KET červenec/srpen 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
170
16.2.18 13:05

Ahoj holky, jen vám chci po dlouhé době napsat, jak to u nás celé dopadlo…

U nás to skončilo předčasným porodem! Lékaři dělali, co mohli…stihli mi napíchat 4 dávky kortikoidů, tokolytika, magnezko a antibiotika, porod oddálili o dva týdny, což je super (každý den je důležitý)…kluci už ale chtěli ven. Narodili se 28+3tt…

Ještě jsem ze všeho v šoku…seběhlo se to tak rychle… porod proběhl bez větších komplikací (13. února). I když vyndat kluky bylo prý náročné - měli obmotanou pupeční šňůru kolem krku a “B” bylo hodně nahoře napříč (pod žebry) - museli ho tedy otáčet uvnitř v břiše a tahat ven za nožičky. Šlo o čas, ale lékaři byli fantastičtí. Kluci byli rychle venku (po dvou minutách). Jeden z klučíků dokázal dýchat hned sám, druhého museli zaintubovat.

Tou dobou jsem já byla v celkové anestezii a poté strávila 24 hodin na JIPce. To nebylo zrovna žůžo, neboť mi na čerstvou ránu položili pytel s pískem. To aby se rychle zavinula děloha. Po dvojčatech to prý bolí víc, ale dostáváte infuze proti bolestem. Cévka v břiše byla super, vůbec to nebolelo a mohla jsem si pít o sto šest. Z narkozy mi zle nebylo, anestezilog byl perfektní, stejně tak gynekolog.

Nic ale není tak důležité jako život vašich dětí… Čekala jsem netrpělivě na informace o klukách! Porod kluci zvládli na jedničku, ale plodová voda byla zelená (nikdo neví, proč…laboratorní testy a kultivace negativní). Chudinky, tak dostali antibiotika. První dva dny nepřijímali potravu, měli plná bříška ještě ode mě. Taky se čekalo na výsledky laborator. testů, zda v sobě nemají infekci z té plodovky…naštěstí vše negativní. Jen je teď ozařují kvůli žloutence, ale jinak jsou moc šikovní!

Je to bolavé, že se narodili tak brzy, ale jsou to naši velcí malí bojovníčci! Jsou nádherní, celí po manželovi ❤️ Jen jsou tak malinkatí a bezbranní…můžeme je navštěvovat 3× denně. Strávím tu s nimi více než dva měsíce. Nic není důležitější než klučíci…aby byli silní a zvládli to. Já se zas musím pořádně zahojit a rozkojit, abych měla kvalitní mléko… jsou to naše lásky! ❤️❤️

Zdravím vás všechny a držte se… Moc vám všem držím palce, aby se IVF zadařilo!!! Je to dlouhý a náročný boj, ale stojí za to!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
16.2.18 13:42

@Dorrie Ahojky, já se nestačím divit. Moc a opravdu ze srdce ti gratuluju, vím, jak těžké to bylo. Ale důležitý je, že jste všichni tři v pořádku. A protože jsme měli na den stejný termín, tak úplně valím oči, jak rychlé to u tebe teda bylo. Já snad ještě dva a půl měsíce počkám :srdce: Jinak u mě všechno v pořádku.
Jak jsou kluci velký???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
16.2.18 14:14

@Radůzaaa Ahoj Radunko :hug: Tak ráda Tě zas vidím…ani nevíš, jak…vše jsme na začátku spolu prožívaly… Ty budeš mít krásný porod a velké zdravé miminko, to je jasné :srdce: Naši kluci měří kolem 40 cm a jeden vážil 1 220 gramů, druhý 1 150. Naštěstí docela dost, protože po porodu miminka vždy zhubnou. Obzvlášť ta naše, pokud ještě neumějí přijímat potravu. Ode dneška už ale začínají pomalinku baštit. Jsou moc šikovní :srdce: Dokážou už věci, které jim ještě nenáleží. Umějí i sami dýchat, což je neskutečné!!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
19.2.18 10:51

@Dorrie Já mám takovou radost, ani nevíš jakou!!! Jsem ráda, že ses ozvala :hug: Teď už to půjde jako po másle, hlavně že jsou kluci zdraví a ty taky. To měli celkem krásnou váhu na to, ve kterém týdnu jsi je porodila. A že sami dýchají, to úplně koukám teda.. to jsou šikulky největší!!! Nemůžu tomu ani věřit, že už to máš za sebou, že už ty drobečky, o které jste se tak dlouho snažili, už máš u sebe :srdce: :srdce: :srdce: Musí to být hezký pocit, ikdyž chápu, že je to těžké, když je nemáš u sebe a než se z celou tou situací srovnáš a sama se dáš do kupy.. Ale to, že to jsou takový šikulové a všechno zvládají, tak to je takový hnací motor, musíš na ně být pyšná!!! :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
21.3.18 22:10

@Dorrie ahojky…strašně moc gratuluji ke krásným chlapečkum :srdce: Vím, že to musí být těžké, ale opravdu nejdůležitější je, že jste v pořádku..všechno to dozenou.. držím palce a myslím na vás :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
21.3.18 22:12

@Radůzaaa ahoj Radu…jsem moc ráda, že je u tebe všechno v pořádku :srdce: budu na tebe myslet :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
22.3.18 07:02

Holky, rada vas tu zase vidim! @Dorrie Paneckuuu, moc gratuluji, jsi uzasna a tvoji chlapecci taky :hug: Vsechno spolecne zvladnete a za par mesicu ani nebude poznat, ze si na svet pospisili :hug: Drzim pesti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
2.4.18 17:55

@Dorrie @petruska26 @MarkyMM Ahoj holky, už jsem tu pěkně dlouho nebyla.. Už jsem ve 36tt, takžeeee za měsíc cca bych měla rodit.. strašně to utíká. Mám pěkný pupík :mrgreen: jsem teda na něj strašně pyšná, moc se mi líbí a užívám si ho, ale teď jak se blížím ke konci už je to pro to tělo celkem záhul. Jsem pěkně oteklá, sotva se pro něco ohnu a jsem věčně unavená. Ale nechci si stěžovat, zvládám všechno co potřebuju a jinak je mi dobře, nemám s ničím problémy..
A co vy všichni, jak jste na tom, co u vás novýho a tak?? Dodatečně přeju krásný zbytek velikonoc a zdravím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.