KET červenec/srpen

Napsat příspěvek
Velikost písma:
453
17.7.12 10:06
@ivodička píše:
Tohle je citace z knihy gynekologie, kterou mám teď před sebou:…je-li vajíčko oplodněno a vyvíjí se, trofoblast blastocyty začne již 10. den po oplodnění tvořit choriový gonadotropin-hcg, který stimuluje žluté tělísko k dalšímu růstu a stupňování produkce hormonů…Kolikrát jsem si říkala-je-li to až 10den po oplodnění, a pak ještě trvá, než jde do moče, jak jsou možné na testech ty „duchy“ už třeba před menstruací… 8o

Myslíš tedy že to ještě ztracený není?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
17.7.12 10:20

Já nevím, taky bych v tvé kůži ještě doufala…
Já při prvním těhu po KET si test neudělala, až 3 týdny po KET. V předchozích pokusech jsem testovala jak šílená a nikdy nic, tak když mi zbyla poslední embria, tak jsem si myslela už předem, že je to ztracený…takže nevím, od kdy bych měla test pozitivní.
V druhým těhu byl slabonce pozitivní před menstruací…ale plno holek mělo třeba v den menstruace negativní a dva dny potom jasně pozitivní…
Sama nevím, na čem tam záleží, myslím že není pravidlem, že 10.den se začne vylučovat HCG, u někoho dřív, jinému déle. Myslím, že to tak je, každé embrio se vyvíjí jinak. Já třeba měla u prvního IVF embria v určitém dnu některá 4buněčná, některá 8buněčná(nehledě na to, že nakonec se nejspíš chytlo to z horších…), a při 2. IVF jsem měla 4 embria v ten samý den už moruly…možná právě proto byl test pozitivní dříve, v CARU si ještě dělali srandu, že to jsou rychlíci…a pak u KETU ho po rozmrazení hned do mě dali, ani nemohli čekat na potvrzení, že se dál vyvíjí, měli strach, že by už prasklo…tenkrát mi řekli, že jestli otěhotním, tak to bude do večera :)
Jen si myslím, že prostě hladina HCG je u každého jiná a taky závisí, kdy a u koho stoupne natolik, že ledviny začnou vylučovat HCG močí…
Držim palce, hlavně to při neúspěchu nevzdávej!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
17.7.12 10:39

Děkuju moc, vážím se tvé podpory…je to super…víš co? Asi si zítra dojdu na krev
a uvidím…tam už by to mělo být jasný…aspon to budu vědět včas a v případě že bych těhu byla tak potřebuju dopsat ještě nějaké léky tak abych to stihla než odjedem do tý Itošky…Vzdávat to nechci…na další IVF bych šla v zimě…ale zklamání to je/bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
17.7.12 10:55

Taky si vzpomínám na jedno…jednou jsem se doktorky v CARU zeptala, jestli když dostanu menstruaci, tak mám vysadit utrogestan. Ta mi řekla, ať si, když to dostanu udělám test a když bude negativní, ať ho vysadím…

U dalšího KET jsem se zeptala doktora, který KET dělal, zda to mám udělat zase tak…a ten byl úplně nepříčetný a začal: kdo vám to řekl? Vždyť spoustu žen může menstruovat a mít test v den menstruace negativní! Prostě ho během menstruace polykejte a test si udělejte až 3 týdny po KET, pak ho teprvě vysadte.
A ještě chtěl po mě jméno doktorky, která mi to řekla…

No, a u dalšího KET jsem opět dostala menstruaci, test negativní, ale brala jsem utroš dál…ale bylo mi z něj tak zle, že jsem volala svýmu doktorovi na mobil, co mám dělat. A ten řekl, ať udělám ještě jeden test a bude-li negativní, ať to vysadím…

A další KET: opět slabá menstruace a test slabě pozitivní…a je z toho Markétka…

No, tak si vyber :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
17.7.12 11:05
@ivodička píše:
Taky si vzpomínám na jedno…jednou jsem se doktorky v CARU zeptala, jestli když dostanu menstruaci, tak mám vysadit utrogestan. Ta mi řekla, ať si, když to dostanu udělám test a když bude negativní, ať ho vysadím…

U dalšího KET jsem se zeptala doktora, který KET dělal, zda to mám udělat zase tak…a ten byl úplně nepříčetný a začal: kdo vám to řekl? Vždyť spoustu žen může menstruovat a mít test v den menstruace negativní! Prostě ho během menstruace polykejte a test si udělejte až 3 týdny po KET, pak ho teprvě vysadte.
A ještě chtěl po mě jméno doktorky, která mi to řekla…

No, a u dalšího KET jsem opět dostala menstruaci, test negativní, ale brala jsem utroš dál…ale bylo mi z něj tak zle, že jsem volala svýmu doktorovi na mobil, co mám dělat. A ten řekl, ať udělám ještě jeden test a bude-li negativní, ať to vysadím…

A další KET: opět slabá menstruace a test slabě pozitivní…a je z toho Markétka…

No, tak si vyber :)
:-D to mě fakt po…zajdu si na tu krev to bude jasný…Manžel dělá v nemocnici takže mi to tam v pohodě udělaj…Ale přestávám věři už :-(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
17.7.12 13:16

Tak doktor řikal že je brzo at neplašíme že prej je důležitý že nekrvácim..no…tak asi tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
17.7.12 15:03

Ahojky sice nejdu na KET ale zítra jdu na transfer a ráda bych s někým popovídala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
17.7.12 16:22

@Radka85 moc mě mrzí, že test máš negativní uvidíš až jestli přijde ms a jak píšeš zajít si na krev je nejistější budeme na tebe myslet a netrpělivě čekat až napíšeš jak krev dopadla.
Ještě pořád není nic ztraceno tak jak psala ivodička u každého to je jinak a hcg se do moči může klidně vylučovat až později. Strašně moc ti držíme pěstičky štěstí aby to nakonec dobře dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
17.7.12 16:32
@Terýsek01 píše:
Ahojky sice nejdu na KET ale zítra jdu na transfer a ráda bych s někým popovídala :)

Ahojky vítej mezi námi :mavam:.Nevadí, že nejdeš na KET tady je vítáný každý kdo prožívá nebo prožil něco podobného. Zítra ti držíme :palec: at má pan doktor nebo doktorka štastnou ruku a at se miminka u tebe v bříšku pěkně zabydlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
17.7.12 16:38
@ivodička píše:
@Kristulinka: A kdy se chystáš ty, jak to vypadá s přípravou u tebe?

Já chtěla už minulý měsíc na to jít, ale vzhledem k tomu, že mi našli 5 cm cystu na pravém vaječníku tak se to všechno posunulo měla jsem jít na odsátí, ale nakonec jsem dostala agolutin a zítra budu volat do CARU a jsem zvědavá na kdy mě obědnají dnes jsem 4 den cyklu a musí taky zkontrolovat jestli tam cysta pořád je nebo už je pryč jinak bych musela na odsátí a celé by se to zase posunulo. Takže se víc dozvím až tam půjdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
17.7.12 17:10

@Kristulinka tak napiš, na kdy tě objednali a budu držet pěsti!!!
To kdyby cysta byla pryč, tak by ti KET mohli udělat po ovulaci už třeba za 10 dní, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
17.7.12 17:16

@Terýsek01 Tak písni, jak transfer dopadl. Já sice v této diskuzi diskutuji, ale už spíše na podporu ostatních. Sama jsem podstoupila IVF/ET dvakrát a KET třikrát (a předtím dvakrát IUI) a mám už dvě děti KEŤÁČKY, takže vím, jaké hrozné je to čekání od transferu do udělání testu. Bože, to snad byly nejdelší dny mého života :)
Jinak zítra moc držím pěsti!!! Kolik jsi měla embrií?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
17.7.12 18:25
@Terýsek01 píše:
Ahojky sice nejdu na KET ale zítra jdu na transfer a ráda bych s někým popovídala :)

Držím pěstičky at to vyjde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
17.7.12 18:26
@Kristulinka píše:
@Radka85 moc mě mrzí, že test máš negativní uvidíš až jestli přijde ms a jak píšeš zajít si na krev je nejistější budeme na tebe myslet a netrpělivě čekat až napíšeš jak krev dopadla.
Ještě pořád není nic ztraceno tak jak psala ivodička u každého to je jinak a hcg se do moči může klidně vylučovat až později. Strašně moc ti držíme pěstičky štěstí aby to nakonec dobře dopadlo.

Ani mi nemluv…na jednu stranu tomu už nevěřím na druhou si řikám že by mi doktor nevěšel bulíky na nos…asi je nějaký důvod proč se má podle nich testovat až za 14 dní…Ale kdo by to vydržel :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
17.7.12 18:55

Doufám že se u mě zabydlí. Je to moje druhé IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.