Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahojda holky, všichni máte moc krásné dětičky
. Snad se jednou toho taky dočkám. A co jednou - doufám, co nejdřív. ![]()
Sluni - moc díky za odpověd
, moc mi to pomohlo a zvedlo ze splínů.
Krásný večer.
je tady malinko prazdno, ja nevim, mam z toho malinko strach… ![]()
Ahoj Fairy a všechny
,
my měli dnes bezesnou noc,malej se pořád budil,tak ho mám dnes doma. Od půl devátý spinká na gauči,teď jsem ho měřila a měl skoro 39'
. Tak to bude zas hukot,týden doma,venku tak hezky…a ještě když je nemocnej,bývá děsně protivnej
. No za chvíli mu zabere Nurofen,tak snad bude líp!
To jsem si hezky postěžovala
.
Co vy,jak se daří?
Jani-je ti líp?
Kahu-vydrželas?
Petro-ty máš ještě čásek,držím palečky!
Sluní-jak se vede mamino?
koho jsem nejmenovala mooooc zdravím
.
Dinul, tak to si „užijete“. Doufám, že malej bude brzy v pořádku a tobě se nemoc vyhne.
Mně je pořád špatně, včera vyloženě na zvracení, jsem unavená,… ale nic mě nebolí. Už aby to přešlo a mohla jsem si těhu užívat.
Ahoj Holky, já poslední dny nestíhám PC ani v práci a doma už vůbec ne ![]()
Ale myslím na Vás stále a jen co to půjde, budu tu.
Holky čekatelky na // , jak je? Ubíhá to hrozně pomalu, že jo?
Chjoo.
držím moc palce a těším se, až taky budu moct čekat ![]()
ahojda holky, zdravím všechny těhulky a čekatelky.
Dinulko ať se prcek brzy uzdraví ať můžete užívat sluníčka.
Sluni tobě přeji, až je už lépe a můžeš užívat
![]()
Holkám čekatelkám, mám týden to krve. Ach jo. Co vy? Držíte se?
Markét - my na tebe myslíme taky
, chtěla jsem si po KET dát pracovní pauzičku, ale tak nějak jsem po těch pár dnech volna zjistila, že si snad radši navalím práci, abych přišla na jiné myšlenky. Takže jdu na to. Přeji všem krásný den a myslím na vás. ![]()
dinulka píše:
Ahoj Fairy a všechny,
my měli dnes bezesnou noc,malej se pořád budil,tak ho mám dnes doma. Od půl devátý spinká na gauči,teď jsem ho měřila a měl skoro 39'. Tak to bude zas hukot,týden doma,venku tak hezky…a ještě když je nemocnej,bývá děsně protivnej
. No za chvíli mu zabere Nurofen,tak snad bude líp!
To jsem si hezky postěžovala.
Co vy,jak se daří?
Jani-je ti líp?
Kahu-vydrželas?
Petro-ty máš ještě čásek,držím palečky!
Sluní-jak se vede mamino?
koho jsem nejmenovala mooooc zdravím.
ahojky..tie teplotky poznám..naša mala ma od 4,5 mesiaca troblemy zo zapalom moč. ciest..nakoniec som si vydupala vylučovaciu urografiu a ešte jedno vyšetrenie kde sa zistilo,že ma reflux na obličkach 3 a 4 stupna..4 stupen sa musel zoperovat nakolko sa jej moč vracial do obličky a mohol ju poškodit…v maji mame ist na kontrolu..ale stale ma zapaly..tak asi pojdeme na dalšiu operaciu..vkuse atb berie..augmentin..atd…ale začala som jeje davat colostrum,vraj je to dobre na imunitu…už to raz brala a zapaly nemala.. ![]()
Sluníčko28 píše:
Dinul, tak to si „užijete“. Doufám, že malej bude brzy v pořádku a tobě se nemoc vyhne.
Mně je pořád špatně, včera vyloženě na zvracení, jsem unavená,… ale nic mě nebolí. Už aby to přešlo a mohla jsem si těhu užívat.
juuuj,.aj ja by som chcela…zase obimat zachodovu misu..
tažke obdobie,ale najkrajšie obdobie v mojom živote..moje tehotenstvo… ![]()
Ahoj všem,
omlouvám se za vpád - vidím, že řešíte morfologii, můj manžel má dlouhodobě morfologii 0-2% ![]()
Když jsem hledala info, tak mi bylo vysvětleno, že se moc neví, jaké deformace znamenají, že už spermie není schopná vajíčko oplodnit, tzn. posouzení je subjektivní - to, co je v jednom CAR 0%, může být v druhém 10%. Nicméně veledůležité je, jestli spermie nese správnou genetickou informaci (i z ošklivé spermie může být hezké mimčo). Proto u špatné morfologie doporučuju nechat si udělat fragmentaci DNA spermií. Protože s nulovou morfologií to pravděpodobně dřív nebo později k IVF dojde a na základě špatných výsledků by bylo dobré zvážit další metody jako PICSI nebo dárce, aby jste nepodstupovaly spoustu IVF s mizernou šancí na úspěch.
U té morfologie je příčina většinou neznámá a proto se s tím špatně něco dělá (doporučuju před ivf HP, vyšetření u urologa zejména aby vyloučil varikokélu a chlamýdie a ureoplasmata, tím to občas bývá).
No a my jestli dostaneme v červnu požehnání, tak nás čeká KET v srpnu, bojim bojim.
ahoj holky
to jste se opět rozjeli? jak Leni Ti je? dnes jsem byla u svého gynekologa jsem 7+3 mám těhu průkazku
a za týden vysazuji léky
naprosto vše ok a dnes muj gynekolog se asi dobře vyspal udělal my i ultrazvuk a miminka že jsou dvě tak jsou velký. Dinul pěkná fotečka
tak holky hezký večer.
a včera jsem to řekla dceři v pondělí ji bude 5 roků, už nevím jak to vzniklo tak jsem ji pověděla, že čekám miminko tak ona a je bříšku a na to mě řekla že konečně nebude sama a sevším mě pomůže a pak dnes jsem ji fotku ukazala z ultrazvuku nic jsem ji neřekla maminko pokud dobře vidím tak jsou tam dvě miminka dvojčátka to je supr budem muset nakoupit plín dudáčky obleční sevším pomohu tak supr
tak uvidíme jak ji to bude bavit až to bude celou noc brečet až se s náma nevyspí i když má tvrdé spaní
tak jsem se Vám musela pochlubit a už máme stanovéný termín svatby
už jsem přítele uhnala
holky krásný večer.
Ahoj devcatka kuzlatka, ja stale odolavam…a netestuju, ale mam spis pocit, ze to nevyslo hmmm
ale jinak jsme s kahu meli bajecny den, sli jsme do kina na 3D Rio a pak do parku a k babicce pro mazance a az ted jsme dorazili domu…hihihi ![]()
Co vy kocky??? ![]()