Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@paola white píše:
Po porodu druhorozene dcery (prvni je syn) manzelovi do telefonu rekla, ze mit holku je stejne lepsi. Hodne mu to ublizilo a me o mrzelo za nej. Na me ona kecy verejne nema. Boji se
Podobnou zkušenost mám taky. Když jsem čekala první dítě - holku, tak řekla kamarádovi mého muže:…„my holku nechceme, my jsme zvyklí na kluky“. Ona má dva syny a její prvorozený syn má taky dva syny. Sestra tchyně má taky dva syny, takže všude samý kluk. No, já v 6. měsíci a řekla to nahlas přede mnou naprosto bez studu.
@neumisa píše:
Ježíše bych do toho netahala, ten v tom bude nevinně…
predpokladam ale, ze vse vidi ![]()
@Haku píše:
predpokladam ale, ze vse vidi
to je jeho a její věc ![]()
Tak já mám mou tchyni docela ráda, pokud se ne*ere do čeho nemá
Právě děláme u ní v baráku půdní vestavbu a už mě totálně unavuje se s ní dookola vybavovat jestli budeme mít indukční nebo elektrickou desku. Proč červené kachličky a ne zelené, proč je kuchyň na té straně a ne na druhé a mohla bych pokračovat do zblbnutí. Nejhorší na tom je, že i když s ní o tom nediskutuji a snažím se řeči o půdě vyhýbat, vždy mě zatlačí do kouta a začne nanovo. Když si něco uděláme podle sebe, tak se s nama nebaví a to je pak klíííd
A největší kecy? Asi na její narozeniny. Venku 40 stupňů ve stínu já týden před porodem a nelíbilo se jí, že chci na pár hodin domů( dost hlasitě přede všema mluvila, že jsem citlivá, že přece horko je všem tak na co si hraju). V 1 ráno mě přemlouvala ať nejezdíme domů, že nesmím řídit těhotná a ať raději spím na zemi u nich v ložnici
Mohla bych pokračovat ještě hodně dlouho, většinou mě vytočí, ale pak se tomu doma zasmějeme a je klid.
@MDK píše:
@sedanka Já začít psát o své tchýni, tak už sem nikdo jiný nenapíše.To by bylo na román!
tak to spojime a bude z toho bible
@K-Black píše:
Chtěla bych si někdy počíst i vyjádření těch tchyní, myslím že by to byla sranda
Presne tak…mam 3 syny, jsem odvarena uz ted…
@sedanka píše:
Tak zacnu… kdyz jsme chteli prvni mimnko zkouseli jsme to rok a porad nic tchyne porad chodila a neustale se me ptala:,, Ester, ja vam do toho s Lukaskem nechci kecat ale meli by jste se vice snazit ja uz taky nejsem nejmladsi (bylo ji 49 let) a chci taky nejake vnoucatko,, nebo potom chodila a prej,, kdy mas t plodny dny at toho Lukase taky popozenu ----- jako az si vzpomenu na ty jeji rady nebo az zas kvakne tak hned napisu
@scentini píše:
Moje tchýně se o mě absolutně nezajímá, jsem v 7 měsíci a je jí to asi jedno, na vánoce narozeniny a ani na svátek jsem nic nedostala ani nějakou blbost na malou, ona totiž šetří na dovolený, to mě řekla o vánocívh
No jestli tě mrzí tohle, tak počkej jak tě bude mrzet až nebude jezdit na Vánoce a na narozeniny vašeho dítěte.
Mě je třeba jedno, jestli na mě s.re, ale na Vánoce a na narozeniny naší dcery teda zadek zvednout od televize mohla. Museli jsme dceru pro dárky zavést. Tchyně je plně mobilní, ale holt líná.
@phoma my teda asi jen 40km
ale to zas byli kecy manželovi, že je ráda že si našel novou lepší rodinu. novou maminku (jako moji) a že je ráda že mohla sním být těch pár let ona a tak
jako bychom se odstěhovali do ameriky.
nedávno volala jestli známe jejich adresu, že nikdy nepřijedem. sme tam asi 3× do roka. na víc nemám. muž ji řekl proč nedojedou oni, prý je nezveme. ale když je pozveme nikdy nepřijedou.
jinak nikdy sem od ní nic nedostala a ani nechci.
Tak moje tchyne je hlavne sprosta jak dlazdic, svym synum normalne rika deb-le, vo-e, ku-vo atd.
chlasta od rana, dozaduje se naliti panaka, jako ze aby si nenalivala sama, huli jak fabrika. Zadne hovory s ni radsi nevedu, pouze odpovidam, kdyz se na neco pta, obcas se jeste snazim delat, ze neslysim.
Ale jinak taky mela samozrejme takove ty chytre rady, jako macet dudlika v medu, kdyz ho deti plivaly a tak podobne.
@RadkaCh píše:Já jsem od své tchyně dostala antikoncepci.
taky dobré ![]()
@Deninina píše:
Tak já mám mou tchyni docela ráda, pokud se ne*ere do čeho nemáPrávě děláme u ní v baráku půdní vestavbu a už mě totálně unavuje se s ní dookola vybavovat jestli budeme mít indukční nebo elektrickou desku. Proč červené kachličky a ne zelené, proč je kuchyň na té straně a ne na druhé a mohla bych pokračovat do zblbnutí. Nejhorší na tom je, že i když s ní o tom nediskutuji a snažím se řeči o půdě vyhýbat, vždy mě zatlačí do kouta a začne nanovo. Když si něco uděláme podle sebe, tak se s nama nebaví a to je pak klíííd
A největší kecy? Asi na její narozeniny. Venku 40 stupňů ve stínu já týden před porodem a nelíbilo se jí, že chci na pár hodin domů( dost hlasitě přede všema mluvila, že jsem citlivá, že přece horko je všem tak na co si hraju). V 1 ráno mě přemlouvala ať nejezdíme domů, že nesmím řídit těhotná a ať raději spím na zemi u nich v ložnici
Mohla bych pokračovat ještě hodně dlouho, většinou mě vytočí, ale pak se tomu doma zasmějeme a je klid.
v tech 40 stupnich bych asi taky nevydrzela a rady o rizeni dostavam do ted jednou mi povida na dalnici (uplne blba) hele Tadeasek se v ty autosedacce nejak mele neodpoutal se? tehdy mu byli 4 mesice a autosedacka delala problem i me to zapnout
@sedanka
Tak dej vědět, až začneš sepisovat. Ale co se týká mě, u mě by to byla spíš bible pekelná. ![]()