Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tyy anonymní?? ty jsi přišla o mlíko kvůli debilním kecům tchýně?? Já byla vždycky nad věcí, mě řekl ten muj že postižené dítě je moje vina a s kým ho mám…(debil)
Ted je klukovi skoro 22 a je jak přes kopírák, tak by se mohl zeptat teď
ale tchzně at je jaká je, já nikdy nedovolila aby zmizel kontakt mezi nima a dětma. Oni neutekli přece od svých povinností, byť mi s nima nikdy nepomohli, ale prostě babičku a dědu mají.
Moje tchýně zas ráda telefonovala, přijete si dětem pro dárky. Ať se nám to hodilo, nebo ne. Když jsem nepřijeli děti nedostaly nic.
Dnes už se nestýkáme a máme svatej pokoj.
@S.Ivanka jo, byla u nás na týden - já kr.va ji pozvala, protože to bylo první vnouče a ona se tak těšila a pořád se ptala a prostě jsem nedokázala říct ne. První den na mě vybalila to, že bude dítě postižené a bude to moje vina a bylo po mlíce. Pak odjela a kojila jsem rok ![]()
@S.Ivanka píše:
ano, když nám řekli že se syn narodil s těžkým pohybovým postižením zabalil kufry a zmizel, od té doby děti nechtěl nikdy vidět, ještě mě deptal tím že říkal neustále at syn umře že to pro něj bude levnější. I proto ho jeho rodiče vyhodili, už je to 21 let a on pořád mele stejnou, studující syn žádal o zvýšení výživného a on u soudu před soudkyní řekl že dcera pro něj zemřela ve 4 letech a syn se neměl nikdy narodit. Prý i soudkyně u soudu lapala po dechu, po 20ti letech říct něco takového, když jediná věc kterou jsem já udělala bylo že jsem porodila dítě s mrtvicí..
tak to je opravdu hovodo…
@RadkaCh píše:
A ještě jedna anketní otázka: Kolik z těch našich tchyní vám vyčetlo, že máte radši víc svoji matku než ji?
no Jejda, ta moje na ní snad i žárlí. Ale to je jasný, že mamka je mamka ne. Moje taky nechce po mém muži aby jí měl raději než svojí mámu. A nepotřebuje aby jí říkal maminko. Ona je totiž na rozdíl od ní normální.
@Anonymní píše:Některé tchýně jsou prostě „zlatíčka“. Moje máma mi to dlouho nevěřila a pořád se jí zastávala s tím, že já jsem ta špatná a mám se víc snažit. Pak byla přítomna jednomu výlevu (dlouhý tchýnin monolog) o tom, jak jsem špatná matka, co si mrzačí dítě a od té doby mi nic nevyčítá. Ono nemusí jít jen o alkoholismus, ale stačí, že si dotyčná myslí, že se nikdy nemýlí a má vždy pravdu. Jsou-li odbornice na péči o dítě, je o problém víc - myslím tím učitelky, doktorky, zdravotní sestry…
Taky jsem měla ten stejný problém, mamka a hlavně moje babička nechápaly, že jsme vůči tchýni tak hrozně zaujatá. Taky stačila jedna situace, u které obě byly a mám klid.
Teď už mě jen litují a kdykoli ví, že tady tchýně byla, pak mi volají a ptají se, jestli jsem návštěvu přežila ve zdraví. ![]()
@MDK my jen mluvily přes Skype a máma byla ve vedlejším pokoji. Ona se tchýně dost krotí, když je u toho někdo další. Nechce být za mrchu.
Já se jí na začátku taky zastávala, když si muž stěžoval. Vycházela jsem ji vstříc a pak se projevila…
@MDK píše:
Jj, třeba moji mamku syn zbožňuje(dcera už taky a je jí 13m),přitom mamča je bývalá ředitelka jeslí(takže má své zásady a taky to není přímo babička, která vše dovolí),ale tchýni syn nechce nikdy dát ani pusu(musím ho vždy tajně přemlouvat),aby nebyla ostuda. Přitom ona o to pusu nestojí, ale jen kdyby jí pusu kluk nedal, to byl bylo zle a milion řečí, jak jsem kluka špatně vychovala.
jo to by se u nas prolomila zem kdyby nedostala tchyne pusu ale ted uz zmlkla tak ok
U nas musim tchyni libat i ja nebo teda ona liba me aspon na tvar, kdyz se vitame a loucime, nechapu proc, smrdi jak fabrika uz na dalku a jeste takhle z blizka ![]()
@G12 píše:
Ach jo, napadlo někdy někoho, že ty rady dávají třeba proto, že ony už své děti vychovaly a vy máte třeba první? že jsou na světě o pár desítek let déle, takže třeba mají více zkušeností? neříkám nechat se šikanovat a poučovat, ale trochu úcty by někdy neškodilo-svého partnera si přece vážíte a ta tchýně ho opravdu porodila a ve většině případů vychovala (kromě extrémních případů jako alkoholismus nebo nebezpečné chování)
Máš naprostou pravdu, ale doplním. Ony se jaksi věci kolem dětí dělají jinak. Hlavně maminka prvorodička bez zkušeností dodržuje doporučení svého pediatra a dnešní brožurky ohledně dětí. A ty se bohužel rozchází s tím co se dělalo s dětmi před cca 30 lety. A tady je kámen úrazu. některé dnešní tchyně to nechápou. Přitom jim pediatři radili taky dělat věci jinak než jejím matkám. Začarovaný kruh a tvrdohlavost.
@Anonymní píše:
@MDK my jen mluvily přes Skype a máma byla ve vedlejším pokoji. Ona se tchýně dost krotí, když je u toho někdo další. Nechce být za mrchu.
Já se jí na začátku taky zastávala, když si muž stěžoval. Vycházela jsem ji vstříc a pak se projevila…
Taky jsem se kdysi dávno zastávala, kupovala tchýni na narozky a vánoce dárky a nechápala, když přítel nechtěl kupovat nic. No, teď už to chápu, ale kupuju dál. ![]()
@Jolynka - to olíbávání taky nesnáším.. A je fakt, že já se ke tchyni chovám slušně, ale už si začínám prosazovat i svou ![]()
@Králičice pred vanocema jsme byli u tchyne na vikend, bydli od nas daleko a kousek od ni svagrova, takze jsme jeli i s tchyni ke svagrove, ja ridila, ostatni pili. A tchyne chodi na navstevy stylem vypit kafe a jit, takze ostatni popohanela, ze jako uz bysme sli, tak svagr rika, babicka rikala, ze uz se jede domu a ja odvetila, ale babicka neridi a vsichni se na me koukli jako ze to je odvaha takhle odporovat ![]()
@Jolynka u nás se už léta říká-Kdo řídí-ten velí
a dodržujeme to důsledně ![]()