Řeči tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
367
19.1.14 21:20

@Raduš.ka44 zrovna jsem o něčem o takovém psala, že kdo ví co budeme za pár let říkat svým dětem my a jestli tu o nás nebudou psát naštvané snachy :mrgreen: maminky prostě rády rozdávaji radost celý život a stále se cítí za své děti zodpovědné a mají starost..ikdyž je jim 40 :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
19.1.14 21:26

Hezký večer, zatím jsem jen četla poslední 3 stránky a co vy máte s tchyněma já mám se svou matkou… :pocitac: naposled to bylo pořád něco: malý plakal a ona pořád : je mu zima, je mu horko, má hlad, má žízeň, škrtího tepláky, chce spát, nechce spát… řval, protože jsem ho položila na hrací podložku a ted je obdobi kdy se snaží sednout a nejde mu to :) tak hned rada: musíš ho nosit… říkám, nebudu ho nosit celý den, bude jak klíště. a mama ho vzala na ruku a šla s nim nad sporak s vařícíma hrncema se slovy: já vás nosila celý den… a to je jen jedna perla z 300 za jeden den… (radeji ho necham v bezpecí 5 minut řvát, než riskovat, že se mi šmýkne nebo na něj neco vystříkne u sporáku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
19.1.14 21:28
@Raduš.ka44 píše:
@vlastule30 Aha, takže ty svému dospělému dítěti nikdy nedas žádnou takovou radu? Já vždy myslela, ze Máma je mamou celý život a ze potřeba starat se o potomstvo je přirozená a v rozumné míře i v pořádku.

Matka je urcite matkou navzdy. Velkym umenim matek je uvedomit si, kdy dite dospeje a umirnit svuj zvyk vychovavat, poucovat a radit bez pozadani. Pevne doufam, ze ten okamzik jednou neprosvihnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
19.1.14 21:29

@hartiepa krásně řečeno…taky si přeju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
19.1.14 21:35

@Maniakova diky ;-)

Moje tchyne je strasna zenska. Velmi necitliva k ostatnim a precitlivela na sebe. Loni o Vanocich nicmene slapla natolik vedle, ze se s ni od te doby nestykame. Uff :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
19.1.14 21:40

Ahoj, já mám svou tchýni ráda, nemá vyloženě kecy proti nám, ale perlí taky dobře. Je jí 48 a tchánovi 52, nemají auto a když jim teta nabídla za přepis dobré auto, tak řekli „na co? my auto nepotřebujeme“. To je pravda, nepotřebují, protože jakmile něco potřebují tak zavolají nám „nejedete náhodou do Kauflandu?, nejedete náhodou do Ústí? nemáte nějaké plány na víkend, že byste nás odvezli…“ Bydlíme od nich 8km ve vedlejším městě, její vlastní dcera s manželem od nich bydlí 50 metrů, ale vždy volaj jen nám.
Nebo, našeho prvorozeného byla venku s kočárkem vozit jednou na hodinu když jsme bydleli blízko, když jsme si teď na druhátko koupili kočárek Quinny Speedi, tak to strašně řešila, že ta trojkolka s tím otočným kolečkem se jí špatně ovládá :zed: jakoby s ním plánovala jezdit ona…
Další, manžel se jemnuje po svém otci a než jsme koupili byt, měl trvalé bydliště u nich. Když jsme zařizovali televizi, internet a pevnou linku od UPC, dělalo se vše na moje jméno (měla jsem čas na mateřské, tak jsem to zařizovala převážně já). No a tchýně mi pravidelně půl roku volala, že k nim přišlo naše vyúčtování na manželovo jméno za služby UPC, když jsme jí vysvětlila, že je to jejich, tak se ještě rozčilovala, že oni z té pevné tolik neprovolaj, že to mají jen za korunu a vyčtování je kolem 800Kč, že to nemůže být jejich. Tak jí vysvětluji, že do toho vyúčtování spadá kabelovka, internet i ten telefon…no a hlavně že naše smlouva s UPC je uzavřená na mě a že manželovi tam nic přijít nemůže…Stejně to trvalo toho půl roku než to pochopila :zed:
Poslední co je asi nejhorší je hláška, že jejich byt napíšou na svou vnučku (dceru jejich dcery), protože náš syn má schopné rodiče, kteří se o něj do budoucna postarají, ale že ta její dcera s manželem jsou neschopný, tak aby na tom ta malá nebyla tak špatně :pocitac: logické že? takže manžel a náš syn budou biti za to, že jsme schopný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
19.1.14 21:48

Holky já jsem se svým chlapem skoro 8 let, máme 5měsíční holčičku s svojí tchýni musím dodnes vykat. Navíc je chytrá jak frekvence 1,co se týče dětí a výchovy. Už jsem jí několikrát řekla at si nechá rady, až bude mít její dcera dítě, že já mám svojí mámu a že až budu chtít něco vědět, zeptám se jí. Taky se pořád cpe k nám domů. Bohužel bydlíme s její mámou v baráku se společným vchodem, takže má klíče a chodí si k nám jak se jí zachce :zed: A mluví se mnou jak s blbcem, na tváři nucenej úsměv a říká mi Verunko-vlezdop*del jedna :cert: Nejhorší jsou ty kecy ohledně malý typu: proč brečí? zkoušela už jsi to či ono? na moje děti zabíralo… atd. No jeden by z ní vyrostl a už i můj chlap z ní má kopřivku…Blbý je, že když jí normálně lidsky řekneme, co nám vadí, tak ona to odkýve a za 3 dny to jede na novo :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
19.1.14 21:52

