Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vztah bych ukončila v momentě, kdybych věděla, že děti nechce a já ano. |Neztrácela bych čas ani minutu, natož roky ![]()
@truelly píše:
Vztah bych ukončila v momentě, kdybych věděla, že děti nechce a já ano. |Neztrácela bych čas ani minutu, natož roky:
Tak jsem to myslela.
@Anonymní píše:
Co byste dělaly? Vztah cca skoro 10 let, léta řešíte to, že příel děti nechce..dochází na lámání chleba..přelomový věk, kdy už máte fakt čas..on na to věk má dávno, nechce ale přijít o svobodu atd. Žena bere antikoncepci léta. Vztah jinak celkem fajn, ale toto na denním pořádku, navíc nejste zcela zdravé…Co bystě dělaly?
a) rozejdu se definitivně
b) počkám, co on
c) dám pondět k žárlivosti - budu lhledat jinde..
d) vysadím tajně prášky…
e) jiná možnostDěkuji. Jen průzkum.
jestli mohu, pokud jde o průzkum
nebrala bych léta antikoncepci a nechrápala s kamarádem…/ přítelem /
…protože bych nechtěla přesně takto dopadnout
mám takovej jako hrozně staromodní názor že bydlím, majetek pořizuji a děti plodím jen s manželem…tzn i na starosti dva, ne jen na rozkoš… a když by náhodou měla přijít starost tak se pan „necítí“, ač souložit se mu jako líbí
to jsou moje vstupní parametry a tak si mě ten můj bral jakožto mladíček mladou holku a už 20 let to tahnem spolu i ve zlým i v dobrým / za 2 dny máme výročí
/
tzn žila bych tak abych se do takové situace vůbec nedostala
/ pokud bych žila bez svatby s někym v modelu jakomanželství, pak by mu nezbylo než se poměrně brzy vyjádřit jak to vidí a budto svatba nebo rozchod…tedy nežila bych takto roky, natož 10 let / ![]()
mě přijde že dnes se ženský dávaj hrozně „za levno“…že dají sebe a vše a pak někdy jen léta čekají co jako pán a jak se jako pán rozhodne, doutníček, služebníček ![]()
Příspěvek upraven 28.09.17 v 20:54
@truelly píše:
Vztah bych ukončila v momentě, kdybych věděla, že děti nechce a já ano. |Neztrácela bych čas ani minutu, natož roky
souhlas
@Anonymní píše:
Co byste dělaly? Vztah cca skoro 10 let, léta řešíte to, že příel děti nechce..dochází na lámání chleba..přelomový věk, kdy už máte fakt čas..on na to věk má dávno, nechce ale přijít o svobodu atd. Žena bere antikoncepci léta. Vztah jinak celkem fajn, ale toto na denním pořádku, navíc nejste zcela zdravé…Co bystě dělaly?
b) počkám, co on
d) vysadím tajně prášky…
byt to bolí, tak jediné rozumné je za A. Pokud bych toužila po dětech, neobětuji své potřeby kvůli jednomu nerozhodnému chlapovi.
@Anonymní píše:
b) počkám, co on
d) vysadím tajně prášky…
měla se s ním rozejít dávno, takhle přišla o roky kdy už mohla potkat někoho kdo dítě bude chtít také. Škoda těch let ![]()
A. definitivní rozchod.
Když ten přítel tolik let tvrdí, že nechce děti, tak je prostě fakt nechce. A jestli ona jo, tak není co řešit. ![]()
Nedělala bych si dítě tajně s někým, kdo se bojí přijít o svobodu, kam si myslíš, že to povede?
Pokud bych už měla opravdu na čase, promluvila bych si s ním, pokud by to nikam nevedlo, rozešla bych se. Proč být s někým, kdo se nechce vázat? K čemu to jako je?
@Anonymní píše:
léta řešíte to, že přítel děti nechce..dochází na lámání chleba…
Zadavatelko, dochází ti, jakou nepředstavitelnou blbost jsi tady napsala???
Ta situace se jmenuje úplně jinak, tobě až teď došlo, že on to myslí vážně, protože léta jsi to prostě nebrala na vědomí a nechtěla si to připustit!
Tady o žádné lámání chleba nejde. Správná odpověď je f) do tohoto bodu to vůbec nemělo dojít. Názorová nekompatibilita v dětech má jen jedno řešení - jeho nebo její, kompromis neexistuje. A nejkrásnější je, když je partner děsně uražený, že se svých představ musí na 100% vzdát on, a ne ten druhý…
Holt si musí hypotetická dáma vybrat, jestli chce tohohle chlapa, nebo dítě s jiným. Ale chtělo by to přiznat si, že za svou frustraci si aktuálně může sama. Pro dobro všech zúčastněných.
Byla jsem ve stejne situaci. Pritel vzdycky rikal - deti az pozdeji. Ja jsem v 30 letech (po 10 letech vztahu) proste vysadila antikoncepci, oznamila jsem mu, ze uz ji nikdy brat nebudu a jestli dite nechce, zacinam hledat jinde, nemam uz proste cas. Rekl, ze ted jeste ne… Po delsim nalehani jsme se domluvili, ze za pul roku - rekla jsem ok, ale jinak odchazim (asi jsem to ani nemyslela vazne). Ted je mi 33 a cekame druhe, pritel syna miluje nade vse a na druhe se tesi. Treti uz ale nechce, preci jen ta svoboda (treba ty dovolene) mu uz taky chybi a novorozenec neni nic moc ![]()
Vztah po 10 letech, je jí tedy 35 plus minus. Takže D, následně A a starat se sama, pokud to lze. Pokud ne, vynechat D.
@truelly píše:
Vztah bych ukončila v momentě, kdybych věděla, že děti nechce a já ano. |Neztrácela bych čas ani minutu, natož roky
Souhlasím, za mě tedy A)
Já se ptala skoro hned na začátku, protože právě v minulém vztahu má přítelkyně děti nechtěla a já se jen trápila. Má nová přítelkyně váhala, ale nezamítla to. Dnes mluví o stále větším počtu dětí
Máme jedno, žádáme o další dvě a ona už plánuje čtvrté
Kdyby to tehdy zamítla, asi by náš vztah dlouho netrval.