Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sarusa4
Tak s UPT sem moc nechoď, spouštíš na sebe lavinu.
A já bych se v tvém případě té lavině nedivila, i když v zásadě nejsem naprosto proti potratům a nejsem moralistka..
Nezlob se, ale pokud si pamatuju dobře, jsi vdaná, máte hezký vztah. Máš tedy zázemí a jsi těhotná (co by za to mnohé daly - za obojí!). Nechránili jste se dostatečně a ty teď uvažuješ o UPT? Pak se za rok rozhodneš a po UPT to nepůjde a budeš tu brečet. ![]()
Dítě je dar!!!
Ještě dodám- chápu, že někdy se člověk necítí připravený a v tom případě se chrání. Ale vysadit antikoncepci (jestli jsi ji nevysadila beru zpět) a otěhotnět (i když neplánovaně) ve spokojeném vztahu a pak uvažovat o potratu to mi přijde sakra rouhání
..
Tak nevím jestli mám gratulovat nebo ne. No stalo se, stalo se dřív než jsi čekala. Nějak si určitě poradíte. Interupci bych z toho taky radši vynechala. Nech to osudu. První trimestr je rizikový, možná se to vyřeší samo, pokud ne myslím že to zvládneš. Můžeš mít paní na hlídání, nebo na mateřské zůstane manžel. Nebo tě hormony totálně zblbnou
. Držím pěsti, ať to má šťastný konec. Já taky nejsem zrovna miminkovský typ, ale děti jsem chtěla. Jsem ráda že je mám a že jsou už maličko odrostlé.
@jajul píše:
@sarusa4
Tak s UPT sem moc nechoď, spouštíš na sebe lavinu.
A já bych se v tvém případě té lavině nedivila, i když v zásadě nejsem naprosto proti potratům a nejsem moralistka..
Nezlob se, ale pokud si pamatuju dobře, jsi vdaná, máte hezký vztah. Máš tedy zázemí a jsi těhotná (co by za to mnohé daly - za obojí!). Nechránili jste se dostatečně a ty teď uvažuješ o UPT? Pak se za rok rozhodneš a po UPT to nepůjde a budeš tu brečet.
Dítě je dar!!!
Ano,jsem vdaná a máme moc hezký vztah, ale zároveň teď manžel často odjíždí na služebky,aby vydělal víc peněz. Končí nám nájem. Máš pravdu, že v únoru jsme praktikovali přerušovanou soulož( a nic),ale v březnu jsme se milovali jen dvakrát - kvůli mým potížím , s kondomem.A vyšlo to takhle. HA jsem musela vysadit už asi před 5 lety, měla jsem zdravotní problémy.
Přesně to co jmenuješ, to že mám skvělýho manžela a zázemí, je PRO. Proti se objevilo to, že, když odejdu teď, přijdu o práci.
Samozřejmě vím , že je spousta super ženských, co se o dítě snaží a zatím to nejde, ale to s mým problémem nemá co dělat. I tak díky za reakci.
@myšanda26 píše:
Tak nevím jestli mám gratulovat nebo ne. No stalo se, stalo se dřív než jsi čekala. Nějak si určitě poradíte. Interupci bych z toho taky radši vynechala. Nech to osudu. První trimestr je rizikový, možná se to vyřeší samo, pokud ne myslím že to zvládneš. Můžeš mít paní na hlídání, nebo na mateřské zůstane manžel. Nebo tě hormony totálně zblbnou. Držím pěsti, ať to má šťastný konec. Já taky nejsem zrovna miminkovský typ, ale děti jsem chtěla. Jsem ráda že je mám a že jsou už maličko odrostlé.
Díky. No chtěla bych mít tolik peněz,abych si mohla dovolit paní na hlídání, stejně tak kvůli financím nemůže doma zůstat manžel. Stejně to bych dítěti nechtěla udělat,takhle ho odložit. Určitě by si nezasloužilo maminku, co ho nechce.
jajul , jinak je mi jasné, že se stala někde chyba, chtěla jsem počkat dýl ![]()
@sarusa4
No, jestli si ho necháš, právě tohle musíš vymazat z hlavy. Brát miminko jako chybu je moc smutný.. ![]()
Asi se mnou cloumá prolaktin.
Jestli se můžu zeptat kolik Ti je? Ono spousta ženských bylo na tom mnohem hůř jak Ty, zůstaly s dítětem samy téměř bez peněz a taky to zvládly. To se dá vždycky nějak zařídit. Manžel asi nic neví, co?
@jajul píše:
@sarusa4
No, jestli si ho necháš, právě tohle musíš vymazat z hlavy. Brát miminko jako chybu je moc smutný..
Asi se mnou cloumá prolaktin.
jajul
motáš to dohromady..myslela jsem antikoncepci=chybu, ne dítě=chybu. Věkem to určitě nebude.
Samozřejmě, že spousta ženských na tom byla hůř než já a to já ani nezpochybňuju.
jajul a prosímtě neobviňuj mě hned, jak kdybych něco provedla. Napsala jsem jen, že jsem o tom uvažovala. Každý prostě nemá největší radost, když najde na testu //, pro někoho je to šok. Pro mě to teda byl, protože jsme zrovna dořešili, že zatím ne.
sarus… a nestalo by za to, skocit na jednu / dve konzultace k nejakemu chapavemu psychologovi, ktery by ti pomohl utrditi si veci a dojit k nejakemu rozhodnuti, at uz by bylo jakekoliv? Myslim, ze ten gulas v hlave ti nepomuze vyresit emimino a zdejsi osazenstvo (taky jsem jedna z tech co chteji s velkym CH… Kazdopadne drzim palce, at to dopadne k tve spokojenosti ![]()
@sarusa4 Nezlob se na mě, ale pokud praktikuješ přerušovanou soulož a není ti max 16, nechápu, jak pak se můžeš divit // na testu. Holt naivita je věčná. ![]()
Já jsem teda o potratu neuvažovala ani po zpoždění ve 20, když jsem měla před sebou vysokou, i když to dovedu pochopit. Já jsem ti psala v diskusi, že pokud dítě nechceš, ať do toho nejdeš. Ale teď, když už se stalo, vzhledem k okolnostem (věku, manželství a absenci antikoncepce - i když 1 měsíc, Murphyho zákony pracují dokonale
) tvůj postoj nechápu.
Něco jiného by bylo, kdybys otěhotněla přes antikoncepci.
Jinak souhlasím s @Kacise , ono asi těžko na tomto webu najdeš jinou radu než „nech si ho“. To je snad pochopitelné
…
@sarusa4 Pokud jsi si jistá, že dítě teď opravdu nechceš (neber v úvahu věci jako nájem apod., to se vždycky nějak vyřeší), tak na tu interupci jdi. Ty jsi ta, které dítě změní život nejvíc. Ale uvažuj prostě jen o sobě samé „Chci nebo nechci?“.
I když tipuji, že případná interupce by poměrně dost pošramotila vaše manželství, když tvůj manžel dítě hodně chce. A možnost neříct mu o tom, to neberu v úvahu, to by byla sviňárna.
@Kacise píše:
sarus… a nestalo by za to, skocit na jednu / dve konzultace k nejakemu chapavemu psychologovi, ktery by ti pomohl utrditi si veci a dojit k nejakemu rozhodnuti, at uz by bylo jakekoliv? Myslim, ze ten gulas v hlave ti nepomuze vyresit emimino a zdejsi osazenstvo (taky jsem jedna z tech co chteji s velkym CH… Kazdopadne drzim palce, at to dopadne k tve spokojenosti
K psychologovi spíš nechci. Asi jsem doufala, že tu najdu povzbuzení, že se mi do toho chce, když je tu tolik natěšených. Že načerpám něco optimistického.
Tak se připravuj na nejhorší a pak budeš jen koukat, jak to všechno pěkně jde. Např. bude mi furt špatně, otečou mi nohym budu mít hlad, budu protivná. Dítko bude uplakaný, nevyspím se. No a pak všechno, co bude lepší než to, co jsem vyjmenovala, bude paráda. Já si to malovala optimisticky a teď se divím. ![]()
Příspěvek upraven 05.12.14 v 10:35