Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jajul píše:
@sarusa4 Nezlob se na mě, ale pokud praktikuješ přerušovanou soulož a není ti max 16, nechápu, jak pak se můžeš divit // na testu. Holt naivita je věčná.
Já jsem teda o potratu neuvažovala ani po zpoždění ve 20, když jsem měla před sebou vysokou, i když to dovedu pochopit. Já jsem ti psala v diskusi, že pokud dítě nechceš, ať do toho nejdeš. Ale teď, když už se stalo, vzhledem k okolnostem (věku, manželství a absenci antikoncepce - i když 1 měsíc, Murphyho zákony pracují dokonale) tvůj postoj nechápu.
Něco jiného by bylo, kdybys otěhotněla přes antikoncepci.
Jinak souhlasím s @Kacise , ono asi těžko na tomto webu najdeš jinou radu než „nech si ho“. To je snad pochopitelné…
Ty se nezlob na mě,
kdyby sis to přečetla, tak bys věděla, že to bylo přes antikoncepci. I když od teď už kondom jako antikoncepci vnímat nebudu.(Přerušovaná soulož byla účinnější). To,jak tam píšeš o Murphyho zákonu tudíž ztrácí smysl. A jako vtípek se mě to vcelku dotklo. Naivní nejsem ani trochu.
Věk asi v tomhle není rozhodující. Nevím, jak jsi na to přišla. Nemusí platit, že když ty jsi byla ve 20 rozhodnutá, já teď musím být taky.
Jsem ráda i za tvůj názor,ale prosím, bez těch vtípků a sarkazmů.
@montchitchi píše:
@sarusa4 Pokud jsi si jistá, že dítě teď opravdu nechceš (neber v úvahu věci jako nájem apod., to se vždycky nějak vyřeší), tak na tu interupci jdi. Ty jsi ta, které dítě změní život nejvíc. Ale uvažuj prostě jen o sobě samé „Chci nebo nechci?“.
I když tipuji, že případná interupce by poměrně dost pošramotila vaše manželství, když tvůj manžel dítě hodně chce. A možnost neříct mu o tom, to neberu v úvahu, to by byla sviňárna.
Nejsem si vůbec jistá, o to jde. Manžel to samozřejmě ví.Nejsem žádná příšera,ale normální ženská. Je nadšený. Trochu nervózní kvůli tomu bydlení,ale rozhodnutý od první minuty. S interupcí nesouhlasí.
@sarusa4 píše:
Máš pravdu, že v únoru jsme praktikovali přerušovanou soulož( a nic),ale v březnu jsme se milovali jen dvakrát - kvůli mým potížím , s kondomem.A vyšlo to takhle.
Saruš, pouze jsme se nepochopily. Já nemůžu vědět přesně, kdy jsi otěhotněla, až teď jsem pochopila, že v březnu.
To „a nic“ v tvém textu jsem pochopila jako absenci antikoncepce, ne těhotenství, za to se omlouvám
. Vidím, že vzájemný písemný projev nám jaksi nesedl
, nebudu tedy už dál přispívat, abych tvou situaci dál nezhoršovala. Držím palce, ať vše dobře dopadne.
danyk
Taky možnost ![]()
Naopak. Špatně mi bylo pár dní a teď si jen občas vklidu omdlím, takže pohoda. Protivná já jsem odjakživa. Nejde mi tolik o moje pohodlí,i když přibírání a otékání možná pak obrečím ![]()
Nejvíc mě trápí, že se bojím, že nebudu mít mrně ráda, když už teď se neumím těšit. Nemluvě o tom, kdyby něco nebylo v pořádku, to už bych asi vůbec nezvládla.
Tak možná Tě povzbudí můj příběh. Otěhotněla jsem neplánovaně a nečekaně. S přítelem jsem tehdy byla 2 a půl roku. Plánovali jsme společnou budoucnost, ale na dítě jsem tehdy nebyla vůbec připravená. Přítel byl nadšený a já jsem z toho byla úplně hotová, nedokázala jsem si představit, že budu matka a to mi tehdy bylo 27. Na potrat bych nikdy nešla. Ale nakonec to dopadlo úplně jinak. V desátém týdnu jsem samovolně potratila a teprve tehdy jsem zjistila jak moc jsem to děťátko vlastně chtěla aniž bych si to dokázala připustit. Teď jsem 6 let šťastně vdaná a před 14 dny se nám narodilo naše třetí děťátko a já musím říct, že na to první jsem nikdy nezapomněla.
@danyk píše:
Tak se připravuj na nejhorší a pak budeš jen koukat, jak to všechno pěkně jde. Např. bude mi furt špatně, otečou mi nohym budu mít hlad, budu protivná. Dítko bude uplakaný, nevyspím se. No a pak všechno, co bude lepší než to, co jsem vyjmenovala , bude paráda. Já si to malovala optimisticky a teď se divím.
Taky se ridim heslem, ze pesimista muze byt vzdy jen prijemne prekvapen ![]()
Sarusa: nejvic by te myslim mohly navnadit nejake deti v okoli, tady nenajdes tu jejich bezprostrednost, tady uz nevymyslime to, co napada je - a treba na tohle jsem se „chytila“ ja. Ze me fascinuje, jak jim to v hlavickach srotuje, co jsou schopne vymyslet a jak objevuji svet, jak se smeji, ze nejsou jeste „usmerneny“ zkusenostmi, tradicemi, pravidly… jak v dobrem, tak ve zlem ![]()
@Kacise píše:
Taky se ridim heslem, ze pesimista muze byt vzdy jen prijemne prekvapenSarusa: nejvic by te myslim mohly navnadit nejake deti v okoli, tady nenajdes tu jejich bezprostrednost, tady uz nevymyslime to, co napada je - a treba na tohle jsem se „chytila“ ja. Ze me fascinuje, jak jim to v hlavickach srotuje, co jsou schopne vymyslet a jak objevuji svet, jak se smeji, ze nejsou jeste „usmerneny“ zkusenostmi, tradicemi, pravidly… jak v dobrem, tak ve zlem
@Kacise píše:
Taky se ridim heslem, ze pesimista muze byt vzdy jen prijemne prekvapenSarusa: nejvic by te myslim mohly navnadit nejake deti v okoli, tady nenajdes tu jejich bezprostrednost, tady uz nevymyslime to, co napada je - a treba na tohle jsem se „chytila“ ja. Ze me fascinuje, jak jim to v hlavickach srotuje, co jsou schopne vymyslet a jak objevuji svet, jak se smeji, ze nejsou jeste „usmerneny“ zkusenostmi, tradicemi, pravidly… jak v dobrem, tak ve zlem
Kacise
Já s dětmi pracuju, takže tohle všechno znám. Děti jsou fajn. Obdivuju i jejich maminky, že zvládly těhotenství a porod a vůbec všechno dál zvládají.
To já bohužel neovládám ![]()
@sarusa4 Šáruš, já taky nechápala, jak můžu porodit. Takže ani dvě vyvolávací tablety a injekce na uvolnění porodních cest se mnou nic neudělali. Nakonec to za mě vyřešili sekcí
. Takže mám dítě a netuším, co je kontrakce a porod. A zatímco po normálním porodu netuším, jestli sestřičky nabízí léky proti bolesti, tak po sekci nás tím pravidelně oblažovaly.
Příspěvek upraven 05.12.14 v 10:36
No to se u mě teprve uvidí. Doktorka už mi „zakázala“ sledovat něco na internetu.
@danyk píše:
@sarusa4 Šáruš, já taky nechápala, jak můžu porodit. Takže ani dvě vyvolávací tablety a injekce na uvolnění porodních cest se mnou nic neudělali. Nakonec to za mě vyřešili sekcí. Takže mám dítě a netuším, co je kontrakce a porod. A zatímco po normálním porodu netuším, jestli sestřičky nabízí léky proti bolesti, tak po sekci nás tím pravidelně oblažovaly.
Taky jsem musela na sekci. A děsně jsem záviděla normoškám, co ve 4 ráno porodily a v osm si došly po svých s miminkem na snídani. Ono každé má něco. ![]()
Mě sekli v jednu odpoledne a ráno v pět jsem cupitala s drénem do sprchy ![]()
Příspěvek upraven 05.12.14 v 10:37
To bylo na uklidnění, jako že to byla pohoda ![]()
Příspěvek upraven 05.12.14 v 10:37
mě sekli ve 3 ráno a do sprchy jsem cupitala ve tři odpoledne, byla jsem v poho, jen jsem po té chodbě nelítala jak čamrda 4 hodiny po porodu a nedali mi mrně hned. Jinak to bylo naprosto v pohodě, 5. den doma a o malou jsem se v poho zvládla postarat. Tak kdo tu straší?
![]()
Až ti bude v létě vedro, začneš se na porod těšit! ![]()
Mmch mně všichni říkali, že v těhotenství vypadám líp jak normálně (jako fakt, asi hormony).