KET 2019, 2020, 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2717
7.4.21 17:40

@Petra Star děkuju za odezvu. Peti a tys měla embryjko po genetice? Myslím tohle, které se chytlo, ale pak jsi potratila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
7.4.21 21:11

@Maky1234 Ne, nebylo vysetrene.
Na PGS je dobre, ze kdyz uz otehotnis, tak se to vetsinou nepotrati. riziko klesa asi na 5%. Samozrejme pokud ho nevypudi imunitni system. Snad budes mit brzy vysledky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
7.4.21 21:20

@Petra Star
ja vim o jedne holcine, ktera nema problem otehotnet, ale biochemka. tak po nekolikatem CAR. provedena vysetreni co do poctu nic moc a za mesic uz stimulovala. pry to bude genetikou, takze PGS. rodice ok. Vratilo se vse, max odpadlo jedno. uz nevim presne. zatim je po dvou transferech a zas v obou pripadech biochemka
podle me muze jit o imunitni zalezitost, bohuzel na reprodukcni imunologii nebyla, protoze ji tam dr neposlal.
za me dost neprofesionalni pristup daneho centra. ocekavala bych vice vysetrenich nez bych prikrocila k ivf. z duvodu, ze se opravdu pokusim najit priciniu a odstranim ji, pokud to pujde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
7.4.21 22:31

@Petra Star děkuju, snad jo…a snad ty výsledky budou jakžtakž dobré… :oops: :think:
@Toluma to je dost k zamyšlení…já nad tím taky teď přemýšlím o dost víc než předtím…ono je totiž hezký, že jsem u Apolináře ušetřila, ale když vezmu v potaz peníze za všechny ty kety ( a pominu ty nervy atd.), tak o jakém šetření vlastně může být řeč… :roll: počkám na tu genetiku a pokud to vyjde dobře a další ket by zas nedopadl, už po tom půjdu. To není možný nemít z tolika pokusů výsledek. A pokud budu mít pocit, že jsou laxní, taknjsem ochotná jít jinam.
Ta slečna to zatím nijak neřeší, ten vlažnej přístup caru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1355
7.4.21 22:46

@Maky1234 dcerce je 16 měsíců a do CARu jsme začali chodit někdy v roce 2017 myslím..Do manžela se snazim cpát Folandrol, ale musím ho nutit ja, on sám by si na to nikdy nevzpomnel :zed: no jsem docela zvědavá co nám řeknou v PFC, třeba v předchozím CARu nebyli tak dusledni a něco neodhalili.. A s tím kojením mas pravdu. Ja už se pripravuju na to ze s tím budu muset přestat. Ale jako MS mám v pohodě pravidelnou a normálně ovuluju, tak si myslím ze to snad velkou neplechu nedělá. Takže jim půjde asi hlavně o případný leky který bych brala.. A tobě teda ještě žádný transfer nevyšel? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
8.4.21 07:23

@Maky1234
no hele nevim, ja ji psala at si to reprodukcni imunologii vydupe a pak uz jsme si nepsali.
tam je blbe, ze ona si nic nezjistovala, sla do toho po hlave a bezmezne verila lekari.
po ZT a biochemkach byla hotova, takze kdyz dostala termin konzultace za 3 dny a vlastne ji hned rekl, ze bude moci zacit stimulovat, tak se na to upla a sli do toho. ani nezasla na konzultaci jinam a vzala pomerne drahy CAR, mohla podle me poridit lepe a levneji jinde
tak toho bylo divneho vice v tom pristupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
8.4.21 08:59

@Lalady no od roku 2019, kdy jsem byla na KETu po porodu mi žádný nevyšel…nebo respektive pokus č.4 vyšel, ale ve 12tt jsem potratila…takže to fakt někdy může být boj :roll:
Hele kojení zatím neukončuj, uvidíš, co ti řeknou v PFC - iui by snad mohli udělat i při kojení :think:
@Toluma to je divný…že se ani nechytne za hlavu, když třeba i tys jí to psala…to já si beru všechny vaše rady k srdci, protože vím, co už máte za sebou a ty zkušenosti jsou k nezaplacení…no, chápu že věří ( chce věřit ) doktorovi, ale prověřovat si jeho postupy je dobrá věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1355
8.4.21 09:13

@Maky1234 joo ale jedno mimčo máš, promiň, určitě jsi to psala, ale mě to všechno splyva 🤦🏼‍♀️ Přijde mi ze mám vykojenej mozek 😄 To mě teda mrzí že vám to nevychází. Člověk si fakt neuvědomuje kolik lidi takhle bojuje než v tom je taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
8.4.21 09:30

@Maky1234
Tak pry mella imunologii lehce zvysenou, ale pry se to resi, az kdyz je zvedle vic. A nabral ji znova. Ale neposlal ji nikam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
8.4.21 21:25

@Lalady jojo, mýmu mimču už jsou 4 roky a kus :D :mrgreen: a dokud věk a ostatní dovolí, tak to ještě nevzdám :D
@Toluma aha hmm..stejně je to zvláštní přístup :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1681
9.4.21 09:35

Reprodukční imuno

Před měsícem mi dělali kontrolní imuno, po skoro 2 letech, vše vyšlo stejne. Mám protilátky proti spermiim.Dr v car mi dal na to Prednison. Doktorka Ulcova Medrol a teď v Praze v novém car nic, ze prý je to zbytečný, když oplodnění budu metodou ICSI, tím se to obejde🤷‍♀️Co dr, to jiny názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
9.4.21 10:01

@Michaelavavra
To je prekerka
Drzela byh se toho, co mi rekla ulcova - reprodukcni imunolog :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.21 15:26

@Michaelavavra Prednison je totez v blede modrem jako Medrol, jen Medrol byva lepe snasen. O odbornosti dr. Ulcove se vedou pochyby, sve by Ti umela napsat @MartinaCV, ale uz ji tu moc nevidam.
Celkem bych verila ze ICSI ty protilatky obejde, zni to logicky. Otazkou je, jestli se snazite doma; pokud jo, tak bych zvazila uzivani jednoho ze dvou navrhovanych leku i kdyby naslepo.

Imunologie je orisek. Sveho casu jsem vahala mezi Immunii a Mudr Malickovou, byla jsem dokonce v tentyz tyden na konzultaci u obou (tusim Dr Trnkova) a rozdil nemohl byt vetsi, Trnkova mi chtela nabirat kdeco, podle ceniku laborky by to stalo asi 50 tisic; Malickova nechala nabrat uplne neco jineho v mnohem mensim rozsahu, ale zas mi to neustale opakovala a velmi peclive ladila a asi jen diky ni mame dite, mela jsem zvysene NKT bunky a protilatky na trofoblast, dala mi v priprave taky Medrol a musela jsem ho brat cely 1.trimestr.

Vim ze Malickova nebere, ale nekdo z doktoru mi rikal ze vychovala uz nejake sve zacky, ze snad pusobi na Karlaku :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.4.21 15:29
@Anonymní píše:
@Michaelavavra Prednison je totez v blede modrem jako Medrol, jen Medrol byva lepe snasen. O odbornosti dr. Ulcove se vedou pochyby, sve by Ti umela napsat @MartinaCV, ale uz ji tu moc nevidam.
Celkem bych verila ze ICSI ty protilatky obejde, zni to logicky. Otazkou je, jestli se snazite doma; pokud jo, tak bych zvazila uzivani jednoho ze dvou navrhovanych leku i kdyby naslepo.

Imunologie je orisek. Sveho casu jsem vahala mezi Immunii a Mudr Malickovou, byla jsem dokonce v tentyz tyden na konzultaci u obou (tusim Dr Trnkova) a rozdil nemohl byt vetsi, Trnkova mi chtela nabirat kdeco, podle ceniku laborky by to stalo asi 50 tisic; Malickova nechala nabrat uplne neco jineho v mnohem mensim rozsahu, ale zas mi to neustale opakovala a velmi peclive ladila a asi jen diky ni mame dite, mela jsem zvysene NKT bunky a protilatky na trofoblast, dala mi v priprave taky Medrol a musela jsem ho brat cely 1.trimestr.

Vim ze Malickova nebere, ale nekdo z doktoru mi rikal ze vychovala uz nejake sve zacky, ze snad pusobi na Karlaku :think:

Malíčková je v Iscare, normálně bere, byla jsem u ni někdy v únoru ač chodím do jiného CAR.

• Citovat
  • Upravit
1681
9.4.21 16:33

Holky, děkuji za info.No z předchozích IVF mám nafasovano, takže bych třeba mohla ten Medrol při stimulaci zobnout. Při ty dávce 300j už nějaký ten prasek navíc😏jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí