Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Toluma píše:
@pajka29
Jasne, ze muzes mit obe pohlavi. Pohlavi urcuje spermie a ta je v kazdem vajicku jina
Tak to ráda slyším i když na to že by to vyšlo moc" nevsázím",tady už to ničím ovlivnit nejde jako při přirozeném otěhotnění i když tam to samozřejmě taky není 100% jistota že to vyjde.
@Janullkaa držím palce ať to vyjde.my snad příští rok půjdeme do třetího
@pajka29 píše:
Tak to ráda slyším i když na to že by to vyšlo moc" nevsázím",tady už to ničím ovlivnit nejde jako při přirozeném otěhotnění i když tam to samozřejmě taky není 100% jistota že to vyjde.
Ja si nemyslim, ze by po IVF bylo vic kluku nebo holek (pokud neni selekce na zaklade genetiky). Aspon jsem to nikde nevidela. Takze „ovlivnit“ pohlavi pri IVF jde asi stejne jako po prirozenem poceti. Takze nejde. Takze pokud mas nekde mrazene embryo, o kterem nic nevis, tak je to zhruba z 50% kluk a z 50% holka. Pokud otehotnis, tak to bude taky zhruba z 50% kluk a z 50% holka. Tak nad cim spekulujes? ![]()
Ahoj holky vy jste tady zkušené chci se zeptat. Plánujeme s doktorem další IVF, tentokrát dlouho protokol. Chce mi dát Bemfolu 225j, protože mám dost svého LH. FSH mám nějak 6,5 a LH 10. U krátkého bch to chápala. Ale není to tak, že u toho dlouhého protokolu se vlastně zablokuje vlastní produkce FSH a LH, takže mi to LH bude úplně chybět?
@Maty35 ja se v konretnich prirozenych hladinach LH a FSH, ale LH je pri stimulce dulezite na kvalitu vajicek. Dlouhy protokol a ciste FSH (napr. bemfola) se dava apis mladsim. Pro starsi je spis lepsi kratky s antagonistou (to je takova klasika) nebo zkusit kratky protokol s agonistou (podoba se trochu tomu dlouhemu) a aspon trochu LH. Bud se kombinuje neco jako bemfola+menopur (1:1 FSH:LH), nebo cisty menopur pripadne pergoveris, kde je mene LH (2:1).
@Petra Star
Díky, já už nejsem nejmladší 37 let. AMH 1.9. A na každém vaječníku kupodivu cca 8 folikulů. Mám za sebou 4.IVF krátky protokol a antagonisty. A 2 minimálky tam byl taky Orgolutran. Teď první dlouhý protokol a jako samoplátce mám strach, aby jsme nedali 100 000 Kč a nic nebylo…
@Maty35 100 tis? To jsou ceny. Jaky mas zisk vajicek? To snad za minimalku nebude. To mas lepsi parametry nez ja ve tvem veku. Ja mela uspesne IVF az ve 39. Byla to minimalka. Mela jsem nativy i minimalky, celkem asi 9×OPU. prvni dite bylo po 2 cyklu, ale druhe fakt neslo.
Ale po tolika cyklech jsem toho dost nacetla (hlavne zahranicni odborne publikace) Dlouhy s bemfolou mi u tebe moc smysl nedava.
A nepodcenuj vitaminove doplnky. Aspon ty zakladni (vit. D a listovka).
@Maty35 Zeptej se na minimalku s agonistou. Daji ti od 2DC treba dipherline a k tomu rovnou trochu FSH (pripadne i LH). Budes mit mensi spotrebu hormonu protoze ten Dipherline zacne od 2DC vyplavovat FSH a LH a tim pomaha rustu. ten boost trva asi 3-4 dny a pak uz se vycerpaji a jedou jen ty injekce.
Navic, u me casto delali brzy OPU. Az posledni doktor mi vyhovel a nechal dele. lepsi je to risknout a nechat DF rust o den dele. Neprasne, takze to risk neni, a ostatni vajicka dozrajou. Jen je potreba ohlidat tu malou nahodu, ze zacne rust progesteron (v den Ovitrelle musi byt pod 1 ng/ml, jinak mrazit bez ET)
@Petra Star
Za minimalky jsme dávali 45 000 plus mínus… těch 100 000 je za celý cyklus s dlouhou stimulaci. Je tam i dost laboratorních metod a případně mrazeni.
Já u těch prvních třech krátkých mela jen Bemfolu nebo Gonal a vajíček dost a prumerne 8 zralých. A pak na 4. IVF jsme zmenili kliniku, dali mi Pergoveris a bum jen 6 folikulu, tři vajicka a jen jedno skoro zraly. U minimalek Letrozol a Menopur a taky folikuli prázdný a vajicka nic moc. Přitom velikostně přes 20 mm.
Tak chce jít teď novy doktor jinou cestou. Musím se ho na to příště zeptat, jestli mi to zase to LH nebude chybět úplně
je to věda.
@Maty35 nezrala vajicka mozna nebyla pergoverisem. Tam zalezi, kdy udelaji OPU. kdyby den pockali, bylo by zralych vice.
Ja po letrozolu mela jen cysty (prazdne folikuly). Tak jsem nakonec mela minimalku se stimulaci Fsh+lh hned od 2DC. oficialne jen 75 IU, ale sama jsem si to trochu zvedla (mela jsem vic hormonu). V nasem centru byl minimalka stimulace s 75 IU/den. Cokoli vic pocitali jako standard cyklus (proto jsem si to pridala sama, ale oni to asi tusili, protoze mi napsali velke baleni)
Z priplatku se vyplati jen ICSI a pripadne vizualizace deliciho vretenka. To u nas bylo za 3500, ale nekde za to chteli 12 tis… loni me minimalka vysla asi na 32 tis vcetne leku.
Ja mela po bemfole sice hodne vajicek, 3 blasty, ale stejne nic z toho. Nemyslim, ze pocet je zadadni kriterium stimulky.
@Janullkaa píše:
@Moon88 @pajka29 děkuju holkyzítra v 11 mám být v centru, tak se musí dít vůle boží
![]()
Ahoj zkoušela jsi už testovat nebo vyčkáváš? myslím na tebe a držím palce ![]()
@pajka29 Ahooooj,no mám už druhý den zpoždění ms, takže stále vyčkávám, testovat mám ve čtvrtek ![]()
@Janullkaa píše:
@pajka29 Ahooooj,no mám už druhý den zpoždění ms, takže stále vyčkávám, testovat mám ve čtvrtek
Super tak to musí vyjít ![]()
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat těch, které tady přemýšlí nad 3 dítětem…já mám dvojčátka z 1.IVF,1.KET, měli jsme zásobu 5 embryjek a tak jsme si řekli, že bychom rádi zkusili ještě třetí dítě, ale bohužel z 5 pokusů nic,…rozhodli jsme se, že bychom možná podstoupil další IVF,(touha je velká),ale já se nedávno setkala s paní, která měla děti po IVF a byla po rakovině prsu a vykládala mi, jak k tomu jistě přispěli i hormony z IVF…byla jsem z toho špatná a tak jsem začala přemýšlet, jestli teda do dalšího IVF jít či nikoli…jak se na to díváte vy? je touha tak velká že do toho jdete za každou cenu, nebo taky máte třeba z tohoto obavy…?jen by me. zajimalo, jak se na to díváte vy. já si pořád říkám, že můžeme být rádi, za dvě děti, ale t strouha mít ještě jedno je velká, ale zároveň mám strach i o své zdraví.