Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Janullkaa gratulace,ať se drží. A po kolikátém pokusu jsi?
@Zuzule2014 ahoj, měla jsem celkem 3 pokusy, kdy první v roce 2019 nevyšel v roce 2020 vyšel máme syna který v únoru bude mít dva roky a teď poslední pokus a vypadá, že vyšlo, ale nechci úplně předbíhat, ještě nemám srdíčko. Všechno bylo z první stimulace na IVF, tudíž KETy z mých mražených zásob
@Janullkaa ahoj kolik ti je a jak staré máš děti? mě je 35 a mám syny 5 a 2 roky, jestli pujdeme do třetího tak my bude 37 až se narodí ![]()
@Janullkaa jinak jsem taky měla jen jedno IVF,2 děti a ještě dvě embryjka zamražený
@pajka29
Je mi 32 mám prvního syna 12 let, druhého teď v únoru bude mít 2 roky a snad v červenci přijde třetí
… A to mi až po narození třetího bude 33 a vím celkem jistě, že to je můj strop ![]()
Mám špatnou genetiku - mutaci chromozomu, což převzal právě první syn a bohužel je handicapovaný, protože on má již plnou mutaci genu. Proto jsme IVF podstoupit museli…
Chci, ale říct, že věk je jen číslo, musíš vědět jak se cítíš po fyzické stránce. Jsou ženský, který teprve ve tvém věku se rozhodnou rodinu založit a co jako… Každá to máme jinak a nevidím důvod se cítit hloupě kvůli věku, pakliže po fyzické stránce se cítíš na 15
… Když si totiž rekneme, že něco zvládneme, tak zvládneme.
V neposlední řadě, já mám muže staršího ode mě o 15 let. Já jsem opravdu vedle něj mohla si dovolit v tak mladém věku tu rodinu si založit a nemusela se na nic ohlížet… Teď při třetím už sám třeba řekl, že už cítí, že je to jeho strop a jak jsem psala i můj… V 5 nám bude krásně, akorát a uzavřeme tak náš pomyslný kruh rodiny…
Takže opravdu dělej to co chcete Vy a věkem se úplně nenech rozhodit
Jolky, nevite kdy se objevuje triple line? Az po pridani progrsteronu nebo driv?
@Anonymní píše:
Jolky, nevite kdy se objevuje triple line? Az po pridani progrsteronu nebo driv?
Driv. Ja kdyz jdu na kontrolu pred KET a nemam jeste zadny leky, tak uz je. ![]()
@Anonymní píše:
@DandátkoP
A kolikaty DC priblizne?
Na kontroly chodím od 8.-11. dne max. ![]()
@Janullkaa děkuji,pokud to po finanční a zdravotní stránce půjde tak by jsme do toho určitě šli ![]()
Moc ti přeji ať vám to vyjde a jste kompletní
a jak se cítíš?
@pajka29 Vážím si toho, děkuji
.
Dnes cítím se dobře. V úterý mě čeká kontrola, tak jsem zvědavá… Už aby bylo srdíčko, člověka to tak nějak víc vyklidni, protože jako těhotná si teda opravdu nepřijdu
… Nic mě nebolí, nic nepne, nic necítím ![]()
@Janullkaa píše:
@pajka29 Vážím si toho, děkuji.
Dnes cítím se dobře. V úterý mě čeká kontrola, tak jsem zvědavá… Už aby bylo srdíčko, člověka to tak nějak víc vyklidni, protože jako těhotná si teda opravdu nepřijdu… Nic mě nebolí, nic nepne, nic necítím
Já měla u druhýho syna hrozné těhotenství, velké bolesti žaludku, zvracení no hrůza.
To věřím já se vždy strašně těšila na ultrazvuk a pokaždý v tu chvíli mě přešli nevolnosti na tu chvíli co jsem tam ležela ![]()
@pajka29
Já měla u prvního těhotenství nevolnosti defacto pořád, ale u druhého to přešlo rychle… Opravdu jsem si druhé těhotenství užila, moc. Byla jsem tak vděčná, že se to povedlo, nic mě nebolelo, nic jsem si nestěžovala, vždycky na prohlídce doktorka říká, vy ale ty nohy máte, říkám já vím, ale už su stará a k těhotenství to patří
…
Tak teď musím být trpělivá a věřím, že si uziju i to třetí těhotenství
![]()