Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ButerflyP Zlato,já jsem měla tu genetiku udělanou PGT-A…Nemám žádný genetický problém, ani v rodině, ani z Ondrovy strany-nikde nic…My jsme oba zdraví…A ze sedmi embryjí se nám přesto vrátily dvě-zbytek mělo nějaké vady, neslučitelné se životem…Přestože to byly embryjka té nejlepší kvality, tohle se prostě ukázalo..Genetička říkala, že by se chytly, ale pak by se ten vývoj prostě zastavil…Platili jsme asi 15000 za to, zbytek nám hradila pojišťovna-z důvodu mého věku-36 a taky z důvodu potratu…Myslím, že je to fakt o CARu ty ceny, jinak to nechápu…Co se týká alergie na Frax a Clexane…Po obou se mi dělaly obrovské boule po celém břiše a bylo to čím dál horší…Teď ten zibor vypadá o něco lépe..Anopyrin mám měla z důvodu prvního potratu, jaká je přesně funkce, to nevím…
@Anonymka1230 Ahojky,měla jsem obrovské boule přes celé břicho a zhoršovalo se to…Měla jsem to po obou těch injekcích, teď se ziborem to vypadá o něco lépe… ![]()
@LucieKLuc a víš že se začínám taky těšit
nějak mi vlevate optimismus do žil ![]()
@Tvojeteta píše:
@Simulina.Manth
Ty jsi zlato, žes na nás nezapomněla! Jo úplnem vím, co myslíš, já se tak těšila na ET, a výsledky estradiolu byly studená sprcha…. A pak Dva cykly nevyšly a pak zase depka a výsledek znáš…. Já mám zase strach, jak bude zítra odběr… kéž ny tam bylo 7…. A já mohla na KET v únoru…
nezapomněla, sleduju vás, někdy stěží zvládám přelouskat tolik stránek, tato diskuze je opravdu živá
tak držím palce, ať tě nic nezdrží a další pokus bude moct být co nejdříve.
Jinak k těm reakcím na Fraxiparine, já mám teda taky po něm příšerný boule a modřiny ![]()
@Tvojeteta jo a chci se tě ještě zeptat, kolik bereš Prednisonu a jak dlouho před transferem? pamatuju dobře, že jsi taky Rh negativní? Vždy jsem prednison brala až ode dne KETu, ale tentokrát mi hematoložka napsala, at beru už pět dní před.
Jinak holky povedla se mi konzultace s jinym CAR a to s tim na namesti v Plzni - Vlček mladsi,
Na to ze je natalart konkurence tak jsem na nej vybalila vsechny vysledky a on na to ze proste jsem vazne zajistena, ze jedine teda vysetreni tromb, ale jinak neshledal zadne vhyby CAR, to PGT je jen tahani penez, doporuvuji ho pri zisku mnoha embryi, ale kdyz mam 5, a ted 3, tak se to financne opravdu nevyplati, a navic je to pry jak vzot z maku 5-6budek a chtit z toho udelat zaver ![]()
Celkem k zamysleni, 24.1. Jdu na cytologii, ale ne obycejnou doporucil me nejakou kombinacni, netusim chodite nektera na takovou? Plati se 800,– ale ja jsem po LEEP cipku v roce 2007,
Celkem me uklidnil, ze se vic delat neda, a ze mam vse tak hranicni (nizke) vcetne tlaku APA syndromu atd…. Jinak ockovani covid by pry mohlo APA potlacit
tak alespon to zle bude k necemu dobre.
Kdyz jsem chtela vysetreni na hematologii, tak uvedl ze ho mam chtit po Gallove, a zadanku mi nedal, a pauza na KET 3mesice a pak stimulace takze z toho bude kveten, tak at jsem posledni ![]()
@ButerflyP jsem ráda že si klidnější.
nicméně tím pgt nesouhlasím. pokud mas 5 embryi a z toho bude geneticky 1dobre, tak mi spíš prijde tahani peněz zkoušet 5 ketu když ti skrze pgt placeného komplet pojišťovnou může to 1 dobře hned vyjít
ale jde o věc názoru. Pgt se mi zdá zbytečně u prvního druhého ivf..ale u tvých potratu..nevím co by ti řekli jinde. drzim pěsti at už se rozhodneš jakkoli ![]()
@Sissinka27
Ja se urcite tesim.
Jednou se proste zadarit musi, vic mi vadi cekani. Tentokrat doma po transferu nezustanu. Mam stresujici praci a zustala jsem tentokrat doma amalem se zblaznila. priste uz to neudelam…clovek ma pak moc casu premyslet nad nesmysly.
@ButerflyP
Ahojky,
Vlcek se v imuno moc nevyzna. Ja k nemu chodim a imuno predaval Cibulkovi (ktery mi osobne nesedi).
Konzultaci jsem mela s Vlckem a Cibulkou - vzajemne se zastupuji (ani jeden tam neni 5 dni v tydnu) a transfer mi delal Cibulka.
A nesouhlasim, ze PGT nema smysl. Studie jsou na to rozdilne ale v pokrocilem veku a hlavne po neuspechach bych ti to doporucila jako prioritu.
@LucieKLuc s tím čekáním to mám to samé nesnáším to…No já jsem po transferu doma vždy mám fyzicky náročnou práci… Já měla 2× pozitivní test i krev ale pak najednou krvácení a tak si myslím že mám problém s udržením proto jsem zkusila tu Mojzisovku… Tak janse doma bavím uklizenim nebo vařením a pustím si pěkný film abych na to nemyslela ![]()
@Sissinka27
Na tu mojzisovou se musim podivat.
Ja mela jednou biochemko hcg pres 500 (chodila jsem do prace).
A ted nic a to jsem byla doma.
A ted posledni blastocysta na me ceka😍 ![]()
@Sissinka27
Cetla jsem o Mojzisove metode, tak snad to pomuze. Jesteze mas vysetrena embryjka. ![]()
@ButerflyP Ahojky,já mám tedy úplně stejný názor jako @baru-ska .Přijde mi naprostý nesmysl říct, že PGT je tahání z peněz…Přesně, jak píše Baruška, radši budu mít jeden KET s vyšetřeným embryjkem, než 5krát vyhozené peníze za KET, který v 9 týdnu stejně končí-to už vůbec nemluvím o psychické stránce…
Ale zlato, hlavně se dej dohromady psychicky, fyzicky, dej si chvilku pauzu, pořeš to s partnerem a i jemu dej čas…Netlačila bych na něj, to k ničemu není…Srovnejte vztah a po nějaké době to určitě začnete řešit…Já vím, jaké to je, nás si myslím, že by to asi taky rozdělilo…Nevím, zda by to ustál a nevím, zda bych to po něm vůbec měla právo chtít…Moc Tě objímám
Já se po tom, co se stalo Tobě, bojím ještě víc…