Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tvojeteta píše:
@ButerflyP
Jde o to jakou máš pozitivitu antifosfolipidové protilátky…Jestli už to někdo řešil..
Tady mam posledni dve zpravy, i pres medikaci zhorsujici se stav, Gallova na to rekla pred OPU ze je to vekem
![]()
@ButerflyP holky jestli s tím budete souhlasit tak založím soukromou skupinu. v ní se pak dají vytvářet jednotlivé diskuze.mute tam být třeba vlákno narozena miminka, pak pro nás co čekáme na zazrak atd…
@ButerflyP
Kruci holka já nejsem hematolog a taaak mě to nebaví a potřebovala bych se učit jiný věci…. Teda je pravda, že zrovna teď mem čeká porodnická problematika v několikahodinový přednášce a moc se mi do toho nechce…. Ty mě snad donutíš se na to kouknout😂 🤣
@ButerflyP
Jak jsem ti poslala ty fotky těch slidů…
Tak podle tvých výsledků máš jen monopozitivitu a ta je nejpříznivější!!!
Je tam 70% úspěšnost a v současných doporučeních je ASA ( godasal) a LMWH( clexane). Toho bych se držela.
Jinak do budoucna si hlidej tlak, kup si tlakoměr a pravidelně se doma měř, ideálně by ti to měl měřit partner, ale jde i tlakoměr, který to ukládá a přenáší do appky- je důležitý, abys ty hodnoty neviděla! Měření by měla být 3 hned po sobě..
APA syndrom může mír jiné komplikace… tak by ses měla hlídat a být pravidelně sledovaná. To není strašení, spíš si to přidej ke svému sportovacímu rituálu, jako součást zdravého životního stylu
@Tvojeteta píše:
@ButerflyP
Jak jsem ti poslala ty fotky těch slidů…Tak podle tvých výsledků máš jen monopozitivitu a ta je nejpříznivější!!!
Ty jsi poklad, dekuji za nedeji, stejne jeste si vydupu tu hematologii, sakra ja taky o co si nereknu tak nemam vcetne toho holteru naposledy. Ach jo taky uz
@baru-ska
Uz jsem to take navrhovala a jestli to umis spravovat tak pekne prosim za nas tady zarid nam uzavrenou skupinku gangu, dekujeme
Simulino, dekuji za zkusenost a ty uz jsi tehu, kdyz mas srazenlivost pod kontrolou??
Jako spis mi nejde do hlavy ze proste otehotnim a neco se pokazi az proste u tretiho UTZ
![]()
A hlavne je jedno jestli pocnu normalne nebo IVF
Ale teticka me uklidnila a jsi moc hodna bych se to rada revanzovala, prijd do Lidlu a dam ti slevu ![]()
Co vubec auto? Uz opravene a pojizdne a jezisek dobakoupil nejake sperky? Nebo jak to dopadlo? Vim jen ze se nasly prstynky takze to nejdulezitejsi ….
@ButerflyP
Jestli za tebou přijdu do lidlu, tak nechci slevu, ale jít s tebou na kafe!😉
Auto furt v opravě, náhradní nám vzala pojišťovna, tak si to cvakáne ze svýho- protože do práce musíme…
Dostala jsem náušničky, protože ten můj ví, že pod stromečkem to se to musí třpytit a vonět- vyhrožoval běžkama, tak já naoplátku rozvodem
![]()
Příspěvek upraven 06.01.22 v 21:01
@Tvojeteta Ten atifosfolipidový syndrom mám já a beru na to Zibor, protože na Clexane i Fraxik jsem měla alergii a taky beru dvakrát denně anopyrin…Možná by nebylo od věci u motýlka udělat testy i na tohle…
@Titanie
Motýlek ho má, ale nedostala zibor/clexane/fraxiprine- vše velmi podobné
Proto jsem jí navrhovala, když nevyhovoval clexan, ať zkusí fraxiparine a pak zibor…
Já je používám trochu jinak než gynekologové- zrovna teď jsem řešila použití u polytraumat- boože to jsem ráda, že už nedělám ve fakultce
ale učit se musím..
@Tvojeteta Já se v tom moc nevyznám, takže ona ho má a nebere na to nic?
@Titanie
Proto jsem navrhovala, ať je postupně zkusí všechny, třeba jí bude sedět jiný líp…
Má na to jen godasal- ti je jako anopyrin, ale v doporučeních je kombinace, sle já se v tom taky nevyznám- já řeším s clexane a ziborem jiný problematiky- zrovna teď jsem řešila použití u traumat…
Příspěvek upraven 06.01.22 v 21:07
@Tvojeteta No,mě neseděl ani Frax ani Clexane…Teď mi dala hematoložka Zibor a to je o něco lepší…Plus ten anopyrin…Mám to brát až do šestinedělí a co dva měsíce mám kontrolu na hematologii…
https://www.emimino.cz/…ozkovy-gang/#…
Skupina je zalozena, snad bude funkční odkaz. kdyby ne, tak si vyhledejte skupinu ponozkovy gang. Dala jsem tam nějaký diskuze ale klido zálozte co vás napadne ![]()
A kdybyste chtěli tak hodte na nástěnku příspěvek nevo o sobe..ať se každý může mrknout.. nevím třeba věk odkud jste jestli máte děti, já jste na tom teď. no tak no ![]()
@Titanie
Zibor má i jiný výhody, ale to je spíš otázka polytraumat😉 jsem ráda, že už nedělám ve fakultce…
Tak to můžeš dát motýlkovi praktický rady!!! Holky vy jste fakt dvojčata🤣