska :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
27.5.16 12:40
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
27.5.16 12:53

Řeknu vám, že strašně ráda maluji a tak asi zase vytáhnu po dlouhé době barvy.. :D
Naposledy to bylo, když se mělo narodit druhé a to už je let. :?
No a pak už jsem to díky pracovnímu vytížení nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
27.5.16 13:03

Jelikož mám s mamkou super vztah, tak jsem nikdy nevzdorovala… Občas byli ty moje naladicky kdy jsem se zavirala v pokoji a celý den nevylezla.. Ale to má snad každý pubertak. Ono se to pak zase zlomí a odchodem z domova je to pak uúplně jiné. Jinak moje mamka mi pořídila v 15 sestru :lol: takže si to užívá nanovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
27.5.16 13:15

Našemu nejstaršímu exempláři bude v létě 14. Pořád se někdy rád pomazlí, ale ne moc často. Občas je mu vidět na očích, jak ho všichni štveme a můžeme se jít bodnout. V pokoji má buď zalígrováno, zatažené žaluzie a dusivý smrad, nebo naopak okno nonstop dokořán i když je mínus deset a odmítá okno zavřít, i když tam s ním spí roční prcek, který se neustále odkopává a omrzá (no to teď půl roku vadit nebude). Mrzí mě, že už je „velkej“, chybí mi jeho uslintaný pusinky, upatlaný ručičky i to, jak mi zabořil hlavu do klína, když se styděl a jeho oslovení „mamikóóó“. Ale jak jsem psala výš, pořídili jsme si malého odhaněče chmur, pro kterého jsem zatím ta jediná na světě a doufám, že to ještě pár let vydrží. (P. S. prostřední je samorost, se kterým taky začíná mlátit puberta, ale u něj mě to jaksi tolik nemrzí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
27.5.16 13:57

@maluvka upřímně tohle je věc, který se taky děsím. Jenže s tím nic nenadělám, je to život. Švagrovci to třeba vyřešili tak, že mají 16. letého a nejmladšímu je 8 měsíců :D Mezi tím mají ještě 2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.5.16 14:08
@maluvka píše:
Chtěla bych se zeptat maminek puberťáků, jak se vyrovnávají s tím, že dítě už maminku tak nepotřebuje? Mám syna 15 let a někdy je mi z toho hodně smutno. Nemáme hlídací babičky, tak jsme se museli starat sami a na to, až odroste, jsem se těšila. Teď bych ale brala toho mrňouska, který o mě tolik stál…
Někdy z těch pubertálních nápadů šílím a pak si vyčítám, že jsme se pohádali.
Jindy si s ním chci popovídat, jak se měl, ale vyhazuje mě z pokoje.
Jak se k dospívajícímu přiblížit a neztratit ho?

twl, já jsem ráda, že je konečně samostatnější. I když ty hovězí nápady jsou tedy šílené, nálady jakbysmet atd, ale nemusím mu stát za zadkem.. jak ho neztratit? když bude potřebovat, buď tam pro něj.. sbližují stejné zájmy atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
27.5.16 14:23

No tak holky, musím říct, že jste mi moc pomohli. :)

Nejvíc bych synovi přála, aby si našel nějakého fajn kamaráda. To by byl úplně jinej.
Ze školy chodí znechucenej, ještě že už končí. :? A u nás na ulici je to samej důchodce, takže tam nikoho nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.17 00:04

@mirecekblbecek i to by bylo reseni :mrgreen: :lol: no ve 38 po dvou cisarech uz asi ne…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML