Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@petruska26 díky za info. U nás nic geneticky netestovali…jen manžel měl špatný spermiogram…odebrali mi vajíčka a přišla ebryolozka, že je to hodně špatný a nedaří se ji najít žádný spermie, no musel dávat ještě jednu varku, aby na ICSI vůbec něco našli a já se modlila za zázrak a nakonec tu jednu pořádnou spermii vydolovala a teď tu běhá kolem nás!
Holky, pichaly jste si nektera pred KETem Fraxiparin? Nevite, do kdy se bere?
@Dorrie nádhera, budete mít veselo, gratuluji a hlavně at jste zdraví.
Dnes vysazuji utroš, začínám špinit, myslím zítra se to rozjede, pokračuji s estrofemem, 10-14 den utz a ket. Je poslední vajíčko, tak snad do třetice. Skočím zítra pro nějaké jiné vitaminy než je femibion, máte s nějakými zkušenost? vím že snad ještě existuje nějaký mama-něco ![]()
@MarkyMM tak přeji krásnou peřinku pro miminko. minimálně 8mm ![]()
@MarkyMM fraxiparine se bere, pokud bereš velké dávky estrofemu…a teď si nejsem jistá, zda se musí brát i u utrogestanu..
@EM123 Ano, to jsme prave vcera nejak nedoresili, asi si tam stejne zavolam.
@Nicollka Dekuju
Ve ctvrtek jdu na to ![]()
Já mám estrofem 1-1-1 a utrogestan 4-0-4. Nic jiného mi nedávali, nepichali ![]()
@petruska26 @Dorrie @MarkyMM Ahoj holky moje, tak jsem byla včera na screeningu a vše v pořádku. Prcek má 6cm, hezky roste. Tak mám radost. Pomalu končím první trimestr a vrhám se do druhého, už pomalu vysazuju Utrogestan, tak snad mi bude líp. Teď je mi neustále na zvracení a občas i zvracím.. Takže jsem s váhou asi o dvě kilča dole, protože toho moc nesním.
@Dorrie Jéé, takže dva chlapáky budete mít jo?? To je krásný!!! My ještě pohlaví nevíme. Doktor neřekl, tak třeba příště.. Ale ať to bude co to bude, beru všechno, hlavně ať je mimi zdravé
Je ale zvláštní, že dneska se mi poprvé zdál sen, že se nám už miminko narodilo.. trochu mě to vystrašilo.. v tom snu jsem vůbec nevěděla, jak se o miminko starat, jak kojit, neměla jsem pro něj nic nachystaného na sebe.. prostě nic.. Jak kdyby se narodilo teď.. Už mi v té hlavě asi straší jak nad tím teď nějak furt přemýšlím ![]()
@Radůzaaa Tak parada, hlavne, ze je vsechno v poradku
A ty sny v tehotenstvi, to je normalka
Vsak neboj, prdolka tam jeste pocka v brisku ![]()
@Nicollka Ja mam taky Estrofem a k tomu jeste naplasti Estrahexal a az od soboty Utros. A ten Fraxiparin mi napsali uz minule a ted mi rekli, at si ho zas picham, ja, ze mi zbyl od minule, a zapomnela jsem se zeptat, do kdy ho muzu pichat, ale asi je to jedno, cetla sem, ze si ho zensky pichaji do konce prvniho trimestru.
Ahoj holky, mam jeste dotaz, kdo jste mely uspesny KET ve stimulovanem cyklu, kolik estrofemu jste braly a jak? Polykaly jste nebo zavadely? Dekuji
![]()
@Radůzaaa Ahoooooj Radunko
Moc se omlouvám za pozdní reakci. Stěhujeme se a vyřizujeme spoustu věcí… To je skvělé, že Ti to dopadlo dobře,
A pohlaví není podstatné. Já už také dobírám Utrogestan, uffff…konečně! Jinak hematom už nemám žádný, ale dějou se ve mně věci… s dvojčátky je to přeci jen náročnější. Sestra v nemocnici se vyděsila, že mám malou pánev. Už teď je jisté, že budu rodit císařem, za což jsem ráda. Bolí mě břicho, jak se mi roztahuje, už mám pěkný pupík
Jinak se cítím skvěle, jsem šťastná!
Moc Tě zdravím a napiš, co je u Tebe nového ![]()
@petruska26 @MarkyMM Ahoj holčinky moje
Jakpak to u vás pokračuje? Moc na vás myslím!!!
![]()
@Dorrie Ahojík zlato
Jsi hodná, že píšeš. U mě dobrý, týden mám vysazený utrouš a je mi líp, už mi není na zvracení. Unavená jsem teda pořád a jediný co mě trápí jsou neustálé migrény. Dneska jsem to konzultovala se svou neuroložkou, tak mi napíše ještě magnosolf jako takovou menší prevenci. Je možný, že se mi to teď ve druhém trimestru trochu srovná celkově..
Tak to máš fajn, že budeš rodit císařem, ono s dvojčátky, by to nebyla asi žádná legrace.. Už od samého začátku si s nimi teda užíváš. Já si na tebe kolikrát vzpomenu, jak asi válčíš. Tak už jste přestěhovaní?? Ty se máš.. hezky v novém, to ti závidím
Ikdyž my se budeme stěhovat taky, v březnu snad už doděláme baráček, tak budeme muset rychle zařídit nějaké vybavení a miminko už se narodí do nového
Taky se strašně těšíme. Jinak pupík už mi taky pomaloučku začíná vylízat, ale je mi jasný, že ty to máš všechno dvojnásob
Ale je to paráda, já ti to moc přeju, je to hezký. Tak užívej a zase se někdy ozvi, jak jsi na tom
![]()
@Dorrie píše:
@petruska26 @MarkyMM Ahoj holčinky mojeJakpak to u vás pokračuje? Moc na vás myslím!!!
![]()
![]()
Také jsem zvědavá, jak to u vás pokračuje…
Monika Sičová - četli jste??? http://mohendjodaro.eu/…-neplodnosti Zkoušel jste to někdo? * "*Víte proč mají gynekologické lázně úspěšnost 80 procent a IVF, atd v Centrech asistované reprodukce jen 10 procent v léčbě neplodnosti..
Je dnes obrovský hřích, že lékaři odesílají ženy hned na IVF, bez toho aniž by zkusily 2-3X lázně.
Princip : laicky řečeno prohřátí pánve, snadnější uhnízdění vajíčka..
Odborneji : u umělého oplodnění se stimuluje pánev hormonalne, což je pouze jedna regulační cesta… V okolí dělohy je tisíce vegetativních ganglii ( nervů), a ty když jsou ve stresu, špatně dozrává děložní sliznice a tak ani nejlepší vajíčko z IVF se neuchyti. Proto je tak nízká úspěšnost. Samotné IVF při implantaci vajíčka vytvoří obrovský stres v děložní sliznici, ta je extrémně citlivá.
V gynekologických lázních právě úspěšně relaxuji tato ganglia, takže všechny orgány malé pánve se prokrvi a děloha je připravena na přijetí vajíčka. Navíc slatina obsahuje estrogenni látky a tak reguluje ucinne činnost vajecniku a hypofyzy.
Řešení neplodnosti tedy je : 1-2-3 X lázně a zkusit nechat pracovat přírodu.( nejaktivnější a nejvíce spermií je právě po pětidenní abstinenci ejakulace, to vznikne nejlepší výběr, delší abstinence je už degeneracni pro spermie)
Pokud se přesto nedaří, pak kombinace nejdřív lazne pak hned IVF.
Malá poznámka nakonec : babis prý nedávno zkoupil všechno IVF centra…"
Za mne EM123 - Tedy já jen poznamenávám, že jsem se před prvním IVF, tím které se nám podařilo věnovala TAI-CHI, Čchi-kungu a prostě rozproudění energie a celkovému srovnání těla a uvolně a také soustředění energie v břiše tzv. tantienu…a prostě jsem si představovala, že prostě teď je ta správná konstelace pro nový život…
No a tady je možná pro někoho něco ezoterického… ale třeba by mohlo některé z vás pomoci…
http://terezakramerova.cz/…ruhe-strany/
I přesto, že jsem šla na první IVF, smířená, že to nejde jinak, tak jsem asi rok a něco poté co se malý narodil, měla v období těsně před dušičkama takový zážítek, který se už neopakoval…teď jen prostě vím, že na tom, co píše Tereza něco je…
A k tomu článku - mne před prvním IVF vůbec nenapadlo, že bychom měli zkusit lázně… tak to sem dávám pro inspiraci ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.