Řeči tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
363
20.1.14 16:12
@Anonymní píše:
Ono to bylo takove vyvrcholeni tech dlouhodobych sporu bych rekla.Co se nam narodila mala, tak proste ona si myslela, ze ja porodim a ona se bude starat nebo co.Furt mi do vseho kecala, kdyz jsem sla s malou ven ona musela taky a odstrkovala me od kocarku ale nenechala jsem se :pankac: priteli v te dobe bylo 23 porad takovy dite, no. Delal jim poskoka a penezenku. Nechal si i od sourozencu kakat na hlavu…zarizeny to bylo tak, ze my jsme jim davali penize na jidlo a tchyne mela varit. jenze to bylo tak, ze se na stridacku varilo hnusne bile kysele zeli s fazolema.To jsem jako kojici nejedla takze jsem si v zaveru stejne kupovala povetsinou rohliky a naky rychlovky sama. A pravidelne v den, kdy mel pritel vyplatu nevarila. Nevim proc asi aby jsme si myslely, ze neni co. Nakonec jsme si zacly varit samy, pouzivat sve nadobi, rucniky…furt nebylo dobre jedno rano jsem sla na wc a tchan jeste ozralej-alkoholik na me zacal rvat, ze jsem jim zaspinila rucnik co jim vysi v koupelne, ze mam dost svych, tak co jim kradu ty jejich… no u nas v pokoji jsem se vzteky rozbrecela nebo kdyz jsem varila tak ona mi vzdy bud sporak vypnula nebo mi ho preplana minimum, nadavky co jsem si vyslechla…kdyz jsem zjistila ze jsem tehotna, chteli jsme zkusit hypoteku. CHlap to vykecal svy sestre ta bezela za rodicema a „starej“ si pekne pockal, az chlap nebyl doma a pak na me spustil co si to dovoluju, chtit po jeho klukovi hypoteku, kdo jako jsem, ze po nem vubec neco chci. jenze on se mladej taky jaksi zapomel sestricce zminit, ze pokud by hypoteka vysla, tak pres moje stavebko, ale to prece nikoho nezajima…Jeho sestar tou dobou bydlela u jejiho pritele cekali mimco, ale odstehovaly se teste pred tim, nez dosly doplatky za eletriku a kdo tech 5 tisic zaplatil? Muj pritel.Kdyz pak jeho segra porodila nakvartyrovala se ke starejm pac ten jeji krasavec ji doma nepomahal za nim jezdila s miminem jen na vikendy.Bez dovoleni mi brala vanicku pro malou a jine veci pak mela tu drzost rict jestli jsme ji nahodou nesebraly Vigantol kdyz si ho zapomela doma…
Cas plynul, neshody a hadky byli cim dal castejsi.Pak mel pritel narozky. Z niceho nic se s nama prestaly bavit, delali naschvaly, bouchali s dverma kdyz mala spala. Slusne jsem stary rekla at s nima netriska a ona na to at si tahneme spat k nasim a zacala mi nadavat sproste.Tak jsem ji rekla kdo je u tebe sk…ena p..a podivej se na sebe a uz to jelo.Pak me ta p.zda skripla ve dverich kdyz jsem sla do kuchyne a zacala do me mlatit tak jsem se samozrejme nenechala.Do toho prisel starej ten byl samozrejme ozralej a branil ji odstrkoval me. Priznam se, ze i kdyz se vztahy upravily, tak do dneska lituju toho, ze kdyz jsem ji chtela kopnout vlezl do toho starej a chytil to on. pak jsme po sobe jen pokrikovaly nadavky a do toho prisel ten muj(nebyl doma)a ptal se me co se stalo.tak jsem mu to rekla.Ten dostal nerva a sel je servat jenze ta k.ava napadla i jeho a byla z toho velka rvacka kdy se fakt porvali a nakonec ona jeste zavolala policii…Nejlepsi na tom pak bylo, ze kdyz si pak druhy den sly stezovat synovi, kterymu dum patri vse obratili a taak hrozne byli rozhodnuty na nas podat oznameni, do doby nez jim policajt rekl, ze si zaplati spravani rizeni na prestupkovy komisi cca 2000 to uz pak nechteli…Jeho bracha nam pak rekl, ze moc dobre vi, jaky jejich rodice jsou, ale ze pokud tu nebudem zit v klidu tak at si neco najdem, ze nas nevyhazuje, ale ze takovy veci odmita resit.
Pul roku na to, mi zvonil mobil a starosta mi nabizel byt 2+kk zadost jsem tam mela 2 roky na obci…letos to budou 2 roky, co bydlime samy a vtahy se hooodne zlepsily. Rikam chlapovi vidis, kdyby jsi me hned na zacatku poslechl, aby jsme se odstehovaly tohle se nikdy nemuselo stat… i kdyz teda problem s jejich nehygienou mam do dnes :poblion: :poblion: :poblion:
Omlouvam se ze roman (a chyby),ale jak jsem zacla psat…asi to chtelo trochu ven…

Bože tak tady nemam slov :roll: :roll: myslim, ze tohle by ani v televizi nevymysleli. 8o a ty jsi asi taky pekny cislo, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.14 16:41
@Sorbetka píše:
Bože tak tady nemam slov :roll: :roll: myslim, ze tohle by ani v televizi nevymysleli. 8o a ty jsi asi taky pekny cislo, ze?

jak to myslis, ze jsem cislo? mela jsem se nechat zbit nebo co?
ani sluvko z toho neni vymysleny, kdybych mela popisovat vse… treba to jak si myslela, ze ji nevidim, kdyz se mi hrabala ve skrini. Postezovala jsem si priteli, ale byl na jeji strane.nebo kdyz prisli s tim, ze musime koupit maso.On ho v obchode objednal.Rano vstal do prace a odesel. Volala jsem mu, ze mi nenechal penize abych ho vyzvedla oa n mi na to rekl:„Ja si na to nevzpomel az dole tak jsem je dal mamce.“Rekla jsem mu neco aha takze kdyz jsi videl mamu tak sis najednou vzpomel jo? Nakonec z nej vylezlo, ze proste je dal mame aby to maso vyzvedla ona. Ze zacatku tam chybela i ta opora v chlapovi a oni to vedeli a vyuzivali toho.

• Citovat
  • Upravit
384
20.1.14 19:44

@babice
at vam takovy vztah vydrzi, ja dokud neporodila prvniho prcka tak bylo vse ok pak zacla do vseho strkat nos vyzvidala a to ja nesnasim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
21.1.14 16:58

Tchýni nemám ale nadávno mi známá od mé babičky řekla - ta je ale také taková masitá! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
384
21.1.14 21:03

@MarkétkaBeruška tchyne masita.' Ted si me pobavila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AWK
1
25.1.14 01:48
@Králičice píše:
Holky, já asi nejsem ta nejlepší snacha na světě, alespoň né pro tu mou.. Nestala jsem se její dcerou a nehodlám ji poslouchat.. mám svou tvrdou hlavu a chráním si soukromí.. jako babičku ji respektuji, ale ona by nejraději byla druhá máma..Nicméně oproti těm vašim je zlatá ;)

Píšeš mi z duše :) ale ta moje zlatá teda není :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
25.1.14 05:07
@vlastule30 píše:
Mám pár dní po termínu porodu, malýmu se ven nějak nechce, tchýně sem přijde několikrát za den zjistit jak mi je, jestli se něco děje, jo je to od mí milý, že se stará, kdyby to nedoplňovala komentářema typu, ježiš ten bude velkej když je v břiše dýl a aby nebyly nějaký komplikace a aby byl normální, aby se mi nezkazila voda a že je to divný, že se ještě nic neděje, když švagrová porodila obě děti dřív atd. atd. To slyšim pořád nějaký srovnávání se švagrovou, jejíma dětma a zbytkem republiky. Já už jsem takhle na mrtvici, že termín za mnou a nic se neděje a tyhle hlášky mi tedy opravdu nepomáhají :?

moje svagrova ma deti jen o mesic starsi a to je teprv zuzo! :mrgreen: Obcas mi tecou nervy, kdyz si jen vybavim ty poznamky, ze svagrova to dela tak a proc ja jinak :pocitac: bastesti teda mam rozumneho chlapa, ktery se vzdycky zastane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.14 20:32

Matka mého přítele na něj ve 23-letech šišlá, říka mu: ty můj šušňo a nebo nám obou, že jsme její dědtičky… 8o

• Citovat
  • Upravit
15
13.1.15 19:43

Moje babička bude už po páté prababičkou, je jí 75 let a mám ji moc ráda a vždycky se nad jejíma hláškama fakt od srdce zasměju, protože vím, že to nemyslí zle, jen to prostě řekne tak jak jí to na jazyk přijde. je prostě taková a já ji mám takto ráda. někdo jiný by asi vyletěl z kůže a seřval na dvě doby. Já si říkám: dlouho tu už nebude a aspoň budu mít na co vzpomínat. te´d k věci: když jsem babi oznamovala, že čekám mimčo tak na mě vykulila oči a říká: a do prdele! Dyť jsem ti říkala, žádný děti neměj je to akorát pro zlost ( přitom má čtyři děti, několik vnoučat a pravnoučat kterým by se rozdala ). ohledně kočárku mi řekla: Kočárek kup až bude malej starší ne hned po porodu oni totiž můžou ty děti umřít a co potom s kočárem. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
14.1.15 19:26

@Jomča :mrgreen: Babička je dobrej kolik :-) Ale jak píšeš, pochybuju, že by to myslela zle, i když věřím, že spoustu lidí by tohle urazilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
14.1.15 20:27

@K9Girl Tím, že ji znám a vím jak těžkej měla život se čtyřma dětma na který byla sama protože děda od ní odešel ale před tím je všecky mlátil jak žito, tak vím, že zle to nemyslí jen prostě co na srdci to na jazyku :D. navíc babi je chodící černá kronika, vždycky když přijedem povykládá mi kdo umřel, koho zabili a pak to završí tím, že at se radši s chlapem nerozcházím, že to oni nesou blbě a pak mě někde ještě zabije :D..takže co návštěva to perla.pak se vždycky s rodinou smějem co zas babi komu řekla :D…naposledy mi cpala hrnce, který jí koupila teta k narozkám a říká mi: na ho..o takový krámy, vždyt já si už moc nevařím tak si to vem ty. Volala jsem tetě že mi babi nacpala hrnce co jí koupila na narozky a nechce si to nechat vymluvit.tak mi teta říká no když to babi udělá radost tak si to vem. Jedem tam příští víken tak jsem zvědavá s čím babi zas vyrukuje :D..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
14.1.15 20:30

@Jomča alespoň máte v rodině veselo :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.15 22:27

Tchyně koupila dceři oblečky, velikost 3-6 měsíců a zděsila se, že malé už jsou (je 4 měsíce stará), že si myslela, že jí budou tak v roce, že ji mám okamžitě přestat tak krmit, protože obezita je hrozně nezdravá.
Přitom dcera špatně pije a má lehčí podváhu… žížala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
9.2.15 14:49

Holky, já jsem se tak nasmála…a zároveň jsem ráda, že nejsem sama, kdo má „doma“ veselo…vdaná nejsem, s přítelem jsme spolu 6 let, 4 roky spolu žijeme. S jeho rodiči vycházím ale…
Bydlíme ve velké městě (přítel tady žije 15 let), ale pochází z malé vesničky (Hoštice hadra - všichni ví o všech všechno…). Jeho rodiče jsou typy lidí - buďme se všemi za dobře, hlavně neříkejme co si doopravdy myslíme, abychom se někoho nedotkli a nikdo proti nám nic neměl…což je na mě - jako na holku z města - k tomu všemu ještě hodně upřímnou, nepochopitelné. Ale vzpoměla jsem si na dvě situace, kdy mě tchýně taky vytočila:

1. švagrová se rozvádí se švagrem (švagrová je jejich dcera, sestra přítele) z toho důvodu, že se v manželství „nudila“ a našla si mladého kluka, kterého si hned nastěhovala do domu, který postavil její manžel vlastníma rukama a ještě ho splácí. Asi čeká, že bude vychovávat její dvě děti. Jednou jsme to tak u oběda probírali a tchýně povídá: „Já stejně toho Michala (švagr, který odešel z domu po tom, co si tam nastěhovala toho nového) nechápu - při první příležitosti se sbalil a utekl jako malý kluk…vždyť tam mohli žít všichni pěkně spolu“ :twisted: :evil: :twisted: :evil: jsem nevěděla, jestli si dělá srandu, ale pak jsem zjistila, že ne…
  2. přítelova sestřenice se před nedávnem vdala a přestěhovali se z našeho města na vesnici s tím, že nikomu pomalu nic neřekli (víme proč…) a jednou tak sedíme a tchýně povídá: „Už jste si byli podívat na nový dům od Pavly?“ - tak jí povídáme, že ne, že nás nikdo nepozval…a ona na to, že nechápe, proč by nás měli zvát, asi neměli příležitost. Tak jí povídám, že měli příležitost, když jsme spolu seděli u nich (u tchýně) na Vánoce asi 3 hodiny vedle sebe…a ona na mě vyjela s tím, že jsem nějaká náročná, že pořád potřebuju, aby mě někdo někam oficiálně zval, že jsem divná. Že kdybych chtěla, tak vezmu kytku a jdu tam zazvonit, že jsem přišla na kolaudaci, ať mi udělají aspoň kafe…už to neřeším, protože to vede maximálně tak k hádce :P

Podotýkám, že tchýně a tchán nejsou žádní babička s dědečkem, ale relativně vysoce postavení manažeři v zahraničích firmách…jen se asi v práci chovají jinak než doma :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
9.2.15 16:13

Taky dobrý.. :mrgreen: :mrgreen: @Sinquinita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie