KET 2019, 2020, 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
87
22.11.22 14:58

@Zuzule2014 ahoj, myslim si, ze to mega mnozstvi hormonu ma bezpochyby vliv na pripadnou rakovinu prsu, samotnou me to v minulosti zajimalo, zadny lekar to nepotvrdi, ale napr.Anna K. o tom verejne mluvila, ze je presvedcena, ze to ma z IVF…sla jsem do IVF a beru to tak, ze zvysuji sanci na rakovinu…Pokud bych mela 2 zdrave deti, do dalsiho IVF bych nesla.To je jen muj nazor. Hodne stesti:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
22.11.22 16:15

@Zuzule2014
pokud vim, tak nejaky vliv byl prokazany jen v pripade estrogenu. ty se davaji pri stimulovanem KETu, jinak ne.
samozrejme pokud mas dispozice k rakovine, tak se asi riziko vzniku zvysi. Zrovna Anna K mela rodinne dispozice.
ale lecba ivf nebude jediny duvod. vsak zeny maji ruzne hormonalni vykyvy porad, vetsina do sebe narve x hormonu v antikoncepci atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
22.11.22 16:18

@Toluma Anna K. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4086
22.11.22 16:34

Ja osobne pokud bych uz mela deti, bych to asi nepokousela. Mate v rodine predpoklady?
Ale nevim, jak moc silnou touhu mas mot dalsi miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
22.11.22 16:55

@DandátkoP
Jak rikam, jak se nekde zmini ivf a nezadouci ucinky, hned je tam AnnaK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
22.11.22 19:49

@Zuzule2014 Ja to vidím tak, že rakovina se nevyhýbá ani těm, co podstoupily IVF. Nikdo nemůže říct, že právě on má rakovinu kvůli tomu, že má za sebou ix IVF. Stejně tak, že ji má kvůli tomu, že jí hodně jablek (ikdyž sní 2 kila denně). Statisticky je to spíše bezvýznamné a jak píše @Toluma, spíš se to přičítá těm estrogenům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1359
22.11.22 21:06

@Petra Star takže kdybych šla do dalšího IVF a chtěla KET v nativu a ne řízený, tak by to teoreticky mělo být „šetrnější“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3483
23.11.22 08:10
@Toluma píše:
@Zuzule2014
pokud vim, tak nejaky vliv byl prokazany jen v pripade estrogenu. ty se davaji pri stimulovanem KETu, jinak ne.
samozrejme pokud mas dispozice k rakovine, tak se asi riziko vzniku zvysi. Zrovna Anna K mela rodinne dispozice.
ale lecba ivf nebude jediny duvod. vsak zeny maji ruzne hormonalni vykyvy porad, vetsina do sebe narve x hormonu v antikoncepci atp.

Ahoj já myslím že estrogen který se podává před ketem není zase takové zlo. podává se i ženám po 50tce při menopauze a to bych řekla že je větší riziko, nehledě na to že těhotenství estrogen snižuje.

Nevím no já měla 2 řízené kety v roce 2017 a 2020 takže teď abych se bála že s toho tu rakovinu mít budu.

Před plánováním těhotenství jsem brala cca 10 let antikoncepci.

Ano četla jsem že estrogen zvyšuje riziko ale otázka je v jakém množství se ten estrogen musí podávat, v jakém věku jestli to riziko není spíše u žen v té menopauza? :think:

Nevyznám se v tom, jen podle mě těch faktorů pro vznik rakoviny je víc, je to asi 10 let zpátky tak někde psali že ženy které nekojily mají vyšších riziko vzniku rakoviny než ty co kojily.

Jen jsem chtěla napsat svůj názor a i částečně uklidnit že to nebude tak zlý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
23.11.22 11:06
@Toluma píše:
@DandátkoP
Jak rikam, jak se nekde zmini ivf a nezadouci ucinky, hned je tam AnnaK.

No protoze ona o tom otevrene mluvila…napada me i Misa Kuklova, ale tam je to slozitejsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
23.11.22 17:30

@Zuzule2014 ja bych se spis ridila tim, ceho chci dosahnout. Rizika jsou spis hypoteticka.
V tehotenstvi jsou hladiny estrogenu i progesteronu beztak vysoke.
Chodte na preventivni prohlidky. To ke asi zasadnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4086
23.11.22 17:43

Jeste doplnim sama za sebe. Pro me je touha po miminku vyssi nez strach z hormonu…takze ja nejakou rakovinu odsouvam bokem a doufam, ze mi vseobecne vyhne. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
24.11.22 04:48

Tak první bychom měli

:srdce: Holkyyyyy, nás asi fakticky bude 5 :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3483
24.11.22 06:52