Kedy ste sa vo vzťahu rozhodli pre dieťa?

SK27
20.12.23 06:57

Kedy ste sa vo vzťahu rozhodli pre dieťa?

Ahojte, po akej dlhej dobe spoločného vzťahu ste sa rozhodli mať spolu dieťa? My sme s partnerom spolu ani nie pol roka, asi po 2 mesiacoch som sa ku nemu nasťahovala, všetko je super, vzťah klape. Partner čím ďalej tým viac hovorí že by sme sa mohli začať snažiť o bábätko. Ja som mala nedávno 30, on 42. Asi každého čo poznám že sa pre toto rozhodli tak to bolo aspoň po roku čo boli spolu, ak to samozrejme neprišlo neplánovane :).

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Stará známá
20.12.23 07:14
@SK27 píše:
Ahojte, po akej dlhej dobe spoločného vzťahu ste sa rozhodli mať spolu dieťa?

Až po nekolika letech, ale poznali.jsme se ve 20+, takže první jsme stihli před třicítkou. Ve tvém případě bych minimálně půl roku počkala. Myslím, že je dobré poznat navzájem své rodiny, pratele, jet spolu na dovolenou, zažít řešení i nepříjemných situaci a problémů.. a hlavně, ujasnit si fungování spolecne domácnosti, finance - kdo co platí, jestli chcete mít společný účet, jak to bude, až budeš doma s dítětem atd.

• Citovat
  • Upravit
37144
20.12.23 07:18

Půl roku je za mě zpětně málo, já otěhotněla po půl roce vztahu neplánovaně, dítě sme si nechali, ale vztah na tom ztroskotal. Za půl roku se nestihnete tolik poznat, nestihnete toho tolik zažít, vidět se v různých situacích apod. Druhé dítě s druhým mužem sme si pořídili cca po roce vztahu, ale tam už sem to jedno malé dítě měla a viděla jak zvlada ten chlap fungovat už v tom vztahu i s dítětem, plus sem teda byla tou dobou ještě na rodicaku a měla tudíž dost volného času nějak ten vztah budovat a nebyla 3/4 času v práci. Začínat úplně od nuly, tak bych nespechala, v tom prvním roce ještě mas takové ty růžové brýle a jsi strašně zamilovaná a nevidíš jeho chyby. Celkove vztahy co mám v okolí, kde si dítě pořídili dřív než po tom roce, hned ztroskotaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.12.23 07:22

Po svatbě se začalo na dítěti aktivně pracovat. Brali jsme se 3 roky od začátku chození/ bydlení spolu. My jsme spolu začali po měsíci chození bydlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5661
20.12.23 07:31

My jsme dite neplanovali v ten cas, kdy prislo - cca po 9 mesicich vztahu. Niceho ale nelitujeme, je to to nejlepsi, co nas mohlo potkat a myslim si, ze nas to sblizilo a posunulo daleko vic, nez x spolecnych let v predchozich vztazich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
20.12.23 07:47

Jako nejste nejmladší, tlaci vas cas, ktery je neúprosný. Je fajn, ze toto tema nadnášíte, takze je jasny, ze oba chcete. Jak to máte finančně? Je jasno, kdo koho bude živit na rodicaku, nějaké zázemí, aby vztah neztroskotal na financnich potizich?
Ja bych obecne zacala tak po trech letech, ale ve vašem věku…i tak bych tomu dala minimalne rok. Poznat se, uzit si bezstarostný cas, na kterem budete stavet, až pujde do tuhého. A ze s dětmi půjde. Taky poresit, jestli jedno nebo dve, tam cas muze být jeste důležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
20.12.23 07:53

My jsme spolu po půl roce začali bydlet a hned jsme začali usilovat o dítě. Bylo mi o dost víc než tobě. Nešlo to hned, dítě se nám narodilo po dvou a půl letech vztahu. Další v necelých třech letech prvního. Vztah nám funguje, budeme spolu teď šest let. Jediný, čeho lituju je, že jsme se nepotkali dřív. Měli bysme těch dětí víc.

• Citovat
  • Upravit
36172
20.12.23 07:56

Po roce a čtvrt. Bylo nám oběma kolem 30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
20.12.23 07:57

U vás je jiná situace.
My jsme spolu začali chodit v prváku na VŠ, byli jsme od sebe půl roku. Ve 25 jsem se vdávala, ale dítě jsme logicky ještě odložili. Chránit jsem se přestala ve 30, a aktivně snažit, vyloženě přes IVF od 33 let, prvního syna jsem rodila 2 měsíce před 40 narozeninami. Rozvod nastal po 2 dětech a 22 letech manželství.
Ani dlouhodobej bezdětnej stav nezaručí, že Vás dítě neohrozí.
Teď bych řekla, že spíš si udělejte dítě ve stavu zamilovanosti, kde budete s láskou pečovat a pomáhat si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.23 08:15

Planuju to po dvou-dvou a pul letech vztahu. Sice mi bude 37, ale to se neda nic delat. Zadne biologicke hodiny nepocituju, a tak si nehodlam dite upichnout v hormonalnim rausi zamilovanosti. A mimochodem, zdejsi diskuze samozivitelek jsou taky poucne.

• Citovat
  • Upravit
573
20.12.23 08:15

Po nějakých 6,5 letech.. mezitím jsme si nechali postavit dům. Byla to pro nás priorita, nechtěli jsme mít dítě v malém bytě. Pak jsme se přestěhovali do domu a za nějaký rok a půl to vyšlo. Termín mám 22.2.2024 :mrgreen: :srdce: (Jinak jsme se k sobě sestěhovali asi po 3 měsících vztahu, abychom neplatili dva byty, tak jsme dali můj menší do pronájmu)

Příspěvek upraven 20.12.23 v 11:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
20.12.23 08:19

My spolu zacali zit asi po mesici, po pul roce vztahu muz zacal mluvit o svatbe a po necelem roce jsem neplanovane otehotnela, ale potratila jsem. Pak jsem otehotnela znova asi za pul roku a opet jsem potratila. Nakonec jsme se vzali po 3 letech chozeni a pul roku po svatbe se nam narodilo dite. Ve vysledku musim uznat, ze to bylo akorat, protoze jsme toho stihli zazit hodne jeste bez ditete. Jenze my se poznali, kdyz mi bylo 25, takze jsem na tohle mela jeste hromadu casu. Kdyz si predstavim, ze by vyslo hned to prvni tehotenstvi po par mesicich vztahu, tak si nemyslim, ze by nas vztah vypadal o tolik jinak, nez dnes, proste kdyz mas dite se spravnym muzem, tak je jedno, jestli prijde po roce vztahu nebo po 10…Kazdopadne na vasem miste bych doporucila se jeste pred porizenim ditete vzit, to reseni svatby a spolecnych financi proklepne jeste dalsi aspekty vztahu, ktere spolecne bydleni nemuselo odhalit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22952
20.12.23 08:22

My jsme spolu od 19/21 let, oba jsme byli toho názoru, že nejprve svatba a zázemí a pak dítě. Vdávala jsem se ve 23 a o dítě jsme se snažili 2 roky, porodila jsem ve 26letech první a ve 29 letech druhé.
Dneska jsme spolu 16let ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
20.12.23 08:30

Po třech letech společného bydlení a po svatbě. Jste spolu krátce, čas tě netlaci - nespechala bych. A tedy nejdřív svatba a pak deti, z toho bych neuhla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.23 08:32

My jsme trochu dost atyp :lol: My jsme se dali dohromady, když jsem už byla těhotná s jiným. Znali jsme se tedy už nějaký čas před tím a já byla cca. v polovině těhotenství.
Sestěhovali jsme se v měsíci dítěte. On chtěl dřív (byl i u porodu), já se zdráhala. Pořád jsem si říkala, že mu dávám šanci na svobodný život :lol: No sestěhování dopadlo skvěle, po půl roce vztahu. O dva měsíce později mě požádal o ruku a za další měsíc jsme zjistili, že jsem zase těhotná :think: :roll: Dítě jsme si nechali. On chtěl, já nechtěla. No je tu a jsem za to samozřejmě teď ráda, ale kdyby nám to nevyšlo, tak jsem v háji, hodně slušně řečeno.
Teď už jsme spolu 10 let a není mi ještě ani 30. Děti velké. Jsem ráda, že jsme zariskovali a vztah vyšel. Navíc, pořád to cítím jako na začátku. Manžel je mi vším :srdce:
Něco mi říkalo, že to vyjde. Stejně tak jako u prvního vztahu, že nee (proto jsem odešla). Ale tak člověk se nemůže spolehnout pomalu ani sám na sebe natož na člověka, kterého zná pár měsíců. Já měla zázemí, měla jsem kam jít, úžasnou rodinu, která by mi vždycky pomohla. Vnímám to tak, že jsem měla sakra štěstí :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky