Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jej, tak když jsem byla těhotná podruhé a Martínka doma…vůbec si neumím představit nějaký klidový režim…právě proto Kristulinko moc držím palce. A jaké je tvé první dítko? Je hodný, nebo je to živel? Syn je právě hrozně moc živý, pravděpodobně syndrom hyperaktivity, teď s ním budu lítat po psycholožkách…
Glorčo moc děkuji. A mám doma syna a sním klidový režim opravdu nehrozí, ale manžel at je jaký chce tak se ted když je to potřeba o malýho stará a já opravdu poctivě ležím. Manžel i vaří atd.Sice má občas něco když spolu mluvíme, ale o malýho se stará výborně.
To jsem vlastně ted odpověděla i ivodičce.
Tak hlavně at to manželovi vydrží. A já věřím, že dojdeme až do zdárného konce. A vám tady holky děkuju za myšlenky na mě.
Ahojte děvčata, tak jak se vede? Je u vás vše v pořádku? Mám dotaz ohledně Ketu a rozmražení embryí, jak jsem psala, máme 2 zkumavky, v 1-2 embrya, ve 2-1e, zamraženo 2009prý starou metodou, která nebyla ještě tak dobrá, což znamená, že mohou být poškozená a nevyvýjet se.Tak jsem řekla, že prvně zkusíme rozmrazit ty 2 a uvidí se, jak na tom budou a ptala jsem se, že pokud by nebyly dobré, tak zda mi rovnou rozmrazí i to poslední…Zarazilo mě, že dr.sice říkal že to jde, ale vůbec se netvářil, že by to udělali, nějak mi to došlo, až jsem byla z amb. venku…Přeci když mě nechají si píchat kdoví co, za léky dám 3000kč, za samotný ket 4000kč(zaplatit chtějí dopředu)tak bych čekala, že řekne= NO SAMOZŘEJMĚ! Nebo chtějí celý cyklus opakovat aniž by mi něco zavedli a znovu inkasovat?
Máte některá zkušenost s dodatečným rozmrazením? Mohu se toho v případě potřeby domáhat? Chodím do Unica v Brně aopravdu se tam chovají od začátku hoooodně komerčně ![]()
@glorča píše:
Ahojte děvčata, tak jak se vede? Je u vás vše v pořádku? Mám dotaz ohledně Ketu a rozmražení embryí, jak jsem psala, máme 2 zkumavky, v 1-2 embrya, ve 2-1e, zamraženo 2009prý starou metodou, která nebyla ještě tak dobrá, což znamená, že mohou být poškozená a nevyvýjet se.Tak jsem řekla, že prvně zkusíme rozmrazit ty 2 a uvidí se, jak na tom budou a ptala jsem se, že pokud by nebyly dobré, tak zda mi rovnou rozmrazí i to poslední…Zarazilo mě, že dr.sice říkal že to jde, ale vůbec se netvářil, že by to udělali, nějak mi to došlo, až jsem byla z amb. venku…Přeci když mě nechají si píchat kdoví co, za léky dám 3000kč, za samotný ket 4000kč(zaplatit chtějí dopředu)tak bych čekala, že řekne= NO SAMOZŘEJMĚ! Nebo chtějí celý cyklus opakovat aniž by mi něco zavedli a znovu inkasovat?Máte některá zkušenost s dodatečným rozmrazením? Mohu se toho v případě potřeby domáhat? Chodím do Unica v Brně aopravdu se tam chovají od začátku hoooodně komerčně
Já měla se svým CAR jednou problém a to ten, že mi den před KET volali, že nemají rozmražovací medium které by odpovídalo tomu v čem jsou embrya zmražená tzn že do mě napíchali a naládovali léky a pak to museli kvůli tomu odpískat…v tvým případě jde o čas…jde o to aby druhou pipetu stihli včas rozmrazit
@glorča U prvního IVF jsem získala 10 embrií. První dvě se nechytla, následný KET dalších dvou také ne. Zbylo mi jich 6 zamražených po dvou. Když jsem šla na další KET, řekla mi to embrioložka asi takhle: „tak jsme vám rozmrazili slánku se dvěma a přestala se nám vyvíjet obě, museli jsme vzít další slánku a tam se vyvíjelo jen jedno…pro jistotu, jelikož jste na KET připravená a platíte si jej, jsme rozmrazili i vaší poslední slánku, kde se také vyvíjí dál jen jedno, tudíž vám ze třech slánek dáváme dvě vyvíjející se embria a zbylé jsme zrušili, jelikož se nevyvíjeli, jak by měli.“…
Jo, a tomu jedinému z 10 embrií jsou už 4 roky ![]()
On ten KET asi není časově nějak náročný, prostě musí proběhnout po ovulaci(nebo hormonální přípravě) a je jedno, jestli se embrio vloží první, druhý, třetí den…takže pokud se to jedno vyvýjet nebude, myslím že automaticky sáhnou po zbylích. Jen u mě u druhého IVF zamrazili embria až po 120 hodinách a pak, když jsem šla na KET, tak mi bylo řečeno, že ho ráno rozmrazí a hned do mě vloží, protože je už ve vysokém stádiu těsně před prasknutím, tudíž nemohou potvrdit jeho správný vývoj po rozmrazení a pokud otěhotním, tak do večera…nepochopila jsem, proč ho nezamrazili v nižším stádiu, asi se jim ze začátku moc nezdála, tak dlouho čekali…a tomuhle emrijku bude za měsíc 1 rok… ![]()
Moc držím palce, jsou to nervy…kdyby alespoň byla jistota, že se to povede, když už to člověk dotáhne takhle daleko, co… ![]()
Já s tím zkušenosti nemám …ani jednou jsem to naštěstí nemusela řešit ![]()
@Andel007 A když nepočítám tvoje předchozí navydařená těhotenství…jinak tobě se vždy všechna embria po rozmražení vyvíjela?
No většinou to co rozmrazili…tak vždy z toho bylo co k zavádění…já měla kolem 60 vajíček…víš…a pak se to postupně protřídilo…ale zamražovali to právě myslím po 10.
@ivodička píše:
@Andel007 A když nepočítám tvoje předchozí navydařená těhotenství…jinak tobě se vždy všechna embria po rozmražení vyvíjela?
@Andel007 píše:
No většinou to co rozmrazili…tak vždy z toho bylo co k zavádění…já měla kolem 60 vajíček…víš…a pak se to postupně protřídilo…ale zamražovali to právě myslím po 10.
Ježiši…a já byla šťastná u prvního za 10 a u druhého za 4…tak to je tedy úroda…
Díky za odpovědi, já si právě taky myslím, že při Ket je času víc, že se to normálně dělá tak, jak psala Ivodička, proto je mi to divné. No nic, počkám jak to dopadne, ještě je to dlouhá doba, teprve čekám na men. Já jen abych věděla, jak to dělají jinde a mohla se popřípadě trochu bránit
!Jinak andílku teda těch vajoch jsi měla úrodu, nedělalo ti to problémy(bolesti, hyperst. syndrom…).A ještě se zeptám na vás JAK VÁM JE TěHULE? ![]()
Glorčo…jo jo měla jsem hyperst. syndrom jako prase
…myslela jsem že umřu…fakt jsem nezažila nic horšího…vypouštěli ze mě 2× 2l vody…nooo fakt hnus… a nakonec z toho stejně bylo prd…2× se to chytlo…ale 2× to nedopadlo
…tak teď věřím…že už to dopadne dobře…dnes jsem byla poprvé u gynekologa a vše je o. k. máme 3cm a řekl mi že jsem 10+2 přitom bych měla být asi 9+4 nebo tak něco…no nevím už jsem z toho prostě blázen, ale hlavně že je vše v pořádku…jinak večer je mi vždycky hrozně špatně…už se modlím, aby to přestalo
…a přes den jsem zase hrozně unavená…že i v kanceláři mám co dělat…abych to nějak vydržela… ![]()
Glorčo tak držím palce
…a už ta mrcha konečně dorazí a může se jít na věc.
@glorča píše:
Díky za odpovědi, já si právě taky myslím, že při Ket je času víc, že se to normálně dělá tak, jak psala Ivodička, proto je mi to divné. No nic, počkám jak to dopadne, ještě je to dlouhá doba, teprve čekám na men. Já jen abych věděla, jak to dělají jinde a mohla se popřípadě trochu bránit!Jinak andílku teda těch vajoch jsi měla úrodu, nedělalo ti to problémy(bolesti, hyperst. syndrom…).A ještě se zeptám na vás JAK VÁM JE TěHULE?
Andílku, jasně že to dopadne dobře, jiná situace nepřichází v úvahu! Ty sis teda vytrpěla hódně zlého, ale teď už se vše obrátilo a budeš mít zdravé, hodné a krásné mimčo, to mi věř
!Taky mě bývalo hůř spíš večer ale já byla doma na rizikovém, ty chodíš do práce, že? Tak hlavně se šetři a opatruj!!!
@glorča píše:
Ahojte děvčata, tak jak se vede? Je u vás vše v pořádku? Mám dotaz ohledně Ketu a rozmražení embryí, jak jsem psala, máme 2 zkumavky, v 1-2 embrya, ve 2-1e, zamraženo 2009prý starou metodou, která nebyla ještě tak dobrá, což znamená, že mohou být poškozená a nevyvýjet se.Tak jsem řekla, že prvně zkusíme rozmrazit ty 2 a uvidí se, jak na tom budou a ptala jsem se, že pokud by nebyly dobré, tak zda mi rovnou rozmrazí i to poslední…Zarazilo mě, že dr.sice říkal že to jde, ale vůbec se netvářil, že by to udělali, nějak mi to došlo, až jsem byla z amb. venku…Přeci když mě nechají si píchat kdoví co, za léky dám 3000kč, za samotný ket 4000kč(zaplatit chtějí dopředu)tak bych čekala, že řekne= NO SAMOZŘEJMĚ! Nebo chtějí celý cyklus opakovat aniž by mi něco zavedli a znovu inkasovat?Máte některá zkušenost s dodatečným rozmrazením? Mohu se toho v případě potřeby domáhat? Chodím do Unica v Brně aopravdu se tam chovají od začátku hoooodně komerčně
Ahojky Glorčo. Nevím tedy ke komu v UNICE chodíš, ale i já jsem chodila do UNICI a měla zamraženo od roku 2009 dvě pipety a v každé 5 embrií a sám pan doktor mi řekl, že pokud se jim nebude zdát vývoj těch 5 embrií rozmrazili by ten zbytek tak aby se to stihlo a mohli je zavést. Takže koukám, že se v UNICE někdo k tobě takto zachoval. A léky mě stáli 3500 a nějaký drobný, ale nevím co budeš mít ty za léky.
@glorča píše:
Andílku, jasně že to dopadne dobře, jiná situace nepřichází v úvahu! Ty sis teda vytrpěla hódně zlého, ale teď už se vše obrátilo a budeš mít zdravé, hodné a krásné mimčo, to mi věř!Taky mě bývalo hůř spíš večer ale já byla doma na rizikovém, ty chodíš do práce, že? Tak hlavně se šetři a opatruj!!!
Ahoj Kristulinko, člověče ani nevím jak se lékař jmenoval, takový mladý, hubený tmavovlasý, on byl vcelku příjemný, ale po mém dotazu na to dodatečné rozmrazení odpověděl nějak hodně váhavě a neurčitě, ale možná, že jen přemýšlel už nad něčím jiným, nevím, jen jsem se chtěla informovat, jak to chodí, abych věděla
. Jinak jsem tam spokojená, jen než jsem tam před lety šla poprvé měl i můj odesílající gynekolog proslov k tomu, že mají skvělé výsledky, ale některým pacientkám vadí komerční prostředí(myslel tím, že pokaždé dávají velký slovní důraz na zaplacení všeho)což je pravda, ale zase alespoň člověk ví, na čem je, né?
.Andílku chápu tvoji obavu, ale říkám, tentokrát to vyjde, zasloužíš si to-teď tě poplivu pro štěstí- tfuj, tfuj, tfuj
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.