@weyky rada? Odstehovat se :-). Co ma co delat tchyne u mladych doma? Kazdy ma mit svoje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
19.1.14 21:57

@kaspluc no to je nám jasný, už přes půl roku sháníme pozemek a chceme stavět..ale než postavíme, tak jí asi vlastnoručně zabiju :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
19.1.14 21:59

@weyky chapu, my se odstehovali do podnajmu dva měsíce pred porodem, u tchánovců bych to nedala, nejsou zlí. Jsou svý :palec: ale ted je boj s bydlenim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
19.1.14 22:03

@sedanka
Všechny řeči mé tchyně poslouchám ráda, protože je empatická a má nás ráda.
Nemluví nám do našich věcí, pokud se jí na něco nezeptáme. ;)
Přála bych to tak všem. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
19.1.14 22:06

@Drakelous my sice nebydlíme přímo u tchýně, ale jako bychom tam bydleli.Se záminkou, že se jede podívat na svojí mámu, co bydlí v rd v přízemí(my máme horní patro, bohužel ale společný vchod) se vetře i k nám :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
19.1.14 22:10
@Drakelous píše:
Hezký večer, zatím jsem jen četla poslední 3 stránky a co vy máte s tchyněma já mám se svou matkou… :pocitac: naposled to bylo pořád něco: malý plakal a ona pořád : je mu zima, je mu horko, má hlad, má žízeň, škrtího tepláky, chce spát, nechce spát… řval, protože jsem ho položila na hrací podložku a ted je obdobi kdy se snaží sednout a nejde mu to :) tak hned rada: musíš ho nosit… říkám, nebudu ho nosit celý den, bude jak klíště. a mama ho vzala na ruku a šla s nim nad sporak s vařícíma hrncema se slovy: já vás nosila celý den… a to je jen jedna perla z 300 za jeden den… (radeji ho necham v bezpecí 5 minut řvát, než riskovat, že se mi šmýkne nebo na něj neco vystříkne u sporáku :zed:

moje mama to samy :mrgreen: akorat by nesla s deckem ke sporaku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.14 22:18
@Anonymní píše:
Ja mam taky uzasnou tchyni - ma vsechny nehty na nohach plesnive a neustale nam doma chodi bosa, i kdyz tu jsou plazici se mimca, ktere vsechno co najdou na zemi strci do pusy. Na moji zadost, jestli by nemohla nosit papuce ci ponozky jsem se dozvedela, ze ji ty nehty boli a svedi o ona si je potrebuje odvetravat!
Kdyz jsem rekla, ze mam strach o deti, prohlasila, ze to od ni nikdo chytit nemuze…
(jeji dcera, zet a jejich deti - 6 a 10 let, co s ni dlouho bydleli ve spolecne domacnosti maji tez plesnive nehty, kdyz jsem na to poukazala, dozvedela jsem se, ze jim to nevadi a ja to moc resim, ze nikdo to tak neresi..)Radsi anonymne z pochopitelnych duvodu :|

naprosto te chapu, moje tchyne se nemeje a neskutecne smrdi potem, navic nema zuby tudiz ani ustni hygiena ji nic nerika a samozrejme kuracka :poblion: :poblion: :poblion: v hadce jsem ji nekolikrat rekla, ze je spina at se tahne umejt a sni to ani nehlo.Ona se nemeje ani kdyz jde k lekari nebo kdyz ji chlap veme s nama na nakup ja tak zurim a v obchodech se za ni tak stydim :oops: :oops: :oops: ted mame jit na ples a mela by hlidat tchyne, holky jak me se do toho nechce ta prdstava, ze by dala malou spat k sobe do smradlavych perin a k tomu tchan alkoholik tj vune sama o sobe z chlastu…anonym jiste vsichni chapu

• Citovat
  • Upravit
1561
19.1.14 22:19

@alexxa je jedno jestli je to matka/tchyne, proste od doby kdy mela dite v ruce uplynulo 30 let… to by si mely uvedomit všechny.

když jsem ji říkala, že se ve 4 mesících ještě nezačal snažit přetáčet, tak mi řekla at jsem v klidu a necham ho. OK, a ted mi řekně v 6,5měsících, že ho mám dát do chodítka? řekla jsem ne, ona že ho koupí aby tam mohl chodit, ríkám ne my to jako rodiče nechcem až bude chtít začne chodit sam… a ona furt to svoje? že jsme v nich taky byli a chodili jsme v 9 mesicich. a já na to: a víš taky že do 20 jsem měla problémy s kyčlema a brala prášky na bolest a chodila s ortezou na koleni? se urazila a odešla… proste at reknu cokoliv bude vždy proti :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová